επιστροφη στα 80s...
εκεινη την εποχη απεκτησ ενα Χτ550...
το 550 ειναι το μηχανακι που νικησε το χρονο.
απιστευτο τοτε, εκανε αντρες πολλους...
και ενω ολα τα υπολοιπα της εποχης του (και μεταγενεστερα βεβαια) εχουν εξαφανιστει, πολλα απο δαυτα κυκλοφορουν ακομα γεματα περηφανεια...
καγκουρεμενα βεβαια και ινδιανικα, αλλα κυκλοφορουν και αστραφτουν!
το ειχα παρει τοτε μετα απο ενα τσακωμο με το συγχωρεμενο πατερα μου, που δεν ηθελε πολλα κυβικα... μεχρι 125 (ενα DT-LC τα πρωτα με τα μασπιε στο ψαλιδι χωρις στροφομετρο, ειχα).
οταν επηλθε ειρηνη κατα σεπτεμβριο μερια, επειτα απο τις καλοκαιρινες βολτες, (αρχιζαν και τα σχολεια), ο πατερας κατηγορηματικος. το 550 θα πουληθει. εγω ηθελα το τενερε που μολις ειχε βγει, αλλα αυτος ανενδοτος. εως 250 κ.εκ. το πολυ!
ολοι τοτε λοιπον στο χαλανδρι και στις εντουρο-παρεες, ελεγαν μακρια απο σπυριδοπουλο. "θα μπλεξεις"... στο τι θα μπλεξεις δεν ελεγαν βεβαια, αλλα αυτο ηταν αρκετο να αποθαρυνει τον πιτσιρικα (εμενα δηλαδη). και κατα μεγαλο ποσοστο δεν εμαθα και ποτε οταν αργοτερα γνωρισα το "γοριλα" και το "σβερκο" (τα "χαϊδευτικα" των δυο αδελφων)...
αρα αφου αποκλεισαμε τη χουσκβαρνα, η ματια ηταν προς το αντιπαλο δεος: ΚΤΜ.
μαλιστα... τα διαφορα ΙΤ, ΡΕ, ΥΖ, CR, κλπ, τι να λεγανε στον "χερα" πιτσιρικα (εμενα δηλαδη).
ηταν εξω απο το μαγαζι του μπαξεβανη στο ψυχικο (για οσους θυμουνται...), αστραυτερο, μεγαλο, κακο... ειπα αυτο ειναι... το κοστος τεραστιο. 40% επιπλεον απο τα γιαπωνεζικα...
ειχαν γυρω στα 250 χιλιαρικα τα cr ως χοντα και ακριβοτερα, 348 το ΚΤΜ!!! εως 250 δεν ειπαμε πατερα...?
απιστευτο μηχανακι... τρενο, αλλα προβληματικοτατο... δυο ειχαν ερθει μονο... τα εφερνε ο ποριχης. το ενα το ειχα εγω, το αλλο ο χρ. αναστασιαδης.
καποια αλλη στιγμη θα σας πω περισσοτερα για τα εργα και τις ημερες του ΚΤΜ...
ενα ειναι σιγουρο, με εβαλε σοβαρα μεσα στη μοτοσυκλετα.
και ηταν η αιτια που εφαγα 10-12 χρονια απ τη ζωη μου στα περιοδικα...
![]()

Απάντηση με παράθεση