-
Τέτοια προβλήματα με την αντλίας υψηλής είχα κι εγώ στο GTI. Η αντλία ήταν της Hitachi και είχε θέμα α) με την απόκριση στο πάτα-άσε, β) με την παροχή στα αυτοκίνητα με πρόγραμμα και γ) με το hardware της.
Το σημαντικότερο ήταν το (γ), αφού έπαιρνε κίνηση από τον λοβό του εκκεντροφόρου εισαγωγής μέσω ενός πιστονιού-ποτηριού. Στην αρχή ξέφτιζε η αντιτριβική προστασία του ποτηριού, μετά άρχιζε να φθείρεται ο λοβός του εκκεντροφόρου (αποκτούσε αυλάκι), εν συνεχεία τρύπαγε το ποτήρι και τα κομμάτια έφευγαν στο μοτέρ.
Η μόνη ένδειξη που είχες για την καταστροφή που πλησίαζε ήταν κάτι κοψίματα που έκανε το μοτέρ, λόγω ανεπάρκειας της αντλίας να σηκώσει τα 120bar πίεσης στο overboost.
Το πρόβλημα αυτό λύθηκε στα νεότερα μοντέλα (211hp TFSI) αντικαθιστώντας τον μηχανισμό του ποτηριού με roller. Τόσο απλό ήταν.
Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί το μόνο που μου έκαναν τα software reflashes του εξουσιοδοτημένου συνεργείου είναι είτε να ρίχνουν την πίεση της αντλίας, ανακουφίζοντας το σύστημα ελατηρίου-πιστονιού, είτε να αναισθητοποιούν το CEL (check engine light). Οι εταιρείες γενικά προτιμούν τέτοιες απλές λύσεις από ακριβά recalls.
Αν θέλετε τη γνώμη μου, αλλάξτε την αντλία με μια τελευταίας γενιάς, ακόμη και με δικά σας έξοδα.
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP