Δυστυχώς όπως τα κατάφεραν οι αφέντες μας με την "υπερβολική" δημοκρατία και την "πρόοδο" όλα αυτά τα χρόνια ...πρόσφεραν υπερβολικό φασισμό στην απέναντι πλευρά ..πέρα απ' τον γνωστό φασισμό που έτσι κι αλλιώς έχει μπει στο περιθώριο από την ίδια την κοινωνία.
Όταν δεν υπάρχει μέτρο στην πολιτική και γίνονται διακρίσεις ανάμεσα σε προοδευτικούς και μορφωμένους και σε οπισθοδρομικούς και αμόρφωτους ..είναι λογικό να καταλήξεις σε τέτοιου είδους καταστάσεις... όλοι κατανοούν τα προβλήματα και όλοι υποστηρίζουν τους νέους ..όμως κάποιοι τους χρησιμοποιούν (για να εξυπηρετήσουν τη δική τους προσωπική πρόοδο) και τους κατευθύνουν σε άσχετους στόχους και ιδέες που δεν οδηγούν πουθενά με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το ίδιο το μέλλον τους.
Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω πως θα βρουν όλα αυτά τα παιδιά δουλειά (μαζί και τα δικά μου παιδιά) για την οποία αγωνίζονται, όταν υποστηρίζουν την είσοδο όλο και περισσότερων μεταναστών οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν με τα μισά χρήματα, ή προσφέροντας μαύρη εργασία, ή αυξάνοντας το παραεμπόριο ..μέσα σε ένα οικονομικά κατεστραμμένο κράτος. Απορώ? Έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει δουλειά? Πως μπορούν να ζουν χωρίς χρήματα? Οι γονείς τους, τους έχουν εξηγήσει τι σημαίνει κόπος για να τα βγάλεις πέρα? Που αποσκοπούν τελικά? Δεν έχω πάρει μια πειστική απάντηση, όσο κι αν προσπαθώ να τους κατανοήσω.