πραγματι!!!!!!
πραγματι!!!!!!
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....
Πλένω τους κινητήρες σε όλα τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου εδώ και 25 χρόνια με πιεστικό,χωρίς κανένα πρόβλημα!
Προσοχή με το πιεστικό να μη βρέξουμε το μονωτικό κάτω από το καπώ διότι η πίεση το διαλύει και φαίνεται πολύ άσχημο!
Επίσης το πιεστικό να ψεκάζει από απόσταση διότι έχει αρκετή δύναμη για να καταστρέψει διάφορα λαστιχένια σωληνάκια!
ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (ECU κλπ).
Ptboul (28-12-10)
νομιζω μεχρι και 2 βαθμους κατω μια καθαρη μηχανη απο μια
γεματη βρωμια. δε ξερω αν ειναι αληθεια αλλα ετσι μου ειπαν.
Ptboul (28-12-10)
Η Μeguiars έχει όλόκληρη σειρά από προϊόντα για τη μηχανή και πιο συγκεκριμένα degreaser (για να διαλύει λάδια, γράσσα κλπ), cleaner (για να καθαρίζει καλά τις επφάνειες από σκόνες και ήπιοες βρωμιές) και dressing (για να δείχνουν πιο ωραία τα πλαστικά).
Και η Turtlewax έχει ειδικό προϊόν (https://www.turtlewax.com/main.taf?p=2,2,2,1), όπως και πολλές ακόμα εταιρείες, οπότε καλύτερα να χρησιμοποιείτε αυτά παρά τύπου σουάζ που μακροπρόθεσμα ενδέχεται να παρουσιάσουν φθορές, ιδίως σε τσιμούχες.
Επίσης, χρειάζονται καλό κάλυμμα τα ευπαθή μέρη (εγκέφαλος, maf κλπ) και πλύσιμο με όσο γίνεται μικρότερη πίεση για σιγουριά.
Προσωπικά πάντως, νερό στον κινητήρα έχω ρίξει μόλις 2 φορές. Απλά μια φορά το μήνα συνήθως τον καθαρίζω με ένα νωπό πανί, περνάω στη συνέχεια κι ένα γαλάκτωμα για τα πλαστικά (το 303 aeroprotectant, που θα είναι η επόμενή μου αγορά, θεωρείται ως το ιδανικό, αφού προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία για τα πλαστικά) και ο κινητήρας δείχνει μια χαρά.
Το κόλπο είναι να μη μένει ο κινητήρας πολύ καιρό χωρίς να καθαριστεί, γιατί τότε χρειάζεται σίγουρα νερό για να γίνει δουλειά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 27-12-10 στις 14:05
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Ptboul (28-12-10)
Χμμμμ, ο κινητήρας μου έχει πλυθεί όλη και όλη μια φορά ! Από τότε δεν ξανασχολήθηκα μιας και το αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί σχεδόν ποτέ με βροχές κλπ μόνο άν τύχει.
Πάντως ένα πλυσιματάκι μετά από σχεδόν 3 χρόνια που το έχω δεν θα έβλαπτε αν και προτιμώ να πάω να το πλύνω σε ένα πλυντήριο που ξέρω που σου σκεπάζει όλα τα ηλεκτρονικά...
Μιας και θα το πάω εκεί , θα του ρίξω και ένα πλύσιμο από κάτω...
Α και θα αγοράσω κ ένα κομπρεσσεράκι αέρα για να φυσάω μετά την σκόνη από τον κινητήρα 1-2 φορές το μήνα !
Ύστερα απο 2+ χρόνια το ανασύρω.
Ανοίγοντας το καπώ του Ε36 μου ύστερα απο πολύμηνη ακινησία (στον δρόμο, κάτω απο δέντρο) το απόλυτο σοκ.
Για να καταλάβετε έπιανα με τα χέρια τα φύλλα και τα χαρτιά(?) μέσα απο το μηχανοστάσιο και τα έβγαζα έξω.
Υπάρχουν κολλημένα παντού μα παντού. Φύλλα, χαρτιά (πως στο δι@ολο μπήκαν τα χαρτιά?), κάτι μικροί καρποί απο το δέντρο κ.α.
Αυτή την εβδομάδα θα πάει για πλύσιμο. Πέρασα σήμερα απο γνωστό πρατηριούχο που πλένει και τον ρώτησα. Μου απάντησε πως πλένει μόνο με δικιά μου ευθύνη, γιατί έχει πληρώσει ζημιές απο πλύσιμο κινητήρα.
Πρέπει να προσέξω κάτι, έχει κάπου ευαισθησία ο χώρος του κινητήρα ο 318is;
Αυτό που έχω κυκλώσει ίσως ;
BMW_M42B18_Motor (Small).JPG
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά απο τις απαντήσεις σας πλένω άφοβα![]()
Όρμα του Κωνσταντίνε μη μασάς! Εδώ δεν κουκουλώνω τον παρεξηγησιάρη τον βαλβετρονικ,ο Μ44 τι να καταλάβει??
giannis_compact (25-03-13)
Πιεστικό το ψιλοφοβάμαι γιατί υπάρχουν πολλά εύθραυστα σημεία και δεν θέλω μπλεξίματα ειδικά αυτόν τον καιρό... Ειδικά κάτι xenon, συναγερμοί, κ.λ.π.!
Στο vectra καταστρέψαμε τον συναγερμό έτσι...
Όμως κι εγώ θέλω να "καθρευτίζομαι" κάτω από το καπό...
Μέχρι τώρα είχα ένα παλιό δερμάτινο πανάκι και έκανα ότι έπιανε το χέρι αλλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα...
Γενικά τι προτείνετε που να είναι και ασφαλές? Ξέρω ότι το 36άρι δεν έχει πολύπλοκη μηχανη αλλά δεν ξέρω αν το ρισκάρω...
Ξέρει κανείς να μου απαντήσει με ασφάλεια?![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη HLIAS - E36 : 26-03-13 στις 08:32
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,
ΟΤΑΝ BMW ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ...!!!