εδω ομως να πουμε οτι ο ανταγωνισμος λειτουργει οταν υπαρχει υγιεις ανταγωνισμος...
οταν υπαρχουν 7 μπακαλικα σε ενα δρομο,τοτε τη φετα δωδωνη θα τη πουλαν απο πχ 7.13 εως 7,69 το κιλο...
οταν ομως μιλαμε για αθεμιτο ανταγωνισμο μιλαμε για καταστασεις "γυφτικης συννενοησης...
μεταξυ των "μπακαλικων" κανεις δεν κατεβαινει κατω απο 7,30 πχ...
η διαδικασια αυτη ειναι γνωστη εδω και πολλα χρονια...
αλλωστε οι πλανοδιοι γυφτοι που εμπορευονται λειτουργουν με αυτο το τροπο.ειναι ολοι συννενοημενοι και δεν πεφτουν ποτε κατω απο μια τιμη.και αν τους πεις οτι ξες κατι?περασε εχθες ενας αλλος και μου ειπε τοσο φθηνοτερα θα σου πει...αποκλειεται...
και επειδη αυτο το διαστημα το πηρα επιτελους σοβαρα με το πανεπιστημιο (30ρησαμε.....)
αυτο που βλεπουμε ολοι ειναι οτι οι οικονομικοι κανονες ισχυουν για ολο το κοσμο εκτος απο την ελλαδα....εδω εμεις ακομα και το μαυρο το κανουμε ασπρο γιατι ετσι μας βολευει...
στο θεμα μας...
η πωληση δημοσιων υπηρεσιων σε ιδιωτικα συμφεροντα αυτοματως εσωκλειουν και πολλες παγιδες.
οι λυσεις θα μπορουσαν να ειναι πολλες.αρχιζοντας με την αρση της μονιμοτητας του δημοσιου τομεα.
εγω δεν ειμαι κατα στο να παιρνει ενας υπαλληλος μισθο 4.000 το μηνα!!και εγω τοσα θα ηθελα να παρω!!!!ομως αυτο που καναμε μεχρι τωρα ειναι να εχουμε ενα εκατομυριο δημ.υπαλλ. να παιρνουν απο 1500 μεχρι ντρεπομαι και εγω να πω ποσα,δουλεια δεν γινοταν και αναγκαζομασταν να πληρωνουμε και αλλα προκειμενου να γινουν οι δουλειες...
εγω ξερω οτι αν δεν κανω καλα τη δουλεια μου μια δυο τρεις ο εργοδοτης μου θα μου πει οτι δεν αποδιδω και θα με στειλει σπιτι μου...
ας παμε τωρα στην καθημερινοτητα.ποιος πανεξυπνος ανθρωπος που εχει παρει εστω και ενα ψηφο και ας ηταν απο την ιδια του τη μανα,αποφασισε αυξηση των τιμολογιων της δεη,απο τη στιγμη που οχι μονο τα παντα εχουν αυξηθει,αλλα ταυτοχρονα το διαθεσιμο εισοδημα του 100% των ΜΙΣΘΩΤΩΝ και τουλαχιστο το 60 % των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ εχουν υποστει μειωσεις.....
επερνα 1000 και σε υποχρεωσεις πληρωνα 900...τωρα πως με 800 θα πληρωνω υποχρεωσεις 1000????????????
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....