+ Απάντηση στο θέμα
Σελίδα 16 από 16 ΠρώτηΠρώτη ... 6141516
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 151 έως 160 από 179

Θέμα: Ελβετια - Τελη - Ασφαλειες. Τι ισχυει

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

παιδια δεν εχει κανενα σπουδαιο στρατο η ελβετια... λιγα πραγματα...
    https://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Switzerland

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια δεν εχει κανενα σπουδαιο στρατο η ελβετια... λιγα πραγματα...
    https://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Switzerland
    Απλα δες τι γραφουν και με τι συγκρινουν.

https://www.efylakas.com/archives/1616

Rides
    1

Προεπιλογή

Αφου ακουστηκαν καποιες ιστοριες για τα καλα της Ελβετιας νομιζω οτι ειναι καλο να ακουστει εστω και μια για τα καλα της Ελλαδας.

Πριν λιγο καιρο ειχαμε ενα προβλημα υγειας στην οικογενεια. Η μητερα μου εκανε μια μαγνητικη εγκεφαλου και τα πραγματα δεν ηταν καλα.
    Η μαγνητικη ηταν αρκετα ξεκαθαρη 6x6x4... Οχι χιλιοστα...
    Για λιγο τα χασαμε, μετα οπως καθε αλλος αποφασισαμε, ασχετα με το τι λεγαν ολοι οτι θα δωθει μαχη ενεξαρτητως κοστους και απωλειων.

Η χωρα που επεσε στο τραπεζι φυσικα η Αμερικη.
    Πανω στο ψαξιμο και στα τηλεφωνα καταληγαμε στο οτι η καλυτερη περιπτωση αντιμετωπισης μιας τετοιας καταστασης ηταν η.... Θεσσαλονικη!
    Εγω να πω την αληθεια δεν μπορουσα ευκολα να πειστω. Ουτε ο πατερας μου. Μα γρηγορα ειδαμε οτι ο συγκεκριμενος αυτος γιατρος στη συμπρωτευουσα(καθηγητης στο ΑΧΕΠΑ) αντιμετωπιζει παρομοιες καταστασεις καθημερινα, ενω συχνα κανει ταξιδια για να αναλαβει επεμβασεις σε μερικα απο τα πιο γνωστα νοσοκομεια του κοσμου...
    Πιστεψαμε. Ανεβηκαμε πανω. Δε θα καθησω να σχολιασω το ποσο διαφορετικα ειναι τα πραγματα στη Μακεδονια. Ευτυχως που μιλουσαμε την ιδια γλωσσα γιατι θα νομιζα οτι ειχα παει σε αλλη χωρα. Κατεχουν απο οργανωση εκει.

Ο γιατρος πολυ καθησυχαστικος. "Δεν ειναι η πρωτη φορα","Τιποτα δεν μπορει να παει στραβα"...
    Η επεμβαση κρατησε 14 ωρες.
    Μετα απο δυο μερες στην εντατικη η μητερα μου βγηκε στο δωματιο.
    Απο τοτε εχουν περασει 3 μηνες περιπου και πλεον το μονο που μας θυμιζει τι εγινε ειναι το κοντο μαλλι της...
    Ο γιατρος τι φακελακι πηρε θα ρωτησετε τωρα?
    Απολυτως τιποτα...
    Οτι προβλεπει η κλινικη, μιας και εγινε σε ιδιωτικη(στο ΑΧΕΠΑ γινοταν πανικος δεν μπορουσε να μπει κατευθειαν για επεμβαση). Το ταμειο ενελαβε τα εξοδα. Τουλαχιστον το μεγαλυτερο μερος.

Ισως τιποτα μπροστα στο μπαχαλο που εχουμε μπροστα μας θα μου πειτε, μα καμια φορα αξιζει να ειμαστε και λιγο περηφανοι για την Ελλαδα.
    Ξεκαθαριζω οτι δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους που εχουν αποφασισει να αναζητησουν εξω την τυχη τους.
    Αλλωστε η αδερφη μου με τον αντρα της ειναι μονιμοι κατοικοι της Ελβετιας.
    Απο εκει και περα οφειλουμε να αναγνωρησουμε πως οι προγονοι μας στο παρελθον
    εκαναν καποιες επιλογες.
    Πολεμησαν για την ελευθερια αυτης της χωρας χωρις να λογαριαζουν κοστος.
    Οταν ελευθερωθηκαμε επικρατουσε χαος...
    Ενω η Ελβετια διευθετουσε θεματα που εμεις σημερα παλευουμε να διευθετησουμε
    εμεις ειχαμε πολεμο εμφυλιους, χουντα...
    Θα αφησω τα περι αρχικων κεφαλαιων αναπτυξης μιας και τιθονται υπο αμφισβητηση. Δε νομιζω να ειναι και τοσο ετσι ομως...
    Τελος παντων.
    Η ιστορια της συγχρομης Ελλαδας μετρα μερικες δεκαετιες.
    Σαφως τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι καλυτερα.
    Ετσι ειναι ομως τωρα τι να κανουμε?
    Για τις επιλογες των προγονων μας δεν εχουμε δικαιωμα να μετανιωσουμε.
    Αλλωστε αποφασισαν με το χερι στην καρδια.
    Για να το χουν το κουτελο καθαρο, οσο χαζο και αν μπορει να ακουστει κατι τετοιο.
    Στα Αλβανικα συνορα εγινε πανικος.
    Στην Κρητη καποιοι περιμεναν την πρωτη "φουρνια" αλεξιπτωτιστων με τσουγκρανες.
    Τους πηραν τα οπλα για να περιμενουν προετοιμασμενοι τη δευτερη.
    Πολλα εχουν ακουστει για το τι θα γινοταν αν δεν ειχε αντισταθει τοσο η Κρητη...

Εν παση περιπτωση, ετσι οπως εχουν τωρα τα πραγματα...
    Καποιοι θα επιλεξουν να πανε εξω.
    Καποιοι πρεπει να μεινουν και εδω. Γιατι αλλιως θα καταληξουμε και εμεις σαν τους Κουρδους αν φυγουμε ολοι. Δε θα χουμε δικο μας χωρο.
    Αυτη η χωρα εχει ανθρωπους που αξιζουν. Και καποια στιγμη θα βρει το δρομο της.
    Η κριση ειτε ετσι ειτε αλλιως καποια στιγμη θα περασει.
    Στο χερι μας ειναι.

4. The Following 11 Users Say Thank You to ghost-rider For This Useful Post:

bill_m3 (02-01-11), chief (02-01-11), Dimitrios (02-01-11), DIMITr|S (02-01-11), GiannisRob (02-01-11), joseph (02-01-11), m-power_01 (02-01-11), nikos1400 (02-01-11), Nino (02-01-11), Ptboul (03-01-11), Stathis (02-01-11)

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ghost-rider Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν ελευθερωθηκαμε επικρατουσε χαος...
    Ενω η Ελβετια διευθετουσε θεματα που εμεις σημερα παλευουμε να διευθετησουμε
    εμεις ειχαμε πολεμο εμφυλιους, χουντα...
    Αναλογισου φιλος ποτε το τελειωσε ο Β παγκοσμιος και ποτε ξανα οικοδομηθηκε η γερμανια.Ποσα χρονια χρειαστηκε για να ξανα ισχυροποιηθει?

Χουντες κλπ τα ακουω βερεσε.Για την καταντια αυτης της χωρας φταινε 2 πραγματα.Καποιοι θελουν εσκεμενα αυτη η χωρα να ειναι χαος και δευτερον φταιμε εμεις οι ιδιοι με την νοοτροπια μας.Που απο τη μια κραζουμε κρατος και δημοσιο και μολις διοριστουμε κλεβουμε τους παντες και τα παντα.

Αν δεν αλλαξουμε πρωτα εμεις,δεν αποφασισουμε εμεις τι κρατος θελουμε δεν προκειται ποτε να παμε μπροστα.

Φιλικα ολα αυτα χωρις ιχνος ειρωνιας ή οτιδηποτε αλλο

6. The Following 4 Users Say Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

chief (02-01-11), NickE60 (03-01-11), SuperSonic (02-01-11), Thomelef (02-01-11)

Rides
    2

Προεπιλογή

το οτι διαθετει καταφυγια για να στεγασει οσο το δυνατον περισσοτερους πολιτες σε περιπτωση πυρηνικης επιθεσης δεν λεει κατι για το αξιομαχο ενος στρατου.
    αντιθετα οι αριθμοι που βρισκονται στο λινκ της wiki μιλανε π.χ. για μια αεροπορια με 33 χορνετ και μερικα f5...
    αστεια πραγματα δηλαδη.
    το τι λεει ενα μπλογκ το οποιο απο τα αλλα θεματα που εχει καταλαβαινουμε ποσο αξιοπιστο ειναι, ας μην το παιρνουμε τοις μετρητοις...

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παντως αν εξαντλησουμε το θεμα Ελβετια (εχουμε αφησει μερικες παραμετρους ακομα...) εχω ετοιμα στοιχεια για Λιχτενσταιν, Αζερμπαιτζάν,Βατικανο και Πετραλωνα

Rides
    0

Προεπιλογή

Δεν το περνουμε τις μετρητοις αλλα δεν ειναι και ξυπόλητοι..
    Εξαλου ο στρατος τους ποιο πολυ σαν αστυνομια δειχνει παρα στρατος.

Καλα μην κοιτας τι λεει το Βικπαιδεια..οτι σχεση εχει η Βικαπαιδεια με ενημερωση και ιστορια αλλη τοση εχω εγω με τη Παμελα Αντερσον.

Rides
    2

Προεπιλογή

δεν ειναι ετσι σπυρο. το wiki ειναι απο τα πιο αξιοπιστα.
    τεσπα ξυπολητοι δεν ειναι, αλλα ουτε εχουν κανενα τρομερο στρατο.
    π.χ. δεν συγκρινονται ουτε στο ελαχιστο με τους γειτονες τους γερμανια, γαλλια, ιταλια...
    ειναι πιο κοντα με τους αυστριακους.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν ειναι ετσι σπυρο. το wiki ειναι απο τα πιο αξιοπιστα.
    τεσπα ξυπολητοι δεν ειναι, αλλα ουτε εχουν κανενα τρομερο στρατο.
    π.χ. δεν συγκρινονται ουτε στο ελαχιστο με τους γειτονες τους γερμανια, γαλλια, ιταλια...
    ειναι πιο κοντα με τους αυστριακους.

Σταθη επειδη διαβαζω αρκετα εχουν γραφτει πολλες ανακριβιες..αλλα οκ δεν θα τα χαλασουμε για αυτο.

Ναι ρε συ καμια σχεση ο στρατος τις Γερμανιας ειναι αλλου.

Παντως ας ειχαμε την κατασταση κοινωνικης και βιοτικής ζωης που εχει η Ελβετια και ας μην ειχαμε στρατο.

Rides
    0

Προεπιλογή

Δεν είμαι σίγουρη πια τι ακριβώς συζητάμε αλλά ως Ελληνίδα τα ξέρω κι εγώ όλα και δεν μπορώ παρά να μιλήσω! Χαχα

Συμφωνώ με το προηγούμενο πόστ ότι αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν αλλάζει τίποτα.
    Αυτό είναι άλλωστε και το catch της δημοκρατίας ως σύστημα: ο καθε λαός καταλήγει με την κυβέρνηση που του αξίζει.

Προσωπικά έχω ζήσει κι εγώ έξω και τους τελευταίους μήνες το σκέφτομαι πάλι σοβαρά αλλά με κρατάει το παιδί. Κάθε χώρα έχει τα στραβά της, έχει και τα καλά της. Μεγάλο προσόν της ελλαδίτσας είναι οι τόσο στενές οικογενειακές σχέσεις, κάτι που θα μας έλειπε έξω. Μην ξεχνάτε πως αυτή ακριβώς η έννοια της οικογένειας είναι ο λόγος που σε χώρες σαν την ισπανία ή εδώ (γενικά στα pigs) η ανεργία μπορεί να φτάσει στο 15 ή 20% χωρίς να έχουμε νεκρούς από πείνα στους δρόμους. Η οικογένεια αντικαθιστά το κράτος με λίγα λόγια και τα βγάζουμε πέρα.

Σε γενικές γραμμές Πάντως συμφωνώ με τον Άλεξ πως μεγαλοπιαστήκανε οι έλληνες ηατ Τώρα προσπαθούμε να τραβήξουμε το πάπλωμα να σκεπάσει τα πόδια.
    Από την άλλη συμφωνώ πως για να πάρεις μια οποιαδήποτε οικονομική απόφαση χρειάζεται να κανείς και πρόβλεψη για το μέλλον και όταν οι τιμές, τα τέλη, το Τέλος ταξινόμησης, η βενζίνη κλπ μια κόβονται στα μισά και μια διπλασιάζονται, ακόμη κι ο πιο οργανωμένος ευρωπαίος πιθανόν να έπεφτε έξω.

Για στρατό δεν ξέρω. Για αυτοκίνητα στην Αγγλία που ξέρω είναι μεν φθηνότερα στην αγορά αλλά τα ασφάλιστρα αν είσαι νέος οδηγός που έχει μάθει να οδηγεί ανάποδα είναι πολύ πολύ ακριβά.

13. The Following 4 Users Say Thank You to sophie For This Useful Post:

DIMITr|S (02-01-11), NickE60 (03-01-11), Panos 316T (02-01-11), Stefanos_Cool (06-02-11)

+ Απάντηση στο θέμα
Σελίδα 16 από 16 ΠρώτηΠρώτη ... 6141516

Δικαιώματα - Επιλογές

• Μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP