Σελίδα 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 60

Θέμα: Παράνομες αντλίες καυσίμων

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chris z3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ναι...ισχυει!!!

ακουστε και ενα αλλο που μου ειπαν με την βενζινη(δεν ξερω αν ισχυει)......
    λεει οτι το καλοκαιρι καλο ειναι να βαζουμε η αργα το βραδυ η νωρις το πρωι,γιατι τις μεσιμεριανες ωρες θερμαινονται οι δεξαμενες και φουσκωνει η βενζινη με αποτελεσμα να βαζουμε λιγοτερο απο οτι πληρωνουμε.....
    επεισης καποιοι εχουν μονιμα θερμαντικα σωματα στις δεξαμενες τους!!!
    (μου τα ειπε παλικαρι που ο πατερας του κανει συντηρησεις σε δεξαμενες,αλλα ξανα λεω δεν ξερω αν ισχυει).
    το εχω ακουσει και εγω.
    αλλα στις σωληνωσεις.
    του πατερα ενος γνωστου μου υποτιθεται του ζητησε ο βενζινας να το κανει.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Rides
    0

Προεπιλογή

παίδες τα υγρά (όλα τα υγρά) σε συνθήκες περιβάλλοντος είναι ασυμπίεστα, δλδ ΔΕΝ μεταβάλλουν τον όγκο τους βάσει της θερμοκρασίας.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

3. The Following User Says Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

nikos1400 (29-12-10)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

μια χαρα τον μεταβαλουν τον ογκο τους.

τα υγρα δεν εινια συμπιεστα με την εννοια που συμπιεζεται ο αερας. Δηλαδη 1 λιτρο αερα να γινει 0.2 λιτρα υπο υψηλη πιεση η με μειωση της θερμοκρασιας.

η συστολη-διαστολη ισχυει σε οοολα τα υλικα-στοιχεια, καπου πρεπει να υπαρχει και πινακας που λεει ποσο μεταβαλεται ο ογκος καθε υλικου ανα βαθμο κελσιου (η κελβιν το ιδιο ειναι)

Και όμως υπάρχει διαφορά λόγω διαφοράς θερμοκρασίας!

Γιατί μπορεί (λέω μπορεί) η δεξαμενή να έχει μια διαφορά/διακύμανση θερμοκρασίας μόνο 1-2 βαθμούς κατά τα λεγόμενα κάποιων, ωστόσο μέχρι να φτάσει από τη δεξαμενή στην αντλία και πολύ περισσότερο από την αντλία μέχρι το στόμιο του ρεζερβουάρ μας, η μεταβολή της θερμοκρασίας είναι πολύ μεγαλύτερη από 1-2 βαθμούς.

Σε όλα τα υγρά (από το ακατέργαστο αργό πετρέλαιο μέχρι τη γνωστή βενζίνη και όλα τα παράγωγα του πετρελαίου) ο σωστός τρόπος υπολογισμού είναι η αναγωγή στη σταθερή θερμοκρασία των 15 βαθμών κελσίου (ή 60 farenheit) αφού ληφθή υπόψιν ο συντελεστής θερμικής διαστολής (V.C.F. volume coeficient factor) ώστε να προκύψει βάρος χρησιμοποιόντας πίνακες ASTM 54B στην Ευρώπη και ATSM 6B στην Αμερική για παράγωγα, και ASTM 54A και ASTM 6A αντίστοιχα για αργό πετρέλαιο.

Η μετακίνηση πετρελαίου (αργού και όλων των παραγώγων) με δεξαμενόπλοια σε όλη την υφήλιο, γίνεται με βάση το βάρος και όχι τον όγκο (η έκδοση φορτωτικών αναφέρουν βάρος σε metric tons ή και long tons, και κυβικά μέτρα και βαρέλια που προέκυψαν μετά την αναγωγή του V.C.F για τη θερμοκρασία - G.S.V. m3 & G.S.V. BBLS).

Με άλλα λόγια τα βενζινάδικα πουλάνε όγκο (λίτρα δηλαδή) και όχι βάρος (πχ κιλά), άρα όσο πιό χαμηλή η θερμοκρασία, τόσο πιό πολύ κερδισμένος ο αγοραστής.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimzan : 29-12-10 στις 09:02

5. The Following 2 Users Say Thank You to Dimzan For This Useful Post:

Driver M (29-12-10), nikos1400 (29-12-10)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

καπου στο μεσο της σελιδας δινει το συντελεστη διαστολης της βενζινης 0,00095 ανα βαθμο κελσιου και εξηγει πως η διαφορα στον ογκο λογω θερμοκρασιας ειναι περιπου 1% δηλαδη στα 50ευρω χανουμε 50λεπτα.

Σιγα τα ωα δηλαδη, εγω πιστευω πως απο τη συστολη-διαστολη ειναι μικρο το χασιμο

https://thezocalo.blogspot.com/2008/...g-post_15.html

Rides
    0

Προεπιλογή

εγω ξερω πως ανεβαινω σκοπια,με λαμπακι βαζω 50 ευρω και μου φτανει για τις μετακινησεις για 7 μερες...
    την κυριακη εβαλα 20 ευρω.εχθες αλλα 20 και αυριο το πρωι δεν θα εχω βενζινη......τωρα αν διαστελλεται με τη ζεστη,αν συστελλεται με το κρυο και αν ο κοπερφιλντ κανει μαγικα και την εξαφανιζει.......
    αμαν πια...αδιαφορω πληρως για το ποιος φταει.το σιγουρο ειναι οτι δε φταιω εγω προσωπικα.αλλα ολοι εμενα προσωπικα απαυωνουν
    βενζιναδες-κυβερνηση-εργοδοτες-δημοσιες υπηρεσιες...ελεος πια...με τοσο απαυτωμα που εχω φαει πως δεν εγινα φουστης να μου αρεσει κι ολας απορω...
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Προεπιλογή

δειτε εδω πως κανουν τη λαμογιά

https://www.zup.gr/?p=2864

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Περιοχή
    Κατερινη-Νεοι Πόροι
    Rides
    2

Προεπιλογή

και ξαφνικα σημερα καποια υποπτα βενζιναδικα στο νομο μας.....ενω ηταν παντα τα φθηνοτερα με διαφορα σημερα εχουν ιδιες τιμες με τους αλλους!!!!!

τυχαιο?????δεν νομιζω!!!!!!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimzan Εμφάνιση μηνυμάτων
    καπου στο μεσο της σελιδας δινει το συντελεστη διαστολης της βενζινης 0,00095 ανα βαθμο κελσιου και εξηγει πως η διαφορα στον ογκο λογω θερμοκρασιας ειναι περιπου 1% δηλαδη στα 50ευρω χανουμε 50λεπτα.

Σιγα τα ωα δηλαδη, εγω πιστευω πως απο τη συστολη-διαστολη ειναι μικρο το χασιμο

https://thezocalo.blogspot.com/2008/...g-post_15.html
    πρακτικά δηλαδή δε χρησιμεύει σε τίποτα η θέρμανσή του με σκοπό την κλεψιά, εκτός αν θες να δώσεις κάποια οικόπεδα στη δεη με σκοπό να βγάλεις φραγκοδίφραγκα.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Rides
    0

Προεπιλογή

παιδια να βγαζουμε ονοματα....θελουν κραξιμο χοντρο για να καταλαβουν....εχω μια απορια ομως,,,,με τετοιες μειωσεις μισθων ο πληθωρισμος ειναι στα υψη,,που αυτο σημαινει οτι οι τιμες δεν καταβαινουν απο κανεναν ελευθερο επαγγελματια...αυτο δεν μπορω να το καταλαβω...τωρα που θα βαθαινει η κριση περιμενω να δω τις τιμες,,,τα ακινητα π.χ κραταν τις τιμες τους,,,100 τ.μ στα πετραλωνα 250000,,,ημαρτον ...

12. The Following User Says Thank You to GIWRGOSPR For This Useful Post:

JOHNNY 69 (02-01-11)

Περιοχή
    Νεο Ηρακλειο, Αθηνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    πρακτικά δηλαδή δε χρησιμεύει σε τίποτα η θέρμανσή του με σκοπό την κλεψιά, εκτός αν θες να δώσεις κάποια οικόπεδα στη δεη με σκοπό να βγάλεις φραγκοδίφραγκα.
    αν ειδες το αρθρο μιλαει για μεγιστο κερδος (απο το πουθενα) 2% λογω συστολης διαστολης και για ακραιες θερμοκρασιες και το κερδος αυτο δεν παει στον τελικο πωλητη, δηλαδη τον βενζινα. Ο βενζινας αντε να κερδισει 1% παραπανω και αυτο μονο τις πολυ ζεστες μερες και με την προυποθεση οτι εχουν ζεσταθει αντιστοιχα οι δεξαμενες του και ολη η βενζινη μεσα τους.

κοινως, δεν ειναι αξιο σημασιας το κερδος λογω διαστολης αλλα ειναι υπαρκτο

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP