Αρχικό μήνυμα απο
ghost-rider
Προσπαθωντας να τους περιθωροποιησουμε(που θεωρω οτι το κανουμε) νομιζω οτι γινομαστε χειροτεροι.
Ασχετα με το τι πιστευουν και λενε οι Τουρκοι της Τουρκιας, αυτοι μενουν εδω. Δουλευουν εδω, γεννησαν και μεγαλωνουν τα παιδια τους εδω.
Θα μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση να μας μισουν.
Αντιθετως η χωρα αυτη τους εδωσε την ευκαιρια που δεν τους εδωσε η δικια τους.
Γιατι αν τους την εδινε και μας μισουν κ απο πανω,τι ηρθαν?
Να το δουμε αλλιως?
Εγω μισω την Αμερικη ας πουμε. Ενας ομως που εχει ζησει στην Αμερικη, που εχει δουλεψει εκει και εχει κερδισει ψωμι για την οικογενεια του απο την Αμερικη, δεν μπορει να τη μισησει.
Και ειναι αναμενομενο. Ετσι δουλευει η ανθρωπινη φυση.
Τωρα η Αμερικη, οταν θα εξεταζει αν θα τον αφησει να μαθει η οχι στα παιδια του, που μεγαλωνουν εκει, ελληνικα, θα πρεπει να εξετασει τα δικα του πιστευω.
Και οχι τα δικα μου, που βγαινω στους δρομους και φωναζω "φονιαδες των λαων αμερικανοι"...
Αυτος ζει εκει... Εγω εδω.
Ειμαστε και οι δυο ελληνες. Πιθανον σαν ιδιοσυγκρασιες και χαρακτηρες να ειμαστε κοντα. Αλλα την ιδια κατασταση την βλεπουμε απο εντελως διαφορετικες οπτικες γωνιες.
Ολοι οι ανθρωποι γεννιουνται καλοι. Κανενας κακος. Και αν καποιος τους φροντισει(και το σχολειο μπορει) παντα θα ειναι καλοι.
Ασχετως καταγωγης-εθνικοτητας-θρησκειας...
Λεω εγω τωρα, μπορει να μην το βλεπω και τοσο σωστα.
Θυμαστε τωρα, το περιστατικο με το παλικαρι απο την Αλβανια(η τη βορειο Ηπειρο δε θυμαμαι).
Μονιμος κατοικος Ελλαδας. Μεγαλωσε εδω.
Ειχε βγαλει βαθμο και ηθελε να κρατησει την ελληνικη σημαια.
Το ενιωθε. Ισως περισσοτερο απο καποιους αλλους...
Δεν του δοθηκε το δικαιωμα... Ειναι και αυτο λογικο?