Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 756

Θέμα: Διόδια: Η μεγάλη κλοπή!

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίτα Γιάννη, το πόσο είναι το τέλος σήμερα στην γέφυρα είναι άλλη ιστορία, το τι γινόταν με τα φέρυ και τη διαφορά της τιμής ΤΟΤΕ δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει.
    Κοίτα, δεν γνωρίζω τον ghost-rider ούτε τον giannisrob... μερικά άτομα από εδώ τους γνωρίζω χρόνια και με γνωρίζουν.
    Οι κατασκευές δεν είναι η ειδικότητά μου και δηλώνω ΑΣΧΕΤΟΣ.

Όμως είναι σαν να σου λέω εγώ τρελές φιλοσοφίες για τα κομπιούτερ με τα οποία εγώ ασχολούμαι και να ψάχνεται κάποιος που δεν με ξέρει... και να λέει, τι λέει τώρα ο άνθρωπος.
    Και εμένα παρεπιπτόντως δούλευε ξαδερφός μου πολλά χρόνια στον ΑΚΤΟΡ και έχω πάει πολλές φορές στα τούνελ της Δωδώνης κτλ.
    Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είμαι γνώστης, απλά είναι λίγο τρελό να λέει ένας (που όπως λες είναι του χώρου) ότι δεν είναι και τίποτα το φοβερό, ότι έχουμε ελληνικές εταιρείες κτλ κτλ.

Παρένθεση και κλείνω εδώ μιας και επισημάνω ότι δεν έχω ιδέα από κατασκευές. Τις ελληνικές εταιρείες που αναφέρατε δεν τις είδα πουθενά σε μεγάλα έργα στην Ελβετία που μένω, στην Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο που συχνάζω.
    Εκτός αν έργα του εξωτερικού θεωρούνται η 'Αλβανία'.
    Κατ' αρχάς για το bold part. Θα συμφωνήσω μαζί σου, καθώς τότε και με τα τότε οικονομικά δεδομένα, τα 9¤ ανα διέλευση ήταν άκρως λογική τιμή. Όμως τώρα, και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Τα 12.70¤ είναι εξωφρενική τιμή.

Όσο για το γιατί δεν έχουν παρουσία οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες στο εξωτερικό, θα σε γελάσω. Πιστεύω, ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ευρωπαίους στην σχέση κόστους - ποιότητας, αλλά και φαντάζομαι ότι έξω δεν πρόκειται να βγάλουν αυτά που βγάζουν εδώ.

Βέβαια, πρόσφατα έμαθα ότι κάποια ελληνική κατασκευαστική πήρε εργολαβία κάποιο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Νομίζω ο Άκτορας, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

2. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

paganis (24-12-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατ' αρχάς για το bold part. Θα συμφωνήσω μαζί σου, καθώς τότε και με τα τότε οικονομικά δεδομένα, τα 9¤ ανα διέλευση ήταν άκρως λογική τιμή. Όμως τώρα, και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Τα 12.70¤ είναι εξωφρενική τιμή.
    Αυτό οφείλεται στη συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας σε 'αναπροσαρμογές τιμών' (κοινώς γδάρσιμο).
    Τα πληρώνουν.
    10 ευρώ να πάνε τον καφέ, θα τον πληρώσουν.
    Οπότε και ο εκάστοτε επιχειρηματίας οργιάζει.

Αυτό δεν συμβαίνει στις κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες, γιατί οι επιχειρηματίες θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.
    Για να καταλάβεις διαφορά... στην Ελβετία μας έχουν ενημερώσει εδώ και 2 χρόνια ότι 01-01-2011 ο ΦΠΑ θα πάει 8.0% από 7.6%
    2 χρόνια...

4. The Following 3 Users Say Thank You to alexk For This Useful Post:

GiannisRob (21-12-10), Stathis (21-12-10), Thomelef (21-12-10)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό οφείλεται στη συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας σε 'αναπροσαρμογές τιμών' (κοινώς γδάρσιμο).
    Τα πληρώνουν.
    10 ευρώ να πάνε τον καφέ, θα τον πληρώσουν.
    Οπότε και ο εκάστοτε επιχειρηματίας οργιάζει.

Αυτό δεν συμβαίνει στις κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες, γιατί οι επιχειρηματίες θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα.
    Για να καταλάβεις διαφορά... στην Ελβετία μας έχουν ενημερώσει εδώ και 2 χρόνια ότι 01-01-2011 ο ΦΠΑ θα πάει 8.0% από 7.6%
    2 χρόνια...
    Ενώ εδώ σου λένε, 2 μέρες μετά, ότι 2 μέρες πριν άλλαξαν τα τέλη κυκλοφορίας.

Όσο για τον καφέ, χτυπάνε εκεί που πονάει ο Έλληνας. Όσο και να τον πάνε τον καφέ, ο Έλληνας θα τον πληρώσει. Έφτασε να εχει ο καφές 4¤ στο κέντρο. Ελάχιστα μαγαζιά, αναπροσαρμόσανε τις τιμές προς τα κάτω, και μάλιστα αρκετά!

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP