Πρίν λίγο καιρό το Ε34 μου έβγαλε τρόμπα βενζίνης.... (με 200.000χλμ λογικό το βρήκα να βγεί στην σύνταξη η τρόμπα...)
Όταν πήγα σε συνεργεία κλπ μου ζητούσαν 400 με 600Ε μαζί με τα περαστικά...
Έβγαλα την τρόμπα και προς έκπληξή μου ήταν ημιτασιόν (κοινώς την είχαν αλλάξει) και μάλιστα πολύ κακής ποιότητας (έκανε μπάμ απο ακροδέκτες, και τα συνναφή οτι ήταν μάπα)
Αποτέλεσμα, έχω έναν συγγενή που έχει μαγαζί με γνήσια ανταλλακτικά για BMW (ότι μάρκες βάζει η μαμά BMW στα αυτοκίνητα δλδ...) και μου εξήγησε πως η bmw δεν παράγει τίποτα όπως είπε ο φίλος παραπάνω αλλά το κάνουν άλλες εταιρίες για αυτήν πχ. Valeo για δυναμό κλπ.
Πήρα μια τρόμπα απο Ε36 318 μάρκας δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή και μου βγήκε κόστος 150Ε μαζί με ένα λεβιεδάκι για τις ταχύτητες!
Και παραδόξως η βάση δεν έπαιρνε την μεγάλη τρόμπα με τον ρυθμιστή πίεσης (?) απο πάνω αλλά την πιο μικρή που φοράνε τα Ε36!
Όσο για τα φίλτρα ΜΑΝΝ έχω ακούσει οτι για τα bmw είναι old time classic!
δυστηχως η αντιγραφη ειναι σχεδον τελεια.. μονο αν παιρνεις το συγκεκριμενο λαδι επι χρονια κ το εχεις προσεξει στα παντα του, τοτε μονο μπορει να εχεις μια υποψια.
το πιο συνηθησμενο λαθος στην αντιγραφη ειναι εκει που τελιωνουν τα γραμματα η οι γραμες στην ετικετα να ειναι λιγο πιο ξεθοριασμενες κ αυτο μιλαμε για το πολυ 1 χιλιοστο. η συσκεβασια θα πρεπει να ειναι σε ολη την επιφανεια της ιδια δηλ να μην εχει γουβιτσες η να μην εχει ομοιομορφη ηφη.. κ τελος το χρωμα του λαδιου!
ΑΤΕ..φιλε τσακιρακο....το χρησιμοποιω χρονια.....
Τις προαλες αλλαξα τα πισω....
Και σε λιγο καιρο θα αλλαξω και τα μπροστα....γιατι εκανα την ¨εξυπναδα¨ να βαλω της μαμας του...
Τα οποια ειναι JURID.....
Αστα να πανε....πασα ομοιοτητα με φρενο.....ειναι απλη συμπτωση....
ΑΛΛΑ......μην παρασυρθεις και βαλεις δισκο ΑΤΕ.....στραβονουν σχετικα ευκολα...
Αυτα!!!!!
Αte δισκόπλακες δεν έχουν και από το εργοστάσιο τα 46?
ghost-rider (20-12-10)
Tsakirakos (19-12-10)
ναι ΑΤΕ φοραει απο το εργοστασιο το Ε46!!!τακακια εχουμε πει πολλες φορες οτι ειναι οπως κατσει στην bmw αλλες φορες ειναι jurid αλλες textar αλλες ATE κλπ κλπ!!!! παντως απο jurid που φοραω εγω δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα!!!
ετσι ακριβως ειναι οπως τα λεει ο NICKE60.για πολλα αναλωσιμα ανταλλακτικα η bmw συνεργαζεται με εταιρειες (BOSH,NGK κ.τ.λ) με τις οποιες κανει συμβαση και βαζουνε πανω στο προιον την σταμπα (το σημα) της bmw.
πχ τα μπουζι της NGK αν συγκρινετε αυτα που βαζει η bmw σε σχεση με αυτα του ελεύθερου εμπορίου ειναι ακριβως τα ιδια.η μονη διαφορα ειναι στο οτι τα μπουζι που βαζει η bmw εχουνε μια σταμπα BMW με μπλε γραμματα πανω στην πορσελανη.καμια αλλη διαφορα δεν εχουν. αν διαβασετε τους κωδικους του μπουζι που ειναι χαραγμένοι λίγο πάνω από το σημείο που ξεκινούν τα πάσα ειναι ακριβως οι ιδιοι.
στο προηγουμενο αυτοκινητο που ειχα (e36 316) ολα τα αναλωσιμα (μπουζι,φιλτρα λαδιου,αερος,καμπινας,βενζ νης) τα αγοραζα απο το εμποριο (εννοω εκτος bmw) τα περισσοτερα ηταν MAN και ηταν ακριβως ιδια σε σχεση με τα OEM.
προσωπικα ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με τη χρηση αυτων των αναλωσιμων και δεν το συζητω γλυτωσα παρα πολλα χρηματα.