-
Φιλε μου μπορω και εγω να σου παραθεσω την γνωμη μου.
Λοιπον, ολα εξαρτωνται απο το μεγεθος της ιπποδυναμης που θελεις να βγαλεις.Αν δουλεψεις τον compressor σε 0.5 πιεση και καθολου ιντερκοολερ να μη βαλεις δεν τρεχει και τιποτα.Αν θελεις το θεωρητικα ελαχιστο χρονο ανεβασμα πιεσης τοτε τοτε υδροψυκτο ιντερκοολερ ειναι καλυτερο σε σχεση με αεροψυκτο.Αλλα επειδη η πιεση ειναι πολυ μικρη!!! δεν θα δεις καμια διαφορα στην πραξη.Το αεροψυκτο ιντερκοολερ εχει τα συν του κοστους,ευκολης τοποθετησης και αποδοσης οταν το αυτοκινητο ειναι εν κινησει, πραγμα που απο υδροψυκτο δεν μπορεις να παρεις.Εγω στη θεση σου θα εβαζα ενα αεροψυκτο.Επαναλαμβανω οτι για compressor και 0.5 πιεση δεν θεωρω οτι ο προβληματισμος θα πρεπει να ειναι το lag .Με οποια υλοποιηση και να κανεις δεν θα εχεις lag αλλα εγω θα εβαζα (ιντερκοολερ) μονο και μονο για τον ζεστο αερα του καλοκαιρινου ελληνικου καιρου.Στο water injection + ιντερκοολερ πας μακρια, χρειαζεσαι ηλεκτρονικα για να καθορισεις το ακριβες ποσο του νερου που θα ψεκασεις (εννοειται μεσα στην εισαγωγη).Παλι για τοσο λιγο πιεση ειναι too much ,αν και θα ειναι η τελεια λυση οταν ΔΕΝ βαλεις καθολου ιντερκοολερ και ψεκαζεις μονο νερο.Αλλα θελεις εγκεφαλακι.Το δυσκολο με το water injection ειναι ο ελεγχος failsafe.Τωρα για το θεμα ηλεκτρικων. Δεν εχω προσεξει τι μοτερ φορας, παντως για μια υλοποιηση compressor τυπου ελλαδας (δηλαδη τα βασικα 0.3-0.5πιεση) και οχι τυπου αμερικανικου drag θα περιμενα 30-35αλογα πανω απο την μαμα ιπποδυναμη.Για αυτο το ποσο της αυξησης δεν ειναι τοοοσο απαραιτητο η αλλαγη των μπεκ μιας και με τη χρηση ρυθμιστη πιεσης μπορουν να εναρμονιστουν με το υπαρχουν flow meter και να ψεκαζουν στο ασφαλες 12-12.5afr στα φορτια.Βεβαια ολα αυτα (αν φτανουν ή δεν φτανουν τα μαμα μπεκ) τα βλεπεις με ενα datalogging ενος wideband στον δρομο.Τωρα αν προσδοκας μεγαλυτερες ιπποδυναμεις τοτε σαφως πρεπει να σκεφτεις το παραγοντα ιντερκοολερ και μεγαλυτερα μπεκ.Στα μεγαλυτερα μπεκ μπορει να μην μπορεις να τα εναρμονησεις με το μαμα flow meter .Πιθανως να ριχνει πολλες βενζινες απο το ρελαντι μεχρι κοφτες, με αποτελεσμα να πνιγεται το αμαξι χαμηλα και afr 10αρια στα φορτια.Σε αυτην την περιπτωση ενα μεγαλυτερο flow meter θα ηταν ιδανικο απο αλλο μεγαλυτερο μοντελο.Μπορεις βεβαια να καταφυγεις σε καταργηση του flow meter βαζοντας ενα εγκεφαλακι τυπου split seconds ή παραλληλο ή stand alone εγκεφαλο.Με τον παραλληλο εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο δευτερευουσες λειτουργειες του ιχ,τυπου κλιματιστικο ενω με τον αγραφο χαρτογραφεις τα παντα απο την αρχη.Τα πλεονεκτηματα του μαμα management εναντι αγραφου ειναι οτι στο αμαξι δεν ασχολεισαι με βαλβιδες ρελαντι και air condition κλπ αλλα εχεις την ασφαλεια του οτι αν χτυπησει πυρακια να σου μειωσει αυτοματα την προπορεια αναφλεξης (μεσα σε καποια ορια) σωζοντας τον κινητηρα και την τσεπη, ενω στον αγραφο σαφως και εχεις ελευθερο πεδιο να κανεις παπαδες αλλα αν το ρυθμισεις λαθος παπαλα μοτερ.
Βεβαια τωρα τελευταια οι αγραφοι εχουν knock sensing αλλα ειναι πολυ υψηλης τιμης.
Ελπιζω να βοηθησα
-
The Following 4 Users Say Thank You to bmw316turbo For This Useful Post:
Dimzan (30-11-10), kloukakis (30-11-10), Panos 316T (30-11-10), z3outofmind (30-11-10)
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP