Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 11

Θέμα: [E36] Γωνιες toe, camber. (Συγκλιση και καμπερ [!])

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Αχαρναι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos1400 Εμφάνιση μηνυμάτων

Αγγελε, εχεις βαλει ειπαμε και τα Raceland τα coilovers ?
    Ναι εχω βαλει τις Raceland εδω και κανα 4μηνο

Συμφωνω με τον Μpower οτι ειναι θεμα υποκειμενικο .

Εγω ειπα οτι με τις συγκεκριμενες ρυθμισεις που μου εκανε, βαση του οτι ζητησα ενα αμαξι που να ναι ξυραφι στις αλλαγες πορειας,να μη βγαζει μουτρα κ να συμπεριφερεται σαν Hot hatchback, το πετυχε.

Το ολο στησιμο με ικανοποιει απολυτα.

Προεπιλογή

Η σύγκλιση στον πίσω άξονα , δίνει στο αυτοκίνητο μια σταθερότητα στην ευθεία , δεν αλλάζει κατευθύνσεις από ανωμαλίες εδάφους και από αλλαγές οδοστρωμάτων . Κάνει το αυτοκίνητο ευθυβολο. Αν το παρακανεις τρως λίγο τα ελαστικά σου στο έξω μέρος τους . Δεν χρειάζονται υπερβολές , ένα 0,1 είναι υπεραρκετο ! Η καμπερ πίσω δίνει έξτρα σταθερότητα στις στροφές , γιατί πατάει όλο το λάστιχο . Αρα όπως καταλαβαίνεις , το πόση καμπερ θα δώσεις εξαρτάται λοιπόν από τα λάστιχα που φοράς αλλά και από το πόσο πιέζεις το αυτοκίνητο . Όσο αυξανεις όμως θα έχεις αυξημένη φθορά στο εσωτερικό μέρος του ελαστικου αλλά και θα έχεις χασουρα στην εκκίνηση , και ίσως ελάχιστη στο φρένο .

Περιοχή
    Χανιά
    Rides
    2

Προεπιλογή

Μααστα...
    Λοιπον, τελικα, μαλλον με δοκιμες στην πραξη γινεται η δουλεια, και αναλογως τα οδηγικα γουστα του καθενος...

Οπότε, εγω συγκεκριμενα εχω Bilstein κιτρινα "χοντρα" και ελατηρια 40/15 H&R. Αντιστρεπτικες 25,5/17mm μπρος/πισω. Offset (M3) προσφατα σινεμπλοκ ψαλιδιων. Και νορμαλ (υποτιθεται) ευθυγραμμιση, εργοστασιακη. Ευθυγραμισσας: "Χαρτι εισαι"...
    Μπροστα τωρα, κανα 4-μηνο μετα απο αυτη, με το ματι βλεπω αυξημενη καμπερ και στο δρομο τραβηγματα/διαβασματα στις ανωμαλιες (ειδικα μετα την αλλαγη των μπροστα ελαστικων (17aria) απο toyo ct-01, σε goodyear eagle f1).

Επειδη ομως συμβαινουν κατι υποπτες ασταθειες με το μπροστινο μου, θα γινει ενα "rebuild" στην αναρτηση, για να ξερω τι γινεται. Μαζι θα μπει το Χ-brace που εχω ηδη, και μπαρα θολων μπρος (μαλλον και πισω).
    Επιπλεον, επειδη δεν μπορουμε να παραμελησουμε το εμανισιακο, δεν μου αρεσει το 40/15 χαμηλωμα. Γι'αυτο ισως μπει και αλλη αναρτηση για να χαμηλωσει το πισω μερος, πιο πολυ για θεμα εμφανισης, οχι επειδη δεν μ'αρεσει κατι στη συμπεριφορα.
    Θα επανελθω λοιπον.
    _____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________

RTFM

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP