Οι προτεινόμενες πιέσεις είναι όντως για πιο "ευρωπαϊκούς" δρόμους.
Έλα όμως που όταν έχεις προφίλ 30 ή 35 με χαμηλές πιέσεις γίνεσαι πιο επιρρεπής στα στραβώματα από τους ρημαδόδρομούς μας...
Οι προτεινόμενες πιέσεις είναι όντως για πιο "ευρωπαϊκούς" δρόμους.
Έλα όμως που όταν έχεις προφίλ 30 ή 35 με χαμηλές πιέσεις γίνεσαι πιο επιρρεπής στα στραβώματα από τους ρημαδόδρομούς μας...
Ωραία θα μου εξηγήσει και μένα κάποιος το εξής ?
Πως γίνεται να θέλουν τόσο λίγο αέρα τα 19άρια με 225 & 255 φάρδος ? Αυτές είναι πιέσεις που έβαζα στα 18άρια με 225 σε άλλο αυτοκίνητο.
Όσο μεγαλώνει το λάστιχο, δε θέλει λογικά και περισσότερο αέρα ?
PANOS-E60 (15-11-10)
Ακολούθησα την διαδικασία και σε ότι αφορά το reset σβήνοντας το κόκκινο (με παρατεταμένο πάτημα) όλα καλά. Το ξαναπάτησα όμως για να ανάψει το πορτοκαλία με σκοπό να "διαβάσει" τα νέα δεδομένα όπως αναφέρεις παραπάνω αλλά δεν ξαναέσβησε μόνο του! Πέρασαν κάπου 25 χλμ και αφού είδα ότι δεν έσβηνε, το έσβησα μόνος μου ξαναπατώντας το...!
Μήπως τελικά βρήκαμε σε τι χρησιμεύει το στιγμιαίο πάτημα του πλήκτρου στην κονσόλα που ενεργοποιεί πορτοκαλί ένδειξη στο καντράν?!![]()
Από το manual του Μ3:
Initializing is necessary to familiarize the
system with the correct inflation pressures.
Repeat this process after any changes
in tire inflation pressure, tire rotation or
replacement.
1. Check the tire inflation pressures in
all the tires, comparing them with the
inflation pressure table on page 25,
and adjust them if necessary
2. Turn the ignition key to position 2
3. Press button as long as you need to
until the indicator lamp in the instrument
cluster lights up. After a little
while, the indicator lamp will go out
by itself
4. After a few minutes, the Flat Tire
Monitor will accept the current inflation
pressures as the values to be
measured against, and from that
point on can detect and report a flat
tire.
Μάλλον πρέπει να το κάνεις με το αμάξι να είναι σβηστό όπως λέει και στα Bold.
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Specialized (19-11-10)
Εγώ γιατί δεν έχω όλο αυτό στο Manual??!
Ευχαριστώ πολύ ρε Νάσο. Θα το προσπαθήσω αύριο μετά την 3ωρη περιποίηση του κοριτσιού μου...
Παρατήρησα (κι είπα να το αναφέρω προς γνώση όλων μας) ότι το λαμπάκι προειδοποίησης που μας ανάβει καμιά φορά χωρίς να έχουμε λάστιχο δεν οφείλεται σε τυχαίο γεγονός.
Τσέκαρα με το ηλεκτρονικό μου πιεσόμετρο που είναι πολύ ακριβές και είδα οτι μου έχει συμβεί 2 φορές που είχα απώλεια πίεσης (λόγω εβδομαδιαίας ακινησίας) της τάξης μόλις 0,08 bar! Δηλαδή αντί π.χ. για 2,30 εμπρός είχα 2,22!! Μάλλον τελικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο-ακριβές το συστηματάκι που παίρνει πληροφορία από το ABS![]()
Eγω με 19αρες και διαστασεις νορμαλ (225 και 255) βαζω 35 μπροστά και 37 πίσω. Δηλαδη 2 psi παραπάνω απο τις εργοστασιακές πιέσεις.
Για να κανουμε ρισετ το συστημα πιεσης ελαστικων, με το αυτοκίνητο σταματημενο
πατάμε το κουμπί για 4 δευτερολεπτα μεχρι να αναψει κιτρινη ένδειξη στο ταμπλώ.
Μετα ξεκινάμε και οταν σβήσει η κιτρινη ένδειξη το συστημα ειναι ενεργοποιημένο.