Κι εμένα μου άρεσε και συνεχίζει να μου αρέσει η "καθαρή" μηχανική και οι ξερογκαζιές αλλά τι να κάνουμε ...να το πω αλλιώς.... αν μας ακούσουν όλους εμάς και κάνουν ότι θα θέλαμε (όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού διαμαρτύρονται και μουρμουρίζουν...) θα μείνει πίσω τεχνολογικά το τμήμα Μ ή όχι? Αφού τον ατμοσφαιρικό τον ξεζούμισαν, δεν σηκώνει τίποτα άλλο παρά μόνο αν τον ταϊσουν περισσότερο.. ή αν τον φτιάξουν έτσι ώστε στα 60000χλμ να χρειάζεται γενική επισκευή... θα είναι πρόοδος αυτή? Μόνο αν γίνει κάποιο θαύμα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν καθαρά ατμοσφαρικούς κινητήρες... αν λόγου χάρη... εκμηδενίσουν τις τριβές... τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον δεν προβλέπεται κάτι τόσο επαναστατικό....
Πιστεύω πως ότι είχαμε να δούμε το είδαμε, τουλάχιστον στους κινητήρες με τη σημερινή μορφή. Και διαφορετικές διατάξεις κυλίνδρων και μεταβλητούς χρονισμούς και κράματα μετάλλων και θαυματουργούς ψεκασμούς, και ηλεκτρονική διαχείριση επιστημονικής φαντασίας ...όλα τα είδαμε. Το να ωθεί ο ίδιος ο κινητήρας από τις απώλειές του τα ίδια τα μέρη του, όχι όπως το κάνουν οι άλλοι, αλλά με υψηλή τεχνική, δεν το έχω δει σε Μ και θα ήθελα να το δώ.
Όσοι έχουν οδηγήσει Χ6Μ -ο Alex είδα έχει οδηγήσει- (το οποίο είναι 2 τόννους) θα μπορούσαν να μας πουν πως είδαν τη συμπεριφορά του κινητήρα και μόνον, είχε ξεσπάσματα? θύμιζε turbo κινητήρα, τραβούσε κλωτσιές στην επιτάχυνση? αργούσε να αποκριθεί? κράμαγε ψηλά? Αυτά πρέπει να δούμε, αν και σε Μ3-Μ5 κινητήρας-σχέσεις-κλιμάκωση θα δίνουν εντελώς διαφορετική αίσθηση.
Για το στήσιμο και τη συμπεριφορά του αμαξώματος δεν με απασχολεί καθόλου, είναι σίγουρο πως η παράδοση θα συνεχιστεί με τις γνωστές προσθήκες ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών βοηθημάτων ελέγχου διεύθυνσης και έλξης και άλλων καινοτομιών, ως συνήθως...

Απάντηση με παράθεση