Να καταθέσω εδώ κι εγώ ότι δεν άντεξα παραπάνω και υπέπεσα στην "αμαρτία"!
Παρήγγειλα καταλύτες Milltek από Αγγλία και μέχρι να έρθουν (θα μου πάρει 3-4 βδομάδες) έβαλα Supersprint μεσαίο X-Pipe χωρίς καζανάκι + τελικό Supersprint Racing
Παρά λοιπόν την κουβέντα μας παραπάνω δεν κρατήθηκα και πήρα και το τελικό με την συμβολή βέβαια και του κου Ηλία (εισαγωγέα Supersprint) που βοήθησε στην τελική τιμή...
Πρώτες εντυπώσεις:
1. Η ποιότητα δείχνει εξαιρετική.
2. Η προσαρμογή είναι facory bolt on..
3. To drone (βοή) είναι περισσότερο ακριβώς όπως το αναφέρει ο turbodog ανάμεσα σε 2-3000rpm! Πριν και μετά είναι σαν "μαμά" με αποτέλεσμα να κάνεις ταξίδι με cruise control στις 3000 στροφες και πλήρη ησυχία!! Με λίγα λόγια σε γενικές γραμμές είναι περισσότερο ευχάριστο το γουργουρητό παρά κουραστικό εκτός από λίγες περιπτώσεις που πας να φορτώσεις μια 4η ψιλοκρεμσμένος από 2000rpm όπου μέχρι να περάσει ο δείκτης το 3 το μπασάρισμα είναι αρκετά έντονο. Πιστεύω όμως ότι μπορείς να προσαρμόσεις λίγο και την οδήγηση σου για να αποφεύγεις και αυτό..
4. Ο ήχος μετά τις 5000 και τέρμα γκάζι είναι από ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ!!! Δεν υπάρχει. Παθαίνεις..!
5. Η απόδοση πιστεύω ότι θα έχει νόημα και με την προσθήκη των καταλυτών που όπως λέτε όλοι κάνουν την διαφορά. Έχω την αίσθηση ότι ψηλά έχω κάτι καλύτερο αυτήν την στιγμή αλλά είναι και ο ήχος που σε "ντοπάρει" οπότε δεν γίνεσαι και πολύ αντικειμενικός.. Το θετικό για μένα είναι ότι ο φόβος μου για χάσιμο χαμηλά και μεταβολή της ροπής σε άλλο φάσμα ΔΕΝ συνέβη.
Kαλοφόρετα εύχομαι!
Εάν μπορείς δώσε μας τις τιμές που σου κοστίσανε τα parts που έμπαξες όπως και τα στοιχεία του Ηλία ώστε να παίρνουμε κι άλλοι σειρά
Ερώτηση: Μετά την αλλαγή του μεσαίου σου με το x pipe μήπως εξαφανίστηκε το χαρακτηριστικό rasp του m3? Σε ρωτάω διότι όπως έχω διαβάσει στην ανάλυση της μαμά εξάτμησης στο μεσαίο οφείλεται το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στρίγκλισμα.
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Specialized (18-11-10)
To τελικο ειναι το leightweight???
Mε τους miltek εκανες τη καλυτερη επιλογη...Εγω εβαλα καταλυτες ss και τους πληρωσα 300 ευρω πανω...Ειναι ακριβως ιδιοι καταλυτες.
Όχι δεν είναι το Leightwaeight. Θα το ήθελα αλλά κάνει πολύ βαβούρα..
Αν τους πλήρωσες μόνο 300 ευρώ πάνω τότε ίσως άξιζε καθώς έχω την εντύπωση ότι η ποίοτητα κολλήσεων των Supersprint είναι καλύτερη.... Εμένα μου έβγαινε ή διαφορά κάπου 500 κι έτσι κατέληξα στους Milltek
Ετοιμασου για περισσοτερη βαβουρα με τους καταλυτες.
Αν δε το αντεξεις , μιας και το εχεις για καθημερινο , να βαλεις το τελικο μαμα ξανα και να πουλησεις το τελικο ss..
Θα δεις μονος σου!
EVERGET (18-11-10)
To rasp οφειλεται στον σχεδιασμο κινητηρα/κεφαλης και κυριως στις βαλβιδες εξαγωγης που ειναι κουφιες και γεμισμενες με νατριο (sodium filled exhaust valves).
Το x-pipe (μεσαιο) παιζει προτευοντα ρολο κυριως στον συντονισμο των καυσαεριων για την πιο αποτελεσματικη απαγωγη τους καθως η θεση του Χ (merge collector-το σημειο που ενωνονται τα χταποδια και γινεται η εξισωση πιεσης των καυσαεριων) επηρεαζει κυριως τις τιμες ροπης στις χαμηλες στροφες. Η θεση του ειναι πολυ σημαντικη καθως οταν τοποθετηθει πολυ νωρις, μπορει να αποφερει λιγο καλυτερη αναπνοη ψηλα αλλα να 'αδειασει' υπερβολικα το μοτερ (τρυπα) σε χαμηλες στροφες.
Οταν προσθετουμε resonators μειωνουμε το φαινομενο του rasp. Η θεση δεν ειναι απαραιτητα να ειναι στο section 2 (x-pipe). Μπορει να βρισκεται και στο section 1 η καπου αλλου και το μεγεθος/θεση του καθοριζει και την ποσοτητα μειωσης του θορυβου και του rasp
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη turbodog : 18-11-10 στις 18:42
EVERGET (18-11-10), Specialized (18-11-10), Stathis (18-11-10), Thomelef (18-11-10)
Πολύ καλή πληροφορία, μου κίνησε το ενδιαφέρον και βρήκα αυτό:
Each exhaust valve contains pure sodium in its hollow stem. Sodium has high thermal conductivity.
The entrapped sodium will liquefy at high temperatures and move inside the stem as the valve is
operated. Thus the sodium will effectively transfer heat from the valve head to the valve stem, contributing
to cooling down the valve head faster.
Τώρα όσων αφορά το μεσαίο, το μαμά m3 κομμάτι δεν είναι ακριβώς X αλλά Η. Για ποιο λόγω η Βmw δεν έβαλε κλασικό Χ-pipe και τι πλεονεκτήματα (ή μη) προσφέρει η αλλαγή του με aftermarket Χ???
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]