Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 42

Θέμα: Turbulence

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή Turbulence

Μερικές ιστορίες από πτήσεις με αεροπλάνο.

Σε μικρή ηλικία 13-14 σε πτήση από Λονδίνο-Ζυρίχη-Αθήνα με Swiss και DC-10, μόνος μου χωρίς συνοδό, heavy turbulance λίγο μετά την απογείωση από Ζυρίχη. Έφυγαν ποτήρια και έγινε πανικός. Τη συγκεκριμένη διαδρομή την είχα κάνει 6 φορές και στις δύο από αυτές κουνηθήκαμε αρκετά. Σε εκείνη την ηλικία βέβαια μπορώ να πω ότι μου άρεσε το ταρακούνημα.....ενώ άλλοι ουρλιάζανε εμένα με έπιανε νευρικό γέλιο.

Σε μία πτήση μου από Αθήνα - Νέα Υόρκη πριν αρκετά χρόνια με Ολυμπιακή 747-200, κατά τη διάρκεια προσέγγισης προς NY, είχαμε πολύ άσχημο καιρό βροχή με πάρα πολύ ομίχλη χαμηλά και καθόλου ορατότητα. Tο πρώτο attempt για touch down απέτυχε και με το που ακούμπησαν κάτω οι ρόδες, full throttle και απογείωση ξανά. Προσγειωθήκαμε στη 3η προσπάθεια και όλοι ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα.

Los Angeles - Chicago O' Hare με την F1 των πιλότων (για το 1997) το 757 και Delta, όπου είχαμε αντίστοιχο περιστατικό με ΝΥ. Το φοβερό της υπόθεσης ήταν ότι με κάτι ακουστικά που μας είχαν δώσει, είχα τη δυνατότητα να ακούω τη συνομιλία των πιλότων στο κόκπιτ. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα πως αυτό ήταν εφικτό, αν έγινε ηθελημένα ή κατά λάθος

Σε μία άλλη επιστροφή από ΝΥ με 747-200 και Olympic, μού είχε κάνει τρομερή εντύπωση κατά την απογείωση από JFK ότι ολόκληρο το αεροπλάνο έτριζε απίστευτα, τα καθίσματα, ο χώρος των αποσκευών από πάνω, άκουγες φοβερούς θορύβους από παντού. Αφού σηκωθήκαμε, είχα αρχίσει να ανησυχώ για το αν θα διαλυθούμε στον αέρα κάποια στιγμή. Ταξίδι εφιάλτης, δεν έκλεισα μάτι ούτε στιγμή.

Αυτά ήταν τα χειρότερα. Συνολικά πάντως από όλες τις πτήσεις που έχω κάνει αυτή τη στιγμή, τα παραπάνω είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό άσχημων εμπειριών.

Να και μερικές όμορφες φωτό.

Όλα μαζί (προσέξτε το Concord στο βάθος)

707 πριν μερικές 10-ετίες

777 μέρα με τη νύχτα

787

Το επάγγελμα του πιλότου ήταν πάντα ένα όνειρο το οποίο δυστυχώς έμεινε ανεκπλήρωτο.

Επίσης είμαι μεγάλος fan της σειράς 'Air Crash Investigation'. Πρέπει να έχω δει όλα τα επεισόδια....πορώνομαι άσχημα.

Ποιος θα μας πει τις δικές του ιστορίες ως επιβάτης ή ως ........πιλότος ?????

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μερικές ιστορίες από πτήσεις με αεροπλάνο.

Σε μικρή ηλικία 13-14 σε πτήση από Λονδίνο-Ζυρίχη-Αθήνα με Swiss και DC-10, μόνος μου χωρίς συνοδό, heavy turbulance λίγο μετά την απογείωση από Ζυρίχη. Έφυγαν ποτήρια και έγινε πανικός. Τη συγκεκριμένη διαδρομή την είχα κάνει 6 φορές και στις δύο από αυτές κουνηθήκαμε αρκετά. Σε εκείνη την ηλικία βέβαια μπορώ να πω ότι μου άρεσε το ταρακούνημα.....ενώ άλλοι ουρλιάζανε εμένα με έπιανε νευρικό γέλιο.

Σε μία πτήση μου από Αθήνα - Νέα Υόρκη πριν αρκετά χρόνια με Ολυμπιακή 747-200, κατά τη διάρκεια προσέγγισης προς NY, είχαμε πολύ άσχημο καιρό βροχή με πάρα πολύ ομίχλη χαμηλά και καθόλου ορατότητα. Tο πρώτο attempt για touch down απέτυχε και με το που ακούμπησαν κάτω οι ρόδες, full throttle και απογείωση ξανά. Προσγειωθήκαμε στη 3η προσπάθεια και όλοι ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα.

Los Angeles - Chicago O' Hare με την F1 των πιλότων (για το 1997) το 757 και Delta, όπου είχαμε αντίστοιχο περιστατικό με ΝΥ. Το φοβερό της υπόθεσης ήταν ότι με κάτι ακουστικά που μας είχαν δώσει, είχα τη δυνατότητα να ακούω τη συνομιλία των πιλότων στο κόκπιτ. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα πως αυτό ήταν εφικτό, αν έγινε ηθελημένα ή κατά λάθος

Σε μία άλλη επιστροφή από ΝΥ με 747-200 και Olympic, μού είχε κάνει τρομερή εντύπωση κατά την απογείωση από JFK ότι ολόκληρο το αεροπλάνο έτριζε απίστευτα, τα καθίσματα, ο χώρος των αποσκευών από πάνω, άκουγες φοβερούς θορύβους από παντού. Αφού σηκωθήκαμε, είχα αρχίσει να ανησυχώ για το αν θα διαλυθούμε στον αέρα κάποια στιγμή. Ταξίδι εφιάλτης, δεν έκλεισα μάτι ούτε στιγμή.

Αυτά ήταν τα χειρότερα. Συνολικά πάντως από όλες τις πτήσεις που έχω κάνει αυτή τη στιγμή, τα παραπάνω είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό άσχημων εμπειριών.

Να και μερικές όμορφες φωτό.

Όλα μαζί (προσέξτε το Concord στο βάθος)

707 πριν μερικές 10-ετίες

777 μέρα με τη νύχτα

787

Το επάγγελμα του πιλότου ήταν πάντα ένα όνειρο το οποίο δυστυχώς έμεινε ανεκπλήρωτο.

Επίσης είμαι μεγάλος fan της σειράς 'Air Crash Investigation'. Πρέπει να έχω δει όλα τα επεισόδια....πορώνομαι άσχημα.

Ποιος θα μας πει τις δικές του ιστορίες ως επιβάτης ή ως ........πιλότος ?????
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Περιοχή
    Pakistan
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αν και δεν ειμαι φαν των πτησεων,και εχοντας πεταξει σε ολες σχεδον τις Ηπειρους,την σχετικη μου φοβια την καλυπτει ενα υπεροχο ταξιδι κωλοφαρδος τι να πω
    Παντως τις εκπομπες στα ντισκαβερι τσαννελ κτλ τις βλεπω παντα με πολυ προσοχη
    Κωστα εχω παει ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΥ- ΜΑΙΜΙ- ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ και αφου ειχα βγαλει λεπια πηρα αεροπλανο ΒΑρκελωνη Αθηνα
    Υ.Γ.ειχα εισιτηριο ΝΥ-Αθηνα αεροπορικο αλλα προτιμησα τις φουρτουνες

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 5555 Εμφάνιση μηνυμάτων

Κωστα εχω παει ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΥ- ΜΑΙΜΙ- ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ και αφου ειχα βγαλει λεπια πηρα αεροπλανο ΒΑρκελωνη Αθηνα
    Υ.Γ.ειχα εισιτηριο ΝΥ-Αθηνα αεροπορικο αλλα προτιμησα τις φουρτουνες
    Έλα ρε !!!

Στο Πακιστάν πως πήγες ? Κολυμπώντας ???

Εγώ όποτε πηγαίνω Νορβηγία με τη πεθερά μου (που με το που πατάει το πόδι της στο αεροσκάφος χλωμιάζει) της κάνω τρελή πλάκα καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Κάθε φορά που ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος ή πέφτουμε σε κενό αέρος, την κοιτάω με απορία και της κάνω 'ΩΧ !!!'

Περιοχή
    Βολος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Απογειωση με American Airlines απο Αθηνα για Σικαγο.
    Λιγο πριν την απογειωση, διπλα μου ακριβως, η αεροσυνοδος σχολιαζει :"Αυτο το αεροπλανο δε φτανει Σικαγο με τοσο κοσμο !!!". Καγκελο εγω και η διπλανη μου. Κοιτιομαστε γεματοι απορια αλλα πιανουμε την κουβεντα για να ξεχαστουμε και μετα κοιμομαστε. Ξυπναμε ενω ημασταν πανω απο αμερικανικο εδαφος και σχολαιζουμε οτι βλακειες ελεγε η αεροσυνοδος.
    Ε, δεν προλαβαινουμε να τελειωσουμε τα σχολια και ακουγεται ο πιλοτος, να λεει απο τα μεγαφωνα, οτι δε φτανουν τα καυσιμα και θα κανουμε μια προσθετη προσγειωση για ανεφοδιασμο. Το τι "γαλλικο" ακουστηκε απο ολους μεσα στην καμπινα δε λεγεται. Καποιοι με τελικο προορισμο το "εξτρα" αεροδρομιο, επαιρναν τηλ. στους δικους τους και τους ελεγαν οτι ναι μεν ειναι εκει, αλλα επρεπε να πανε Σικαγο και μετα να παρουν αλλη πτηση για να επιστρεψουν !!!
    Φυσικα χαθηκαν πολλες ανταποκρισεις, οπως και η δικια μου.

Περιοχή
    Pakistan
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έλα ρε !!!

Στο Πακιστάν πως πήγες ? Κολυμπώντας ???

Εγώ όποτε πηγαίνω Νορβηγία με τη πεθερά μου (που με το που πατάει το πόδι της στο αεροσκάφος χλωμιάζει) της κάνω τρελή πλάκα καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Κάθε φορά που ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος ή πέφτουμε σε κενό αέρος, την κοιτάω με απορία και της κάνω 'ΩΧ !!!'
    Με αεροπλανο πηγα αλλα ρε γαμωτο εχω θεμα στον αερα
    Για Νορβηγια δεν θα ηταν κακη ιδεα το ///Μ

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Χαίρομαι που έφερες αυτό το θέμα προς συζήτηση Κώστα! Είχα την τύχη να γυρίσω τον μισό πλανήτη μέχρι τα 27 μου, από Νέα Υόρκη μέχρι Σιγκαπούρη και Τόκυο και από Νορβηγία μέχρι Πρετόρια και ακτή του Ελεφαντοστού. Έχω σταματήσει στο Κουβέιτ το 1993 σε ένα αεροδρόμιο τόσο έρημο που θύμιζε την ταινία 28 days later κι έχω φύγει με το προτελευταίο αεροπλάνο λίγες ώρες πριν την εισβολή του Σαντάμ. Έχω πετάξει με Singapore airlines, με Emirates αλλά και με άσχετες εταιρείες όπως Garuda Indonesia. Έχω μπει σχεδόν στα πάντα εκτός από Concorde. Γενικά λατρεύω τα αεροπλάνα, δε φοβάμαι τα ύψη, τις πτήσεις, την απογείωση, την προσγείωση, τίποτα.

ΟΜΩΣ...

το χειρότερο που μου έχει συμβεί είναι σε μια μεταμεσονύκτια πτήση με Virgin από Λονδίνο προς Αθήνα. Είχαμε τρεις ώρες καθυστέρηση στο Heathrow λόγω τεχνικής βλάβης στο αεροπλάνο. Με τα χίλια ζόρια επιβιβαστήκαμε και ξεκινήσαμε. Όλα ήταν μια χαρά έως ότου φτάσαμε πάνω από την Ιταλία. Κάποια στιγμή νιώθουμε ένα χτύπημα σα να πέσαμε σε τοίχο. Αμέσως το αεροπλάνο έκοψε ταχύτητα κι άρχισε να χάνει ύψος. Ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει, κάποιοι έκλαιγαν, ο διπλανός μου έπιανε το στήθος του και φώναζε "η καρδιά μου!". Δε μπορούσα να καταλάβω προς τι τόσος πανικός, έως ότου κοίταξα από το φινιστρίνι και είδα μια γραμμή από σπίθες να δημιουργούν τροχιά δεκάδων μέτρων πίσω από τη δεξιά τουρμπίνα. Ο πιλότος μας ειδοποίησε πως υπάρχει βλάβη στον ένα κινητήρα και πως θα κάνει αναγκαστική ποσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Τα πάντα σκοτείνιασαν, όλοι δέθηκαν, κανείς δε μιλούσε και το μόνο που ακουγόταν ήταν ένας ρυθμικός γδούπος που δεν ήταν άλλο από την αντλία που άδειαζε καύσιμα. Τελικά προσγειώθηκε μια χαρά σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο. Διανυκτερεύσαμε σε ένα κοντινό ξενοδοχείο και την επομένη πετάξαμε με άλλο αεροπλάνο. Πιστέψτε με, είναι πολύ διαφορετικό το να το βλέπεις στο "Seconds from disaster" του ΣΚΑΙ από το να το ζεις στα 15.000 πόδια!

9. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

BILL007 (12-11-10), Monsta (11-11-10), nikos1400 (12-11-10), Ptboul (12-11-10), z3 2.2 (12-11-10)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων

Όλα ήταν μια χαρά έως ότου φτάσαμε πάνω από την Ιταλία. Κάποια στιγμή νιώθουμε ένα χτύπημα σα να πέσαμε σε τοίχο. Αμέσως το αεροπλάνο έκοψε ταχύτητα κι άρχισε να χάνει ύψος. Ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει, κάποιοι έκλαιγαν, ο διπλανός μου έπιανε το στήθος του και φώναζε "η καρδιά μου!". Δε μπορούσα να καταλάβω προς τι τόσος πανικός, έως ότου κοίταξα από το φινιστρίνι και είδα μια γραμμή από σπίθες να δημιουργούν τροχιά δεκάδων μέτρων πίσω από τη δεξιά τουρμπίνα. Ο πιλότος μας ειδοποίησε πως υπάρχει βλάβη στον ένα κινητήρα και πως θα κάνει αναγκαστική ποσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Τα πάντα σκοτείνιασαν, όλοι δέθηκαν, κανείς δε μιλούσε και το μόνο που ακουγόταν ήταν ένας ρυθμικός γδούπος που δεν ήταν άλλο από την αντλία που άδειαζε καύσιμα. Τελικά προσγειώθηκε μια χαρά σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο. Διανυκτερεύσαμε σε ένα κοντινό ξενοδοχείο και την επομένη πετάξαμε με άλλο αεροπλάνο. Πιστέψτε με, είναι πολύ διαφορετικό το να το βλέπεις στο "Seconds from disaster" του ΣΚΑΙ από το να το ζεις στα 15.000 πόδια!
    Φοκ ντουντ !!!

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Να διορθώσω το λάθος μου παραπάνω. Εκεί που γράφω 787 (κοκπιτ σούρουπο)έχω βάλει κατά λάθος φωτό από airbus. Φαίνεται αμέσως η διαφορά από τα χειριστήρια - joystick. H σωστή φωτό του 787 είναι η από κάτω.

Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP