Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Αλλαγη σκασμενου ελαστικου...μονος ή....

Ψήφισαν
92. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Αλλαζω λαστιχο ευκολα μονος μου

67 72,83%
  • Συνηθως χρειαζομαι και τη βοηθεια ενος φιλου

1 1,09%
  • Μπα θα καλεσω την οδικη...τζαμπα τη πληρωνω!!

15 16,30%
  • Δεν εχω αυτοκινητο καρντια μου

0 0%
  • Με λένε Σταμάτη και δεν με έχει πιάσει ποτέ λάστιχο

5 5,43%
  • θα καλέσω τον Σταμάτη

4 4,35%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 67

Θέμα: Αλλαγη σκασμενου ελαστικου.. ρεζερβα ή εναλλακτικες λυσεις?

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    5

Προεπιλογή

Ειναι παρα πολυ καλη γυμναστικη. Περυσι μετα απο ενα track day αλλαξα 18αρες με 19αρες σπιτι μου με το γρυλο απο το Χ3. Επειδη εχω μια υπολογιστικη διαστροφη ζυγίστηκα αμεσως πριν και αμέρως μετα. Η διαφορά ήταν 1 κιλο.

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδη εχω μια υπολογιστικη διαστροφη ζυγίστηκα αμεσως πριν και αμέρως μετα. .
    To χεις και συ βλεπω το "θεματακι" σου....
    Για παμε...για παμε https://www.bmwfans.gr/forum/group.php?groupid=39
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

3. The Following 2 Users Say Thank You to z3 2.2 For This Useful Post:

gnx (11-11-10), Kostas_1 (11-11-10)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μεγάλο πρόβλημα οι ρεζέρβες. Μου έχουν τύχει πολλά:

• Να έχω big brake kit μπρος-πίσω και να μη χωράει η ρεζέρβα. Φτου.
    • Να μπαίνει η ρεζέρβα αλλά να έχω αποστάτες και να μην έχω κρατήσει τα πιο κοντά εργοστασιακά μπουλόνια. Φτου ξανά.
    • Να μπαίνει η ρεζέρβα, να έχω και κοντά μπουλόνια αλλά να είναι ξεφούσκωτη. Γαμώτο.
    • Να μπαίνει η ρεζέρβα, να έχω και κοντά μπουλόνια, να είναι φουσκωμένη αλλά να έχει σκάσει μπροστινό λάστιχο και η ρεζέρβα να είναι ανάγκης, οπότε να πρέπει να σκάντζάρω με πίσω τροχό. Αυτό σημαίνει 3 φορές σήκωμα αν δεν έχεις 2 γρύλλους. Κάποιος μου κάνει πλάκα.
    • Να μπαίνει η ρεζέρβα ανάγκης, να είναι φουσκωμένη, να έχω και κοντά μπουλόνια αλλά να έχει σκάσει το μπροστινό λάστιχο και το πίσω να είναι φαρδύτερο (10J). Ζήτω η τρέλλα.

Τώρα όμως έχω το κεφάλι μου ήσυχο με τα runflat. Αααααααχχχχχ!
    Αρη δεν ειναι δυνατον να συμβουν ολα αυτα.....η ειναι????

Welcome to BMW Aris!!!!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bill987 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λάστιχο με την bmw έπαθα μια μέρα χιονισμένη (ψόφος), το άλλαξα μόνος μου με απώλειες, ένα σχισμένο δάχτυλο και 4-5 ράμματα στην κεφαλή!

Από τότε πάντα υπάρχουν γάντια στο πορτμπαγκάζ!!!
    Τι εκανες ρε Μπιλ???απο τα νευρα σου κουτουλουσες το γρυλλο???

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρη δεν ειναι δυνατον να συμβουν ολα αυτα.....η ειναι????
    Κι όμως είναι συνονόματε!

Περίπτωση 1η: Με το ΤΤ, όπου φορούσα τα Brembo (δίσκοι-δαγκάνες κομπλέ) από 911 Turbo 4 (993).

Περίπτωση 2η: Με το ΤΤ πάλι, με bbk και αποστάτες H&R 12 mm.

Περίπτωση 3η: Με το Pajero του πατέρα μου.

Περίπτωση 4η: Με το GTI που είχα μέχρι πρότινως.

Περίπτωση 5η: Αυτή είναι και η καλύτερη... Η Carrera 4 έχει το ρεζερβουάρ όρθιο μπροστά από το παρμπρίζ, γιατί στο μπροστινό πάτωμα τον χώρο χαμηλά τον πιάνει το διαφορικό. Η ρεζέρβα είναι ξεφούσκωτη αλλά τουλάχιστον η Porsche έχει υπολογίσει τρόμπα για να τη φουσκώσεις. Σκάει λοιπόν το πίσω λάστιχο από πρόκα, σταματάμε με τον αδερφό μου, βγάζουμε τη ρεζέρβα ανάγκης, τη φουσκώνουμε, βγάζουμε το μπροστά λάστιχο, βάζουμε τη ρεζέρβα ανάγκης εκεί, βγάζουμε το πίσω λάστιχο, βάζουμε το μπροστινό στη θέση του πίσω και πάπαλα. Όλη αυτή η σκάντζα έγινε γιατί δε μπορείς να κυκλοφορείς ένα αυτοκίνητο 343 ίππων με ένα πίσω λάστιχο 285 από τη μια και μια ρεζέρβα ανάγκης απ' την άλλη. 1,5 ώρα λοιπόν αργότερα ήταν όλα έτοιμα με μια μικρή λεπτομέρεια: Δεν είχαμε που να βάλουμε μια 18'' ζάντα φάρδους 10J με λάστιχο 285/35/18, σε ένα αυτοκίνητο που πίσω έχει τον κινητήρα και μπροστά το ρεζερβουάρ, ένα εργοστασιακό sub με το επίσης εργοστασιακό CD-changer και λίγο χώρο για ένα σακ-βουαγιάζ. Πριν πεταχτεί κάποιος και πει για πίσω θέσεις, θυμηθείτε πως ανάμεσα στα υποτυπώδη πίσω καθίσματα έχει το σασμάν (και συνεπώς ένα τούνελ ΝΑ), ενώ το πίσω παρμπριζ είναι τόσο χαμηλό που ούτε σε ύψος χωρούσε το ζαντολάστιχο.

Αυτά έτσι, για να γίνεται κουβέντα.

P.S. Εκείνη τη στιγμή βέβαια δε μας έκοψε να φουσκώναμε τη γαμημένη τη ρόδα με την τρόμπα της Porsche και να φτάναμε στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ. Αλλά όποιος δεν έχει μυαλό, έχει μπράτσα. Ή μάλλον, Porsche.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 11-11-10 στις 19:04

6. The Following 2 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

aristent (11-11-10), I_MNL (06-03-15)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Περίπτωση 1η: Με το ΤΤ, όπου φορούσα τα Brembo (δίσκοι-δαγκάνες κομπλέ) από 911 Turbo 4 (993).

Περίπτωση 5η: Αυτή είναι και η καλύτερη... Η Carrera 4 έχει το ρεζερβουάρ όρθιο μπροστά από το παρμπρίζ, γιατί στο μπροστινό πάτωμα τον χώρο χαμηλά τον πιάνει το διαφορικό. Η ρεζέρβα είναι ξεφούσκωτη αλλά τουλάχιστον η Porsche έχει υπολογίσει τρόμπα για να τη φουσκώσεις. Σκάει λοιπόν το πίσω λάστιχο από πρόκα, σταματάμε με τον αδερφό μου, βγάζουμε τη ρεζέρβα ανάγκης, τη φουσκώνουμε, βγάζουμε το μπροστά λάστιχο, βάζουμε τη ρεζέρβα ανάγκης εκεί, βγάζουμε το πίσω λάστιχο, βάζουμε το μπροστινό στη θέση του πίσω και πάπαλα. Όλη αυτή η σκάντζα έγινε γιατί δε μπορείς να κυκλοφορείς ένα αυτοκίνητο 343 ίππων με ένα πίσω λάστιχο 285 από τη μια και μια ρεζέρβα ανάγκης απ' την άλλη. 1,5 ώρα λοιπόν αργότερα ήταν όλα έτοιμα με μια μικρή λεπτομέρεια: Δεν είχαμε που να βάλουμε μια 18'' ζάντα φάρδους 10J με λάστιχο 285/35/18, σε ένα αυτοκίνητο που πίσω έχει τον κινητήρα και μπροστά το ρεζερβουάρ, ένα εργοστασιακό sub με το επίσης εργοστασιακό CD-changer και λίγο χώρο για ένα σακ-βουαγιάζ. Πριν πεταχτεί κάποιος και πει για πίσω θέσεις, θυμηθείτε πως ανάμεσα στα υποτυπώδη πίσω καθίσματα έχει το σασμάν (και συνεπώς ένα τούνελ ΝΑ), ενώ το πίσω παρμπριζ είναι τόσο χαμηλό που ούτε σε ύψος χωρούσε το ζαντολάστιχο.

P.S. Εκείνη τη στιγμή βέβαια δε μας έκοψε να φουσκώναμε τη γαμημένη τη ρόδα με την τρόμπα της Porsche και να φτάναμε στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ. Αλλά όποιος δεν έχει μυαλό, έχει μπράτσα. Ή μάλλον, Porsche.

Σορυ ρε Αρη που σε εβαλα να τα αναλυσεις αλλα ειναι απιστευτες γκαντεμιες!!!παντως το τελευταιο τι να πω????αμα σε πιανει πανικος η βιασυνη.....

Περιοχή
    Αγγλία, Αθήνα, Λάρισα, Δράμα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Συγγνώμη αλλά με έπιασε υστερικό γέλιο με την τελευταία ατάκα, παρόλο που η κατάσταση που περιέγραψες μόνο αστεία δεν ήταν....
    Και το όνομα είναι Marie-Noëlle (ελληνιστί Μαρί-Νοέλ) ή υποκοριστικό MNL, ΟΧΙ Μαρί (Marie) ΟΥΤΕ Νοέλ (Noëlle), εκτός αν ψάχνετε για κάποια άλλη... That's it babes!

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Λαστιχο με εχει πιασει στα πιο ακυρα σημεια.. μερικα που θυμαμαι:

1.Ξεκινας απο Αθηνα, εχεις φαει ολη τη κινηση και την ταλαιπωρια της καρμανιολας μεχρι το Αιγιο, και εκει που εχουν μεινει καμια 10αρια χιλιομετρα για να κατεβεις στην Ακολη (λιγο πιο εξω) περνας τις γραμμες και το σκιζεις. Κατσε μες το νταλα ηλιο να το αλλαξεις..

2.Η παρεα εχει κανονισει εξοδο σε ησυχο μαγαζακι (παλι καλα, κρατηστε το), γνωστου ιδιοκτητη (παλι καλα, κρατηστε το) και 2 στενα πριν φτασεις, πεφτεις σε λακουβα και το σκιζεις. Αντι να μπεις στο μαγαζι "κυριος", καθεσαι απ'εξω και το αλλαζεις. Φυσικα δεν εχεις γαντια στο αμαξι (απο τοτε, εχω) και γινεσαι χαλια. Μπαινεις στο μαγαζι στο μαυρο σου το χαλι..χαιρετας τους γνωστους με τον πηχυ (που να δωσεις χερι ετσι?), πας στη τουαλετα να τριφτεις κανα 10λεπτο και βγαινεις να απολαυσεις τη βραδια.. που να πηγαιναμε σε κανα σοβαρο μαγαζι..σαν το Γουιλι απο το Τζιμπουτι ημουν.

3. Γυρνας νυχτα και καπου στο υψος της Σπαρτης σε πιανει λαστιχο στην Εθνικη, πανω σε δεξια καμπη, χωρις φωτα. Δεν εχεις φακο (εχεις ομως γαντια!), τι κανεις? Βαζεις το τριγωνο πριν τη καμπη για να μην ερθει κανεις τερμα δεξια και πεσει πανω σου, φωτισμο στην Ε.Ο ε? χαχαχα καλο! Φωτιζεις με το κινητο και περιμενεις ποτε θα πεταχτουν οι λυκοι.. Γυρνας πισω, αλλαζεις, ξαναπας να μαζεψεις το τριγωνο, καλη επιστροφη..

4. Γυρνας απο διασκεδαση χαραματα, 50μ. πριν φτασεις σπιτι πατας προκα, τι κανεις? Τιποτα! Πας σιγα-σιγα μεχρι το γκαραζ, πεφτεις για υπνο, ξυπνας την επομενη και βγαζεις μια προκαρα ισα με τη παλαμη σου

Με το compact αυτα, που παλι καλα ειχε ρεζερβα, γρυλλο κλπ. Μπορω λοιπον να αλλαξω λαστιχο μονος μου, δεν το βρισκω δυσκολο ουτε πολυ χρονοβορο. Με το Ζ4 που δεν εχω ρεζερβα και τα σχετικα.. θα καλεσω την οδικη.

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP