θα διαφωνησω -οπως τις περισσοτερες φορες αλλωστε- μαζι σας.
σε ποστ μου που εγινε σε καποιο αλλο παρομοιο θεμα -απο τα δεκαδες που εχουμε ανοιξει εδω και ουσιαστικα αναμασαμε τα ιδια ακριβως πραγματα- ελεγα οτι ολοι θα πρεπει να παμε και να ψηφισουμε.
και οχι φυσικα αυτους που αποδοκιμαζουμε, αλλα νεα φρεσκα προσωπα.
αλλα εγινε ομως ακριβως αυτο που ειπα. καποιοι δεν πηγαμε καν και καποιοι αλλοι παλι ξαναψηφισαμε τα δυο μεγαλα κομματα.
αρα ειμαστε αξιοι της τυχης μας διοτι μονο να φωναζουμε ασκοπα και χωρις κανενα αποτελεσμα στη σελιδα ενος μικρου ειδικου φορουμ ειμαστε ικανοι...
και ως εδω καλα, αλλα μιας και η τυχη ειναι κοινη σε αυτην την περιπτωση, χαντακωσαμε και οσους σκεφτονται υγιως.
εγω βλεπω πως σε ποσοστο 99-1 % τα μετρα και οι πρακτικες του πολιτικου σκηνικου των τελευταιων 35 ετων αποδοκιμαζεται σε καθε ευκαιρια.
αν θεωρησω λοιπον οτι η μικρη κοινωνικη μας ομαδα ειναι στο μεσο ορο της υπολοιπης κοινωνιας, θα επρεπε τα δυο μεγαλα κομματα να λαβουν εθνικο ποσοστο της ταξεως του 0,3%.
αντι αυτου το 30% περιπου του κοσμου και παλι τα εμπιστευθηκε.
αν αντιστρεψουμε αυτο το συλλογισμό ωστε να κανουμε και μια φορα κριτικη σε αυτα που κανουμε εμεις και οχι αυτα που κανουν οι αλλοι, θα δουμε οτι οι μισοι απο εμας που "κραζουμε" τους παντες και τα παντα εδω, το κανουμε επι θεωρητικου επιπεδου, οι 3 στους 10 αλλα λεμε εδω και αλλα κανουμε, ενω μονο οι 2 στους 10 φανηκαμε συνεπεις και αυτο που γραφουμε και πιστευουμε το καναμε πραξη.
αρα η τραγικη κατασταση που εχει περιελθει η χωρα, δεν ειναι καθολου τυχαια!
αυτοι ειμαστε ως συνολο, δεν αξιζουμε τιποτα περισσοτερο απο διεφθαρμενους πολιτικους.
οταν επι 35 χρονια στηνεται αυτο το σκηνικο και οχι μονο δεν αντισταθηκαμε, δεν αντιδτασαμε, δεν το καταγγειλαμε, δεν εναντιωθηκαμε, αλλα εγινε το ακριβως αντιθετο ο καθενας προσπαθησε να γινει μερος του, να κοψει να κομματακι απο την πιτα, δεν ευθυνονται οι αλλοι.
οταν χανεται αλλη μια τελευταια ευκαιρια, και προτιμαμε να κανουμε κριτικη απο τη σελιδα ενος φορουμ, αλλα στην πραγματικη ζωη 8 στους 10 συμφωνουμε, συμπρατουμε, αποδεχομαστε ειτε σιωπηλα ειτε φωναχτα αυτο το οποιο υποτιθεται οτι στηλιτεουμε, δεν ειναι μονο αχρηστη η κριτικη μας, παντελως αχρηστη και ματαια, αλλα και υποκριτικη.
δυστυχως μετα απο την τελαυταια αυτη συμπεριφορα μας, ειμαι απολυτα βεβαιος οτι δεν υπαρχει περιπτωση ευκολης, καθολικα αποδεκτης, εξοδου απο αυτη την παρακμη.
το να λεω απο τον καναπε μου ή απο το πληκτρολογιο μου "αυτοι που εκλεψαν να τα φερουν πσω", δεν εχει καμια αξια και χρησιμοτητα.
και αφου μετα απο ολα αυτα, δεν παμε ουτε να καταψηφισουμε αυτους που μας εκλεψαν, πως θα μπορεσει να αλλαξει η κατασταση?
χρειαζονται ακραιες και δραστικες λυσεις... δεν υπαρχει αλλη επιλογη.
δυστυχως οι πολιτες εδειξαν οτι δεν θελουν τη δημοκρατια. δεν θελουν να αποφασιζουν οι ιδιοι. δεν πανε καν να ψηφισουν ή πανε και ψηφιζουν αυτους που υποτιθεται οτι καταγγελουν.
γι αυτο βγηκαν και δηλωσαν ολοι νικητες... εχουν δικιο, πηραν ολοι παραταση ζωης...
ποιοι εχασαν? εμεις οι υπολοιποι.
ζητω συγγνωμη εκ των προτέρων αν στεναχωρησα, αν προσβαλα, αν θα αναγκασω με τα γραφομενα αυτα καποιους να μην μας ξαναεπισκεφτουν.
εγω ετσι τα βλεπω, μπορει να κανω λαθος, μπορει να ειμαι αδικος, αλλα εχω το ελαττωμα να λεω ανοικτα αυτο που πιστευω.
επισης θα εισηγηθω στη διαχειριστικη ομαδα (διοτι παρα οπως νομιζουν πολλοι οι αποφασεις παιρνονται συλλογικα), τα θεματα αυτα να κλεισουν και να μην επιτρεπεται η δημιουργια καινουργιων.
ειναι κατα τη γνωμη μου χαμενος χρονος και χαμενος χωρος αυτο που γινεται, ετσι οπως γινεται. και εκανα κι εγω λαθος που τα τροφοδοτησα αρκετες φορες.
αν ειναι αλλα να λεμε και αλλα να κανουμε, προσωπικα εγω δεν επιθυμω να δινεται πλεον βημα το οποιο χρησιμευει μονο ως εκτονωση της πιεσης και της πικρας του κανενος μας.