Μια χαρα ειναι !!
Εμενα τα μπροστινα ειναι 175 rms και τα πισω 70 rms.
zaharias (03-11-10)
Sub υπαρχει και το buttkicker που κανενα αλλο sub δεν κανει τετοια δουλεια.
Δεν ειναι για να σε ακουνε, ειναι για να το νοιωθεις.
https://www.thebuttkicker.com/car_audio/index.htm
Εμπειρια.
Για τα ηχεια εχω εναν 4καναλο 4x100 RMS και για το σαμπ εχω εναν μονοκαναλο 1500 RMS.
Το ξερω οτι πολλοι αφαιρουν το καπακι του ski pass. Το προσαρμοζουν εκει γιατι εχει ανοιγμα ωστε να ''περναει'' πιο ευκολα το μπασο. Το κακο ομως ειναι 1ον οτι εκει χωραει 8αρακι η το πολυ 10αρακι σαμπ και 2ον πρεπει να γινει μονιμη κατασκευη. Εκτος αν απλα παρεις ενα κλασσικο σαμπ σε κουτα ,αφαιρεσεις το ski pass και γυρισεις το σαμπ να κοιταει προς την καμπινα απο την τρυπα του [ski pass]. Βεβαια θα πρεπει να εχεις τον τεμπελη των πισω καθισματων μονιμα κατω.
Εγω προτιμησα την κλασσικη λυση [επειδη εχω προσαρμοσει τους ενισχυτες στην πλατη των πισω καθισματων], ενα δυνατο 12αρι με εναν δυνατο μονοκαναλο και περναει το μπασο μια χαρα .......![]()
zaharias (04-11-10)
Μαλιστα...
Γραφω σε ενα θρεντ στο e46fanatics και μου προτεινουν απο ενισχυτη τον Alpine PDX-5 class D 4x50+1x300 χωρις να ειναι απαραιτητη η χρηση του επεξεργαστη AudioControl LC6i.. Τι γνωμη εχεις εσυ γιαυτο?
Τα rms ανα καναλι του ενισχυτη πρεπει να ειναι λιγο πιο πανω απο τα rms των ηχειων ή το αναποδο..??
φιλε.. για αλλη μια φορα..
![]()
ΧΙΟΣ-CHIOS
georggge46 (04-11-10)
Οι ενισχυτες αυτης της σειρας [ψηφιακοι ,class D] της Alpine ειναι αρκετα καλοι !! Βεβαια δεν θα σου συστηνα να βαλεις 5καναλο .... Για να γινει σωστη δουλεια το σαμπ θελει ανεξαρτητο ενισχυτη γιατι εχει και μεγαλυτερες απαιτησεις ρευματος !! Μπορεις ομως να βαλεις τον 4καναλο αυτης της σειρας !!
Οσων αφορα τα βαττ των ηχειων δεν ειναι απαραιτητο παντα να ειναι παραπανω απο τα βαττ του ενισχυτη η το αντιθετο [βεβαια μεσα σε λογικα πλαισια , δεν μπορεις να ριξης 2kw σε 300 βαττ ηχειο ....] .Το παν ειναι στην σωστη ρυθμιση τους απο τον επεξεργαστη της πηγης και τον ενισχυτη !
zaharias (04-11-10)
Με αυτους τους ενισχυτες μπορεις να παιξεις απ'ευθειας απο την πηγη [εκτος απο εισοδους rca εχουν και εισοδους για απ'ευθειας συνδεση με εργοστασιακη πηγη] . Αν δεν εχεις υπερβολικες απαιτησεις μπορεις να βαλεις τον 5καναλο που σου προτεινανε και να ξεμπερδεψεις [απο αποψη χωρου και κοστους (δεν χρειαζεται αλλος ενισχυτης για το σαμπ ουτε επεξεργαστης)]. Απλα υπαρχει το ενδεχομενο σε μουσικα κομματια με πολυ μπασο να ψιλοκρεμαει ο ενισχυτης. Εγω παντως ειμαι της αποψης να παρεις επεξεργαστη ωστε να εχεις πολλες επιλογες οσων αφορα το τι θα βαλεις πανω και πως θα τα ρυθμισεις .
zaharias (04-11-10)