-
Λυπάμαι αλλά εγώ προσωπικά αν ζούσα όπως οι Σλοβάκοι, έβλεπα το ΑΕΠ μου να συρρικνώνεται κατά 4,7% σε ένα χρόνο και έπρεπε να κάνω και το σκατό μου παξιμάδι προκειμένου να συνεισφέρω κατά 800 εκ. ευρώ σε εκείνους που επί 35 χρόνια ζουν ξεδιάντροπα με δανεικά, το ίδιο θα έλεγα.
Και στο κάτω κάτω της γραφής, τι φταίει ο κάθε Ευρωπαίος επιπέδου Σλοβάκου για τους παρταόλες Έλληνες πολιτικούς που διασπάθισαν το -δανεικό- δημόσιο χρήμα, που διόρισαν τη μάνα τους και τον πατέρα τους στο δημόσιο, που τα έκαναν πλακάκια με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, που επικαλέστηκαν επανίδρυση του κράτους ο μεν και πρόγραμμα 100 ημερών για επανεκκίνηση της οικονομίας ο δε λες και δε γνώριζαν ότι ανάνηψη στον νεκρό δε γίνεται?
Πριν μερικά χρόνια έβλεπες στους δρόμους μας τη μια Cayenne μετά την άλλη, τα μπουζούκια γεμάτα, ξαπλώστρες να ενοικιάζονται στη Μύκονο αντί 3000 ευρώ το μήνα και τη μισή Αθήνα να κυκλοφορεί με Louis Vuitton, Salvatore Feragamo, Jane Birkin, και Manolo Blahnik. Σήμερα ζητάμε να μας δανείσουν κι από πάνω? Και αν ναι, ποιοί? Οι χρεωκοπημένοι Ισπανοί/Γάλλοι/Πορτογάλοι με την τεράστια ανεργία και τα ακόμη μεγαλύτερα ελλείμματα? Σήμερα ζητάμε αλληλεγγύη από τους Σλοβάκους όταν οι ίδιοι οι Γερμανοί μας έκλεισαν την πόρτα κατάμουτρα? Μήπως πρέπει να είμαστε και ευτυχισμένοι που δανειζόμαστε από τους εταίρους μας με 5,5% επιτόκιο? Δε μας χέζουν λέω εγώ?
Ας αφήσουμε λοιπόν τα της Σλοβακίας και ας δούμε την πραγματική μας εικόνα η οποία θυμίζει λίγο το πορτραίτο του Dorian Gray. Είμαστε και το παίζουμε ωραίοι τόσο ως Έλληνες όσο και ως Ευρωπαίοι, αλλά έχουμε αποδείξει πως είμαστε κατεξοχήν λαός αυτόχειρων:
Μιλάμε για σύμπνοια στην ΕΕ κι εμείς οι ίδιοι τρωγώμαστε... Το ΠΑΜΕ κλείνει τα λιμάνια και κρεμάει πανώ στην Ακρόπολη. Καταμεσής της τουριστικής περιόδου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν απεργία. Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ αφήνουν τη χώρα να στεγνώσει από τρόφιμα και καύσιμα. Κάθε μέρα έχουμε και μια διαδήλωση στο κέντρο με τα απαραίτητα επεισόδια και τους γνωστούς βανδαλισμούς και κάθε μέρα φιγουράρουμε στα ξένα δελτία ειδήσεων.
Σε κάποιο άλλο νήμα γνωστό μέλος του forum κατακρίθηκε γιατί έγραψε πως κοιτά μόνο το συμφέρον της οικογενείας του και κανενός άλλου. Τελικά μήπως κάνει το σωστό? Γιατί δε βλέπω κανέναν σ' αυτή τη χώρα να προσπαθεί για το συλλογικό καλό. Εκτός κι αν περιμένουμε να μας σώσουν οι Σλοβάκοι.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 14-08-10 στις 22:56
-
The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:
330Ci (15-08-10), georggge46 (15-08-10), Monsta (14-08-10), oldcarskickass (16-08-10), Thomelef (15-08-10)
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP