Καλοκαίρι τελειώνει και από τέλη Σεπτέμβρη πηγαίνω για καινούρια λάστιχα. Ωστόσο προβληματίζομαι για την τοποθέτηση ή όχι ελαστικών RFT λόγω κόστους καθώς και για την αλλαγή ή όχι της διάστασης από 17" σε 18"...

1) RFT ή όχι
Από προσωπική εμπειρία με έχουν σώσει τρελά τα RFT και σε περιπτώσεις μεγάλης κούρασης που ακόμα και η διαδικασία ενός κιτ επιδιόρθωσης θα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα στο κόσμο αλλά και σε περιπτώσεις διακοπών μέσα σε Σαββατοκύριακο που όλα τα Βουλκανιζατέρ ήταν κλειστά και θα έπρεπε να ακινητοποιήσω το αυτοκίνητο μου!!!(Ρεζέρβα δεν έχει το Ζ4)
Επίσης έχει ακουστεί ότι χωρίς RFT ελαστικά χαλάει το στήσιμο αφού είναι ρυθμισμένη η ανάρτηση για την σκληρότητα των RFT και όχι των συμβατικών. Ισχύει κάτι τέτοιο???

2) 17" ή 18"
Αυτή τη στιγμή φοράω 225/45/17.... Για να πάω σε 18" θα πρέπει να φορέσω εμπρός 225/40/18 και πίσω 255/35/18... Ωστόσο κάποιος μου είπε ότι δεν είναι αναγκαίο διότι μπορώ να βάλω αποστάτες πίσω και να είμαι μια χαρά. Αλλά μήπως έτσι χαλάει το στήσιμο και πρέπει να βάλω τα φαρδύτερα ελαστικά πίσω???