Αρχικό μήνυμα απο
patriNOS
αν εφτιαχναν ενα αμαξι το οποιο ηταν πολυ πιο αξιοπιστο απο τα σημερινα δεν θα ειχαν κερδος.. ετσι λοιπον προσπαθουν να προκαλουνται safe ζημιες οι οποιες δεν θα χαλασουν το ονομα τις εταιριας...
Eιναι πολυ λαθος αυτη η αντιληψη.Κανενας κατασκευαστης δεν θελει να χαλαει το προιον του.Πιστεψε με ειναι πολυ μεγαλυτερη η χασουρα του να μην πουλας παρα του να εχεις πουλησει και να μην χαλαει.
Ο λογος που χαλανε πιο συχνα πλεον τα αυτοκινητα ειναι πολυπλευρος και εχει καποιες βασικες αρχες οι οποιες και ειναι:
Πολυπλοκοτητα μηχανηματων και πληθωρα εξαρτηματων σε σχεση με το πολυ κοντινο περελθον των 80's.O νομος των πιθανοτητων εδω παιζει το ρολο του.Οσο πιο πολλα τοσο μεγαλυτερη πιθανοτητα να χαλασει κατι 
Μικροτερος δειγματοληπτικος ελεγχος των εξαρτηματων με αποτελεσμα περισσοτερα ελατωματικα ανταλλακτικα πανω στα αυτοκινητα.Οι εταιριες δεν χανουν γιατι παιρνουν πισω τα λεφτα τους απο τους προμηθευτες των εκαστοτε εξαρτηματων (μοναδες ABS για περαδειγμα) και με τη σειρα τους πληρωνουν τα συνεργεια για τις εργασιες εγγυησης.Ακομα και απο αυτη τη διαδικασια εχουν κερδος!!!
Και πολλα αλλα ακομα που δεν φανταζεστε!
Σε καμια περιπτωση παντως δεν "τα προγραμματιζουν" να χαλανε!!!
Για παραδειγμα θα επρεπε ολες οι αντλιες νερου να χαλανε στις 100k klm??? Αυτες που δε χαλασανε τι ειναι δλδ Highlader???
Σαφως και υπαρχει ενα οριο χρησης ειδικα στα αναλωσιμα αλλα οχι και ετσι!!

Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
την επομενη χρονια επανηλθε το "κοντρα παξιμαδι" και το φιλερ... χεχεχε

Ρε Σταθη αυτη ειναι η μονιμη μου απορια και κουβεντα με τον μηχανικο και φιλο μου στο θεμα "μηχανακια"!!!
Κατσε ρε σχιστοματη!!! Βγαζεις απο 1.000cc 180hp για πλακα και δεν μπορεις να μου βαλεις υδραυλικα ωστηρια???Μαμω τα κοκορακια μου μεσα!!!
Η αλλη πλευρα ισως να θετει ζητηματα που αφορουν προβληματα αδρανειας στις 15.000rpm αλλα και παλι δε το δεχομαι.
Ειμαι ανοιχτος για τεχνικη κουβεντα σε αυτο το θεμα...που θα παει καποιος θα μου λυσει την απορια μου καποτε!

Αρχικό μήνυμα απο
Κωνσταντίνος
Eχει νομική βάση Γιάννη. Γιατί και το πρόγραμμα που σου δίνεται στον εγκέφαλο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία. Κάπου εκεί θα πατάνε πιστεύω.
Πολυ σωστα Κωνσταντινε!
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)