Εγω ξέρω ότι μπορώ να πάρω άδεια ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ 20ήμερο το χρόνο. Πολύυυ καιρό πριν έχω αρχίσει τα τηλέφωνα. Οι τιμές που ακούω δεν είναι ούτε για Πρωταπριλιά. Αν θέλεις μπορείς να με διαψεύσεις.

Αφού λοιπόν δεν παίζει να πληρώσω το δωμάτιο για σουίτα, μπαίνω στο καράβι και έρχομαι στο νησί. Μην φανταστείς καιμιά Μύκονο.. Άκου τώρα 3-4 σενάρια, χωρίς κανένα ίχνος προσωπικής επίθεσης (ελπίζω να εννοείται πως δεν μιλάω ειδικά αλλά για τον γενικό κανόνα και φυσικά δεν σε ξέρω προσωπικά και δεν μου έχεις κάνει κάτι!)

1) Μπουκάρω στο ΙΔΙΟ ξενοδοχείο που στο τηλέφωνο μου είχε πει ένα 50% ακριβότερα και κλείνω, αν υπάρχει φυσικά, εκείνη τη στιγμή το ΙΔΙΟ δωμάτιο σε νορμάλ τιμή.
2) Πηγαίνω στο διπλανό το οποίο δυστυχώς το έχει ο μπάρμπα-Δήμος που δεν έχει site ώστε να το βρω απο την Αθήνα. Ευτυχώς ο μπάρμπας δεν νομίζει πως νοικιάζει χρυσούς μπιντέδες και οι τιμές του είναι φυσιολογικές. (Δεν θεωρώ φυσιολογικές τα 10ευρώ/μέρα, αλλά κάτι χαμηλότερο από τα 50, ανάλογα και το κατάλημα).
3) Αν η κλίκα της γειτονιάς είναι πολύ ισχυρή και είναι όλοι αμετακίνητοι σε τιμές που πλησιάζουν τα 100 ευρώ τη μέρα (σαν τις $#@! πολυτελείας ένα πράγμα..), παίρνω τα κουβαδάκια μου και πηγαίνω σε άλλη παραλία. Βρίσκω την κυρά-Μαρία και μου νοικιάζει το ίδιο και καλύτερο δωμάτιο με ούτε τα μισά λεφτά. Με το περίσευμα νοικιάζω αμάξι και γυρνάω όλους τους κατσικόδρομους, άσε που έχω και κέρασμα χαλβά από την κυρά..
4) Φωνάζω τον διπλανό ξένο που είμασταν μαζί στο καράβι και κλείσαμε την ίδια μέρα με 3' διαφορά στην ίδια reception για greek frape και τον ρωτάω πόσα δίνει. Αν μου ανάψουν τα λαμπάκια, φροντίζω να πάρω την πινακίδα του προσωπικού αυτοκινήτου του κλέφτη στην Αθήνα όπου διαμένει το χειμώνα (και τεμπελιάζει 8 μήνες) για το περιποιηθώ και να σιγουρευτώ ότι του μείωσα το παράλογο κέρδος που έβγαλε από εμένα το καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη μου για διακοπές συγκεκριμένες μέρες.

Για να μην παρεξηγηθώ λόγο γλαφυρότητας του Post, να σημειώσω πως δεν αναφέρομαι σε κανέναν ΣΩΣΤΟ επαγγελματία αλλά σε αυτούς που πιστεύουν ότι δικαιούνται να νοικιάζουν την κάθε ποντικότρυπα όσο τη σουίτα στο Παρίσι και να τα ξύνουν τους υπόλοιπους μήνες. Ε λοιπόν δεν θα πληρώσω ΠΟΤΕ για ποντικότρυπα ποσό που αν το ανάγεις στο μήνα βγάζει κάτι ανάμεσα σε 2 και 3.000 ευρώ. Να δουλέψουν να δουν πως βγαίνουν τα χιλιάρικα...
Για τα δωμάτια που ΑΞΙΖΟΥΝ την τιμή τους, όποια και να είναι αυτή, χαλάλι τους. Δεν έχω τη νοοτροπία "επειδή δεν τα φτάνω είναι λάθος". Με 'γειά τους με χαρά τους να τα δίνουν και χιλιάρικα αν το αξίζουν και να πηγαίνουν αυτοί που μπορούν, αναφέρομαι σε νορμάλ δωματιάκα που μένουν οι περισσότεροι από εμάς.