Θα ήθελα να τονίσω την σημασία, των ''διαφορετικών'' τεχνολογιών μπαταριών, οι GEL, AGM, και EFB μπαταρίες, (που έχουν όλες οι μάρκες), διαφέρουν πολύ απο τις απλές, μην τα ισοπεδώνουμε όλα! όπως όλα τα πράγματα η τεχνολογίες της μπαταρίας, έχουν προχωρήσει πολύ! Το ''μυστικό'' (για το οποίο έστειλα e-mail στην BANNER για να σιγουρευτώ), είναι πόσα VOLT βγάζει το δυναμό του αυτοκινήτου, μιλάμε πάντα, για παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα,
θέλοντας να βάλω AGM, μου απάντησε η BANNER, ότι εάν βγάζει 14,4V και πάνω, μπορώ να βάλω AGM! (όταν όλοι οι Έλληνες μου έλεγαν ότι ΔΕΝ κάνει το αυτοκίνητο για τέτοιες μπαταρίες), τρίχες κατσαρές θα έλεγα εγώ! το δικό μου στο ρελαντί βγάζει 14,6, οπότε άνετα μπορούσα να την βάλω, όμως η 60άρα ΔΕΝ χωρούσε στο κουτί!!! Δηλαδή δεν έκλεινε το καπάκι.........(έ όλοι έχουν τα ψυχολογικά τους), δεν μπορούσα να βλέπω την μπαταρία έξω, μου έβγαζε το μάτι! Προτίμησα EFB, που είναι ένα σκαλοπάτι πιο κάτω! Επίσης, όλες οι μπαταρίες, ανάλογα την κίνηση του οχήματος θέλουν ''συντήρηση'' μην το ξεχνάτε αυτό! Δεν είμαι ''ειδικός'' λέω ότι διάβασα (πολύ), και ότι μου είπαν ηλεκτρολόγοι, και εταιρίες του εξωτερικού! Και κάτι άλλο σπουδαίο, με ένα πολύμετρο μετρήστε μήπως έχετε απώλειες!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iliasb : 19-03-21 στις 11:36