ρε φίλε συγνώμη κιόλα, αλλά γιατί πρέπει να με νοιάζει εμένα τι κάνει το κράτος με "τους άλλους"
είμαι εγώ και έχω 2 πελάτες. έναν καλό και έναν παταχτσή. τον δεύτερο δεν μπορώ να τον διώξω για διάφορους λόγους. πιάνω τον καλό λοιπον και του λέω ότι πρέπει να του αυξήσω τις τιμές στα προιόντα κατά 30-40%, επειδή ο παταχτσής δεν με πληρώνει και μοιραία θα κλείσω. του σκάω του καλού πελάτη κάθε χρόνο και το παραμύθι ότι αυτή τη χρονιά θα την βάλω στη θέση του, αλλά μέχρι τότε πάρε άλλο ένα 10% κεφαλιά.
λοιπόν. το ότι δεν υπάρχουν ποινές, είναι ευθύνη του κράτους και όχι δική μου. το ότι δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός, είναι πάλι ευθύνη του κράτους. το ότι δεν υπάρχει διάθεση για να δουλέψει έστω και ο παραμικρός μηχανισμός, είναι πάλι δική του ευθύνη. εγώ δεν φταίω πουθενά και κάνω ότι μου αναλογεί. κουράστικα λοιπόν να ακούω ότι κάποτε θα πιάσουν τους κλέφτες και τότε θα ελαφρυνθώ. για την ακρίβεια, τους κάνω την χάρη να τους τα χαρίσω και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου. αλλά πο'δω και πέρα, θέλω όταν πάω στο ΙΚΑ, ο υπάλλυλος να είναι απίκο να με εξυπηρετήσει. θέλω να βλέπω τους κάδους που βρίσκονται στο σπίτι μου κάθε πρωί να είναι άδειοι και όχι με 15 στοίβες σκουπίδια ΕΞΩ απο αυτούς. θέλω σε οποιαδηποτε υπηρεσία να τελειώνω την δουλειά μου σε 15 λεπτά και να μου λένε και ευχαριστώ όταν τελειώνω έχοντας ακουμπήσει τα λεφτά μου στο ταμείο. θέλω παιδεία αντάξια με αυτήν που καλούμαι τώρα να πληρώνω για το παιδί μου. θέλω λάμπες στον δρόμο του μαγαζιού μου και 5 κάδους να τους αδειάζει ο δήμος 2 φορές την εβδομάδα (με 800¤ το μήνα δημοτικά τέλη, νομίζω το δικαιούμαι) και άλλα πολλά.
οπότε λοιπόν, αν δεν μπορεί το κράτος να μαζέψει λεφτά, πρόβλημα του. δεν θέλω να γίνει και δικό μου. στο κάτω κάτω, δεν θέλω τις παροχές του ρε φίλε. θέλω να πληρώσω αλλού, σε κάποιον ιδιώτη που θα με εξυπηρετήσει όπως θα ήθελα. να πάω στο ιδιωτικό νοσοκομείο, να στείλω το παιδί μου στο ιδιωτικό σχολείο, να νοικιάζω κάδους για τα σκουπίδια κοκ.
όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ντε και καλά μας έχουν περάσει το μύνημα ότι δεν πληρώνει ο άλλος πρέπει να πληρώσεις εσύ. και εμείς να το δεχόμαστε. η σωστή κίνησ είναι να πούνε όλοι, πάρτε τα @@ μας. μέχρι να τους πιάσεις και να ισσοσταθμίσεις εισφορές έναντι παροχών, δεν θέλουμε να σου δίνουμε λεφτά.
γιατί επιμένετε ότι πρέπει να πληρώνουν τα κορόιδα, δεν μπορώ να το καταλάβω. μας δουλεύουν 2 κλέφτες (κράτος - φοροφυγάδες) ψιλό γαζί, ο ένας μας το παίζει κολλητός λέγοντας ότι είναι με το μέρος μας και ότι θα τον γ@μ....σει τον τρίτο και εμείς σκύβουμε το κεφάλι και λέμε οκ...
απαράδεκτο.