όλα τα παραπάμω που ανέφερες με βρίσκουν σύμφωνο στο αν ένα λάδι είναι καλό ή όχι, στο μόνο που έχω ένσταση όσων αφορά την ποιότητα ενός λυπαντικού, είναι το χρώμα του. ειδικά αν μετά απο 7κ χιλιόμετρα κρατάει το χρώμα του και δεν μαυρίζει. αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι το λάδι δεν ξεπλένει καλά τη μηχανή του αυτοκινήτου και δεν τραβάει την βρωμιά των τριβών.
όσο πιο μαύρο είναι ένα λάδι, τόσο καλύτερο καθαρισμό έχει κάνει στο μοτέρ. μπορεί τα συγκεκριμένα να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ζωή απο τις αλλαγές που τους κάνεις.
το μόνο σίγουρο είναι ότι τα edge σε σχέση με τα παλιά tws, είναι γτπκ...πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απο το δικό μου πιστεύω δεν υπάρχει.
εγώ άλλαζα κάθε 6κ. σε αυτά τα χιλιόμετρα το αμάξι έκειγε απο 400, ως και 600 γραμμάρια ανάλογα την εποχή (χειμώνα λιγότερο, καλοκαίρι περισσότερο). βάζω λοιπόν τα edge και στα 2κ το αμάξι τσιμπάει 600 γραμμάρια. κρύος ιδρώτας. συμπληρώνω και ξεκινάω με την οικογένεια για διακοπές στα σύβοτα. διαδρομή 350 χιλ. καμμιά 60άρα κάναμε εκεί γύρω τις 5 μέρες που κάτσαμε, σύνολο 400κάτι χιλιόμετρα απο το συμπλήρωμα. την ημέρα του γυρισμού λοιπόν και ενώ περίμενα τις κιουρίες να βγούν, λέω...ας ρίξω μια ματιά στα λαδάκια. guess what!!!άλλα 600 κάτι γραμμάρια λείπανε. σε λιγότερο απο 2,5κ χιλιόμετρα το αμάξι είχε κάψει 1,2 λίτρα λάδι. ΑΛΛΑ...πως γίνεται στα 2κ να καίει 600 και μετά απο 400 να καίει άλλα τόσα??? αυτό σημαίνει ότι η ζωή του λαδιού ήταν μέχρι τα 2κ χιλιόμετρα.
γυρνάω πίσω, βάζουμε τα edge profesional. εκεί τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αλλά για το υπόλοιπο καλοκαίρι δεν είδα τα λάδια κάτω απο τους 107 - 108 βαθμούς. προς αρχές σεπτέμβρη λοιπόν που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα καλοκαιρινές, βάλαμε τα πεντοζιν που μου είχε πρίξει τα @@ ο καζάκος. θερμοκρασία περίπου 100, με ποοοοοολύυυυυυυυυυυυυ σκίσιμο βία βία 107. απο κατανάλωση πήγα πάλι στα 500 ανά 6κ χιλιόμετρα.