Εμένα φίλοι μου μ' ενοχλούν αφάνταστα όλα όσα τόσο γλαφυρά περιγράψατε, εκεί όμως που χάνω την ψυχραιμία μου είναι με τους οδηγούς μεγάλων οχημάτων.

Μπορώ να καταλάβω και να συγχωρήσω εν μέρει τον βιαστικό που προσπερνά από δεξιά, αφού υπάρχει περίπτωση να του συμβαίνει κάτι σοβαρό.

Μπορώ να καταλάβω τον κάθε Νεάντερνταλ που πετά τα σκουπίδια από το παράθυρο και αδειάζει το τασάκι στη μάπα μας, αφού η μαμά του κι ο μπαμπάς του δε του έμαθαν τρόπους συμπεριφοράς, καθαριότητα, προσωπική υγιεινή, σεβασμό στο συνάνθρωπο κλπ. Το δέχομαι ακόμη κι αν γίνεται από ευυπόληπτους πολίτες με μεταξωτά κουστούμια και χρυσά vacheron μέσα σε πανάκριβα οχήματα, αφού η μόρφωση και το στιβαρό οικονομικό υπόβαθρο δε συνεπάγονται απαραιτήτως και καλλιέργεια.

Μπορώ να συγχωρήσω εκείνον που κορνάρει μόλις ανοίξει το πράσινο, αφού έχω αναλώσει άπειρες ώρες περιμένοντας σε φανάρια είτε γιατί μου έτυχε σκουπιδιάρικο μπροστά, είτε γιατί κάποιος βρήκε να παρκάρει πάνω στη διάβαση πεζών την ώρα που έγινε πράσινο, είτε γιατί οι καθέτως ερχόμενοι κάφροι κλείνουν τις διασταυρώσεις, είτε γιατί κάποιος μπροστά μιλάει στο κινητό, ψάχνει στο gps, αλλάζει σταθμό κλπ.

Γενικώς έχω Ιώβεια υπομονή εκτός κι αν πρόκειται για οδηγούς μεγάλων οχημάτων.

Εκείνους οι οποίοι πηγαίνουν ΟΔΙΚΩΣ το Komatsu, το Caterpillar ή το JCB τους από την Ανθούσα μέχρι τη Βούλα με 20km/h.

Εκείνους που αρνούνται στην Εθνική ή την Αττική οδό να κάτσουν τέρμα δεξιά κονβόι με τους συναδέλφους τους κι επιμένουν να κάνουν κατάληψη σε όλες τις λωρίδες.

Εκείνους που οδηγούν κάτι απολιθώματα φορτηγών τα οποία μολύνουν, κάνουν θόρυβο και δεν έχουν λάστιχα και οι οποίοι δε μπαίνουν καν στον κόπο να καλύψουν με κάτι τα μπάζα που κουβαλούν, αδειάζοντάς τα στα μούτρα μας. Εκείνους που έχουν πάντα το παράπονο πως 'την περίοδο των Ολυμπιακών Έργων δε μας έλεγε κανείς τίποτα, ενώ τώρα...'.

Εκείνους που φράζουν τις εθνικές όταν διπλώνουν οι νταλίκες τους.

Εκείνους που οδηγούν σχολικά και πηγαίνουν σα χάροι μέσα στα στενά.

Τώρα που το σκέφτομαι, οι προαναφερθέντες μου τη σπάνε περισσότερο κι από τους WVM (white van men), μια από τις χειρότερες λαίλαπες στους δρόμους.