Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ghost-rider Εμφάνιση μηνυμάτων
Ρε παιδια, τα περι συνδυασμου δεν ειναι απολυτα.
Τελος παντων. Θεωρω οτι αυθαιρετα το οριζεται και δεν εχω να το πιασω απο καπου για να πεισω για το αντιθετο.
Η ουσια ειναι οτι αλλος ειναι ο ρολος του αμορτισερ και αλλος του ελατηριου.
Δεν ειναι το ιδιο πραγμα. Δεν πανε πακετο.
Θα λεγαμε ποτε οτι ενα σινεμπλοκ παει πακετο με συγκεκριμενο ελατηριο πχ?
Το αμορτισερ γιατι?? Επειδη ειναι στην ιδια μερια?
Πρεπει να ειναι και τα τοπ μαουντ συγκεκριμενης εταιρειας?
Τες πα. Το προσπερνω, ξαναλεω δεν εχω να το πιασω απο καπου αυτο.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τα αμορτισέρ και τα ελατήρια πάνε πακέτο γιατί απλά αναλώνονται στην ίδια κίνηση, την κατακόρυφη ταλάντωση του αυτοκινήτου. Βάλε ένα πολύ σκληρό αμορτισέρ να συνεργαστεί με ένα πολύ μαλακό ελατήριο...πιστεύεις ότι αυτά τα 2 θα συνεργαστούν σωστά;;; Δεν υπάρχει περίπτωση.

Μα είναι ποτέ δυνατόν ένα ελατήριο με δεδομένη σκληρότητα να δουλέψει το ίδιο καλά και με τα Koni και με τα Bilstein και με τα Sachs και ό,τι άλλο υπάρχει;; Ποτέ.

Άποψή μου είναι ότι όταν τοποθετείτε πχ Bilstein με H&R και σας αρέσει όπως δουλεύει και λέτε είναι τέλειος συνδυασμός, απλά έχετε πάρει ένα μόνο ποσοστό από την ιδεατή λειτουργία του αμορτισέρ και ένα από του ελατηρίου. Το 100% και από τα 2 δεν θα το πάρετε ποτέ.

Αλλά με την m-pack ανάρτηση θα πάρεις το 100% της λειτουργίας της γιατί απλά σχεδιάστηκε ένα συγκεκριμένο ελατήριο για ένα συγκεκριμένο αμορτισέρ. Άλλο αν θες κάτι παραπάνω.