Εγώ πάντως για λάδια, φίλτρο λαδιού, υγρά φρένων και μπροστινά τακάκια στη 520 πλήρωσα 350 Ευρώ συμπεριλαμβανομένης της εργασίας και με 15% έκπτωση.

Δε θέλω να χρυσώσω το χάπι αλλά, ειλικρινά, μου φάνηκε πολύ λογικό νούμερ. Ίσως γιατί ερχόμενος από group VAG είχα συνηθίσει να πληρώνω για το GTI όσο πληρώνει και ο αδερφός μου για τα αντίστοιχα service μιας 996 C4 που έχει. Αυτό το λέω κυριολεκτώντας και έχοντας αποδείξεις. Ίσως γιατί ακόμη και τα service της τρίλιτρης Χ5 (ΜΥ2001) του πατέρα μου ήταν οικονομικότερα από εκείνα του Golf.

Εν πάσει περιπτώσει, αντικειμενικά μιλάμε για σεβαστά ποσά χρημάτων σε μια εποχή πολύ δύσκολη για όλους. Το θέμα όμως με τα εξουσιοδοτημένα και τα εξειδικευμένα συνεργεία δεν έχει να κάνει πάντα με τα χρήματα που θα δώσεις. Αν εξαιρέσουμε τον παράγοντα της ποιότητας των εργασιών, πρέπει να συνυπολογίσουμε α) πιθανές ανακλήσεις, β) πιθανές αναβαθμίσεις εξαρτημάτων και γ) πιθανές αναβαθμίσεις λογισμικού. Είμαι παρ' όλα αυτά σίγουρος πως υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία και τεχνίτες με σωστό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό που λειτουργούν καλύτερα από ορισμένα εξουσιοδοτημένα. Ας τα ονομάσουμε λοιπόν!