Αρχικό μήνυμα απο
120ie87
To μόνο δίκαιο από το οποίο θα πάρουν εξ ολοκληρου τα χρηματα που θελουν και μαλιστα θα δωθουν πινακιδες πισω στην κυκλοφορία οπότε θα έχουν επιπλέον χρήματα από ασφάλειες και τον φπα τους, είναι να γινει το εξής:
πόσα χρήματα θέλω να πάρω από τέλη και εκτακτες κλπ? πχ. χ χρήματα
πόσα λίτρα βενζίνης πετρελαίου αερίου καταναλώνονται ανά έτος? πχ. λ λίτρα
Διαιρώ το χ με το λ και μας βγαίνει η επιβάρυνση ανά λίτρο καυσίμου, πχ. ω λεπτά ανά λίτρο.
Προσθέτω το ω στην τιμή των καυσίμων και έτσι πληρώνει ο καθένας ανάλογα με τη χρήση.
Έτσι ικανοποιούνται όλες οι παράμετροι:
1. φίλε θες πολλά κυβικά αλλά δεν το κινεις πολύ? θα πληρώσεις τα καύσιμα και χρησιμοποιησε οσο θες.
2. φίλε έχεις οικολογικό αμάξι που ρυπαίνει λίγο? ΑΡΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. Χρησιμοποιησε το και θα πληρωσεις τα αναλογα.
3. Γεροντάκι, θες να έχεις ένα αμαξάκι και να το βλέπεις? κρατα το και μην το κινείς, αφου σε συντροφευε τοσα χρονια... πληρωσε οσο το χρησιμοποιεις.
4. Έχεις 5000 κυβικά και κάνεις ένα κάρο ταξίδια? φίλε μου, έχεις λεφτά και θα πληρώσεις.
5. Έχεις οικολογικό και έχεις ξεσκιστεί στα χιλιόμετρα? φίλε, το δουλεύεις το αμάξι σου, θα πληρώσεις λίγα ανά χιλιόμετρο αλλά τα χιλιόμετρα είναι πολλά. Εσύ είτε το έχεις για τη δουλειά σου και είναι εργαλείο, είτε τα γουστάρεις τα ταξίδια, οπότε θα πληρώσεις τα ανάλογα.
Το έχω ξαναγράψει, δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει και άλλος.
Με τον παραπάνω τρόπο πληρώνουμε όσο ευχαριστιόμαστε. Και μοιραζόμαστε όλοι ισόποσα και με δικαιοσύνη τα τελη κυκλοφορίας μας και τις έκτακτες ή όπως θελετε πείτε το, αφού τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία είναι ο σκοπός των μέτρων.
Επιπλέον, επειδή κανένας δεν θα παραδίδει πινακίδες, θα δουλέψουν και οι ασφάλειες και θα δώσουν επιπλέον φπα οι χρήστες. Θα δουλέψουν και οι ασφαλιστές. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ.
Πληρώνω ανάλογα με τη χρήση και την ευχαρίστηση. Δίκαια πράγματα.