Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
και πολυ καλα κανεις δημητρη.
κι εγω απο την camskill πηρα.

αλλα σκεψου και πιο κατω απο προφανες.
τωρα τα 700 ευρω σου θα κυκλοφορησουν και θα κινησουν στο ποσοστο που τους αναλογει την αγγλικη οικονομια.
δηλαδη με αυτα ο λαστιχας θα ψωνισει στην τοπικη αγορα του και απο το χρημα του (πλεον) θα επιστρεψει ενα ποσοστο στην τσεπη του (αφου αυτοι απο τους οποιους θα ψωνισει θα αγορασουν καποια στιγμη λαστιχα απο αυτον και οχι απο την ελλαδα) και ολοι θα εχουν δουλεια και θα ειναι ικανοποιημενοι...

εκτος απο εσενα βεβαια αφου δεν θα επιστρεψει ουτε σεντ στην τσεπη σου (στο επαγγελμα που κανεις, δεν θα ερθει κανενας αγγλος πιθανολογω να αγορασει απο εσενα)...

βεβαια συνολικα και ατομικα θα εισαι κερδισμενος απο τη συγκεκριμενη αγορα.
μονον ατομικα ομως. και λιγοτερο απο οσο δειχνει ο απολυτος αριθμος.

αν (αν λεω) στην ακραια περιπτωση που ολοι αγοραζαμε απ' εξω διοτι μας συμφερουν οι τιμες και η ποιοτητα, που θα καταληγαμε?

οι επιχειρησεις θα μειωνονταν ραγδαια αφου δεν θα ειχαν πωλησεις, κοσμος θα εχανε τη δουλεια του (και την αγοραστικη του δυναμη) το κρατος δεν θα ειχε εσοδα απο τους φορους, οποτε θα αναγκαζοταν και αυτο απολυσει πλεοναζοντες υπαλληλους, θα τιναζοταν στον αερα το ασφαλιστικο (συνταξεις-περιθαλψη) και αλλα πολλα και δυσαρεστα.

θα μου πεις, σιγα ρε φιλε... θα γινουν ολα αυτα επειδη εγω θα αγορασω ενα σετ ελαστικα απο εκει που τα βρηκα φθηνοτερα?
και βεβαια οχι, φιλολογικη ειναι η προσεγγιση μου...
αν και υπαρχει και η γνωστη θεωρια με το τιναγμα των φτερων της πεταλουδας...
λετε να ισχυει...?
πρεπει να γινουν απο κοινου προσεγγισεις, ο λαστιχας να πουλαει φθηνοτερα και ο αγοραστης να δωσει λιγο παραπανω πχ 50 70 ευρω,για να μενουν τα χρηματα εδω.εγω εκανα μια ερευνα αγορας και τυχαια βρηκα τα δικα μου πιο φτηνα στον συγκεκριμενο.καλο ειναι να τους εξηγουμε πως εχουν τα πραγματα πχ καμς κιλ. παντως στις μεγαλες διαστασεις συμφερει απεξω,στις μικρες 13 14 ειναι τα ιδια. δεν ειναι κακο να συζηταμε με το λαστιχα για το τι γινεται στην αγορα,αν ειναι διατεθειμενος βεβαια για συζητηση.σιγα σιγα και μοιραια πιστευω οτι οι τιμες θα πεσουν,ειναι θεμα χρονου.μην ξεχνατε ποσο ειχαν τα λαστιχα εδω 18 19 20 πριν απο 1 η2 χρονια.