some thoughts:
1. Το 70% των ελλήνων «πολιτών» αναζητεί εναγωνίως το πού μεταδίδεται το πρόγραμμα ενός καναλιού με τηλεθέαση 3%. Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν.
2. Κάθε άνθρωπος προτού διοριστεί από την κυβέρνηση είναι «κομματόσκυλο, τσιράκι του συστήματος και γλύφτης κατουρημένων ποδιών», αφότου διοριστεί είναι «κομματόσκυλο, τσιράκι της κυβέρνησης και άχρηστος που πρέπει να πάρει πόδι», και ο ίδιος αυτός άνθρωπος, όταν επί τέλους ευοδωθούν οι κατάρες των υπολοίπων και απολυθεί, γίνεται «άμοιρο θύμα της κυβερνητικής καταπίεσης που αξίζει την αλληλεγγύη όλων μας».
3. Η λογική, απ' όσα έχω καταλάβει, είναι: εφόσον εσύ είσαι μέρος του προβλήματος, δεν δικαιούσαι να συντελέσεις στη λύση του. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θυμίζει κάπως τη χριστιανική ηθική: ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω, δηλαδή κανείς, και όλα επαφίονται στα χέρια του θεού και των εκπροσώπων του επί της Γης. Οι αντιστοιχίες με την πολιτική (who is who) αφήνονται ως άσκηση για τον αναγνώστη.
Bonus: Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργει σωστά μόνο όταν είναι να καταστραφεί κάτι