Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1993

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...01 2013

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #11
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18817
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Δημιουργείται μια «bad bank» για όλα τα «κόκκινα» δάνεια

    Τη δημιουργία μιας και μοναδικής «κακής» τράπεζας η οποία θα αναλάβει όλα τα βάρη των πιστωτικών ιδρυμάτων, δηλαδή τα «κόκκινα» δάνεια, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

    Το σχέδιο ουσιαστικά προβλέπει τη δημιουργία bad bank η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση των δανείων τόσο από τράπεζες που έσπασαν στα δύο όπως το ΤΤΕ και η ΑΤΕ όσο και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

    Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι έτσι οι τράπεζες θα είναι «καθαρές» από τα κακά assets ενώ θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν δάνεια, να γλιτώσουν την περιουσία τους από πλειστηριασμούς.

    Η εταιρεία διαχείρισης που θα δημιουργηθεί πρόκειται να αγοράσει τα «κακά» δάνεια από τις συστημικές τράπεζες, σε αντίτιμο ανάλογο με τις εγγυήσεις που τα συνοδεύουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών το 2012 τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο σύνολο του δανειακού χαρτοφυλακίου, ξεπέρασαν το 25%. Δηλαδή 1 στα 4 δάνεια είναι προβληματικό. Τα υπόλοιπα δανείων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο τέλος Νοεμβρίου 2012 ήταν 230 δισ ευρώ.

    Χωρίς αυτό το σχέδιο οι εκκαθαριστές των τραπεζών θα πρέπει να πάρουν από τις «κακές» τράπεζες τα προβληματικά δάνεια και να τα καλύψουν ρευστοποιώντας την περιουσία που αντιστοιχεί. Δηλαδή να πουληθούν σε τιμή ευκαιρίας χιλιάδες σπίτια, οικόπεδα, επαγγελματικές στέγες.

    https://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=26359

  2. The Following User Says Thank You to S8N For This Useful Post:

    Bitz (06-02-13)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP