"Να σας πω την δικιά μου εμπειρία, με μία πρωτοποριακή εφαρμογή πληροφοριακής που ανέπτυξα για τομέα απόλυτα συνηφασμένο με την ελληνική οικονομία και ανταγωνσιτικότητα. Αρχικά είχα την ιδέα να την προωθήσω σε "κρατικά" ελεγχόμενο φορέα με σχετική δραστηριότητα.
Έκανα παρουσιάσεις, επί παρουσιάσεων, μήνες και κόπος δουλειάς, άκουσα ακόμα και απο τον πολιτικά διορισμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο του φορέα ότι καλή και πρωτοποριακή η ιδέα μου, αλλά ποιός είμαι εγώ να γίνω τζάμπα μάγκας πλούσιος αν εξαγοράσουν την ιδέα μου, με ρώτησαν πιός πολιτικός με έχει συστήσει, αν έχω μπάρμπα στην κορώνη, και τελικά πήρα τα παπάρια μου.
Αφού εισέπραξα την κρυάδα από το εγχώριο σοβιέτ δεν το έβαλα κάτω και με την βοήθεια ενός φίλου που εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε κλάδο σχετικό με την εφαρμογή μου, έκανα αντίστοιχες παρουσιάσεις σε ενδιαφερόμενες εταιρείες. Μέσα στο διάστημα της μίας εβδομάδας είχα κλείσει τρεις συνεργασίες, χωρίς κανεί να με ρωτήσει αν είμαι τζάμπα μάγκας, αν με έχει συστήσει κανένας πολιτικός, ή αν έχω μπάρμπα στην κορώνη.
Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός, το πρόβλημα στο ελλαδιστάν είναι το πανίσχυρο κρατικοδίαιτο σοβιέτ, πολιτικό και οικονομικό, που δεν αφήνει τίποτε να αναπτυχθεί παρά μόνον αν πρόκειται για κρατικοδίαιτη μπίζνα, με μίζες και ουρές στους μπολσεβίκους του κόμματος, το εκάστοτε σοβιετικό κόμμα που διαχειρίζεται την εξουσία."