2009. αγορά 5 κοντέινερ χοντρού καπλαμά φορμαζέρ απο ακτή ελεφαντοστού...χώρια ότι έπρεπε να κάνεις σωστό υπολογισμό γιατί κάνεις 5-6 μήνες για να παραδοθείς το υλικό, έπρεπε να υπολογίσεις και το κόστος - καθυστέρηση αν γινόταν κάνα μπάχαλο στο λιμάνι...
συγκεκριμένα. μετά απο ενάμιση μήνα καθυστέρηση, μας είρθε φαξ απο το λιμάνι της πίζας ότι τα εμπορεύματα μας ήταν εκεί. αναγκαστήκαμε να τα εκτελωνίσουμε απο εκεί μέσω ενός συνεργάτη του αντιπροσώπου, πράγμα που σημαίνει ότι μια εβδομάδα επιπλέον άλλαζε η χαρτούρα (δόξα το θεό δλδ γιατι στην ελλάδα μπορεί να έκανε και κάνα δίμηνο), και με νταλίκα σε φιλική τιμή ήρθαν οδικώς μετά απο άλλη μια εβδομάδα με επιπλέον κόστος 700 ευρά το κοντέινερ.
αυτό που θέλω να πώ εν όψη του ντίλ με την κοσκο, είναι ότι ξαφνικά αποφάσισαν ότι μπορούν και να εξυπηρετούν, να δουλεόυν νορμάλ και να μην ταλαιπωρούν τον κόσμο, και το κυριότερον να τριπλασιάσουν τον τζίρο.
προσωπικά δεν είναι δικό μου θέμα το τι μισθό θα παίρνουν οι εκεί υπάλληλοι. αν δεν τους αρέσει ας πάν αλλού. εγώ πληρώνω φόρους και 100-2 άλλα πράγματα και θέλω να γίνεται η δουλειά μου όπως γίνεται τώρα. οπότε μια χαρόύλα πάνε τα πράγματα στα λιμάνια μέχρι στιγμής.
έχουμε ένα και μοναδικό χαρτί αυτή την στιγμή όλοι οι ιδιώτες. την αξιοπιστία μας. είτε σε θέμα ποιότητας, είτε σε θέμα σωστής χρονικής παράδοσης. δεν μπορεί το κάθε @@ να βγαίνει και να κρεμάει μια ολόκληρη οικονομία επειδή έτσι του κάπνισε.