
Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
αυτα τα λεγανε οι κνιτες πριν 25 χρονια ρε αρη, βρειτε κατι πιο μοντερνο πια.
ελευθερια του ατομου ειναι να μπορει να μετακινειται και να εργαζεται οπου του αρεσει.
πολιτης του κοσμου, citizen of the world, ετσι δεν λες κι εσυ?
ποιος σε εμποδιζει να γινεις μονιμος κατοικος μιας αλλης πιο δικαιης και καλα οργανωμενης χωρας, ωστε να σταματησεις να εισαι θυμα της εγχωριας κλεπτοκρατιας και παρασιτοκρατιας?
και ο πλουσιος μπορει ευκολοτερα βεβαιως αλλα και ο φτωχος υπο προϋποθεσεις.
προσωπικα αν ημουν σε αλλη φαση της ζωης μου θα το ειχα κανει ηδη και θα εδινα το ελαχιστο που θα μπορουσα ή και τιποτα στο κρατος-απατεωνα-κλεφτη και στα τρωκτικα-κατσαριδες απο τα οποια αποτελειται, αφου η ανταποδοση που λαμβανω ειναι επισης ελαχιστη.
χαχαχαχα ρε φιλε που ζεις?
δεν υπαρχει πιο διεφθαρμενο και πιο αποτυχημενο συστημα απο αυτο που υποστηριζει ο πολιτικος φορεας τον οποιο συμπαθεις.
ναι υπαρχουν αρκετα.
δεν το γνωριζω το θεμα, αλλα ειναι σχετικα απλο.
το μεγκα πηρε οσα δηλωσε με ανακοινωση του στην επιτροπη κεφαλαιαγορας οπως οριζει ο νομος.
εκτος αν ηταν λαθος η ανακοινωση και την ανακαλεσει.
δεν υπαρχει κατι αλλο σε αυτο.
ναι χωραει ερευνα αυτη η χρηματοδοτηση.
οχι δεν συμπαθω το μεγκα.
Mα αυτό είναι το θέμα μας, ότι οι κύριοι αυτοί έχουν τα χρήματά τους εδώ επειδή δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη και καταλήγουν να πληρώνουν οι πολίτες δυσανάλογα των εισοδημάτων τους (ο φτωχός πολλά και ο πλούσιος λίγα).
Ε αυτό πρέπει να σταματήσει Στάθη και ας πάει όλος ο συρφετός αυτός τα χρήματά του στα Καϋμάν ή την Ουγκάντα, ή τη Ρωσία ή οπουδήποτε αλλού επικρατούν τέτοιοι γελοίοι νόμοι.
Όχι όμως εδώ.
Το ίδιο έγινε και στη Γαλλιά και ο Ντεπαρτιέ άλλαξε εθνικότητα για να μη χάσει τα εκατομμύριά του και όλη η Γαλλία τον έχει για φτύσιμο. Τι είναι η Γαλλία που θέλησε να επιβάλλει φόρο 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα (εμάς ήταν 45% κι αυτόν τον μειώσανε), κομμουνιστικό κράτος ή "απολίτιστη" χώρα?
Το που μπορεί να πάει ο καθένας τώρα είναι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.
Εκτός κι αν μπορεί ο συνταξιούχος να πάει σε άλλη χώρα ή ο εργαζόμενος που δεν του φτάνουν ούτε να περάσει το μήνα ή γενικά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
Μόνο οι εκατομμυριούχοι πάνε όπου γουστάρουν και κάνουν ό,τι θέλουν (σε μη σοβαρές χώρες όπως η Ελλάδα κατα κανόνα), όχι οι απλοί πολίτες.
Οι προϋποθέσεις λοιπόν που λες είναι τόσο αυστηρές που αυτόματα βγάζουν την πλειοψηφία εκτός παιχνιδιού.
Εκτός κι αν πάμε όπως έρχονται εδώ οι Πακιστανοί και έχουμε και την ίδια τύχη.
Άσε που η Ελλάδα είναι η αρχή, τα επόμενα χρόνια πάνω κάτω η ίδια κατάσταση θα επικρατεί για τα μεσαία (που θα εξαλειφτούν) και τα χαμηλά στρώματα του συνόλου του δυτικού κόσμου, οπότε που να μεταναστεύσουμε, σε καναν άλλο πλανήτη?
Ως προς το μοντέλο, για πες μας ποιο είναι αυτό?
Η μεικτή οικονομία και ο κρατικός παρεμβατισμός?
Γιατί με σχεδόν παραπλήσιο μοντέλο αυτό ανορθώθηκε μέχρι και η οικονομία των ΗΠΑ μετά το κραχ.
Εγώ δεν είδα να πάει να φέρει κανείς δικτατορία του προλεταριάτου και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής πάντως (πλην του ΚΚΕ αλλά μιλάμε για κόμματα που έχουν κυβερνητική ισχύ), οπότε δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι και που απέτυχε το σύστημα αυτό (στο οποίο στηρίχθηκε όλη η σύγχρονη Ευρώπη, τουλάχιστον στα χρόνια της ευημερίας της).
Πάντως απ'την ασυλία σε Μπόμπολες, Αλαφούζους (και γενικότερα κεφαλαιούχους) και τη φοροαφαίμαξη των κατώτερων στρωμάτων, σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτυχημένο και ανήθικο.
Η κατάσταση της χώρας μας ύστερα από 3 χρόνια τέτοιων πολιτικών το αποδεικνύει περίτρανα.
Και ας κάτσουμε τώρα να λέμε για άλλα αποτυχημένα συστήματα, όταν ζούμε κάθε μέρα την απόλυτη αποτυχία αυτού που εφαρμόζεται εδώ.
Το mega γιατί άλλο ποσό έλαβε κι άλλο λέει ότι έλαβε?
Και ξαναρωτάω, ποια άλλη ιδιωτική εταιρεία μπορεί να πάρει στις μέρες μας δάνειο τέτοιου ύψους?
Εσύ που είσαι υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς θα έπρεπε πρώτος να στηλιτεύεις τέτοιες αναξιοκρατικές αποφάσεις οι οποίες είναι σίγουρο ότι έχουν πολιτικό παρασκήνιο, όταν οι εταιρείες κλείνουν η μια πίσω από την άλλη γιατί δεν έχουν την παραμικρή χρηματοδότηση.
Αυτή είναι η αναζωπύρωση της οικονομίας που ανακήρυξε ο Σαμαράς, η δανειοδότηση του μιντιακού φερεφώνου της κυβέρνησης ??
the more people agree with me
the more I think I'm wrong