Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 1040

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...8 2012 M.E. II

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #9
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μέχρι το 2009 η χώρα δανειζόταν με λογικά επιτόκια και ο πρωθυπουργός μας έλεγε ότι θα γίνουμε η Δανία του νότου.
    Με το που ψηφίστηκε κωλυσιέργησε, λασπολόγησε, έφερε ψεύτικα στοιχεία τα οποία παρουσίαζαν το έλλειμμα στο 15,4 ενώ ήταν κάτω του 10% (σύμφωνα με τη ΝΔ, μέλη της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την κοινή λογική αφού την επόμενη χρονιά το έλλειμμα έπεσε στο 9% κι από τότε δεν λέει να κουνηθεί παρακάτω) και παρέδωσε τη χώρα στο έλεος της Τρόικα που ήρθε σαν σωτήρας και μας αποτελείωσε.
    Κι όλα αυτά δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα προσυμφωνημένο σχέδιο μιας και ο ΓΑΠ είχε συνεννοηθεί προκαταβολικά με το ΔΝΤ να του παραδώσει τη χώρα, πριν καν τις εκλογές (ο πρόεδρός του ο Στρος Καν το είπε).

    Η χώρα λοιπόν δεν χρεοκόπησε το 2009.
    Την χώρα την χρεοκόπησαν το 2009 και οι λόγοι φαίνονται σήμερα ξεκάθαρα (καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, μνημόνια σε όλη την Ευρώπη, ξεπούλημα του κρατικού πλούτου για ένα κομμάτι ψωμί κλπ).
    Η Ελλάδα ήταν η κερκόπορτα για τους ευρωπαϊκούς λαούς και ό,τι συμβαίνει εδώ είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και στην πλειοψηφία της υπόλοιπης Ευρώπης.

    Επιπλέον, το πρόγραμμα "σωτηρίας" έχει εφαρμοστεί ευλαβικά ως προς την περικοπή των μισθών, των συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας και των παντός τύπου χαρατσιών, την περικοπή πάσης φύσεως δαπανών (βλέπε περίθαλψη) κλπ.
    Και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι, με την ύφεση να είναι πιο μακροχρόνια και από εμπόλεμες χώρες, με την ανεργία στο 21,5% (και στους νέους στο 50+%), με ανθρώπους να αυτοκτονούν καθημερινά, οι άστεγοι να γεμίζουν κάθε πάρκο και πλατεία και να υπάρχουν παιδιά να λιποθυμούν απ'την πείνα.
    Αυτά δεν υπήρχαν παλιά, είναι το επίτευγμα της τρόικας και των πολιτικών της.
    Αν όλα αυτά αλλάξουν με την ιδιωτικοποίηση των λίγων πλέον κρατικών περιουσιών, ώστε να έχει υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα, τότε αν και είμαι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις θα βγω να πω ότι έφταιγε η μη ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος.
    Αλλά όπως όλα δείχνουν το μόνο που θα συμβεί θα είναι να έχουμε μια χρεοκοπημένη χώρα χωρίς τίποτα πια στην κατοχή της, παραδομένη στις πολυεθνικές και τους επενδυτές και το λαό σε κατάσταση όμοια με τους αυτόχθονες στις ευρωπαϊκές αποικίες της Αφρική μέχρι πρόσφατα, υποτελή δηλαδή στην ίδια τους την πατρίδα.

    Τέλος, ο λαός κατατρομοκρατημένος μεν, αποφάσισε δε.
    Για ό,τι και να συμβεί απο'δω και στο εξής, τουλάχιστον το 40% που στήριξε τα 3 κυβερνητικά κόμματα δεν έχει κανένα δικαίωμα διαμαρτυρίας.
    Το πρόβλημα όμως είναι ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...
    δεν εγιναν ακριβως ετσι τα πραγματα.

    η χωρα οδηγηθηκε εδω που ειναι σημερα λογω της πολιτικης των κομματων εξουσιας (αλλα και των μικρων στο ποσοστο που τους αναλογει, τα οποια θελουν να περασουν οτι προεκυψαν απο παρθενογεννεση αλλα τσεπωναν τις επιχορηγησεις και ολα καλα), τα απο το 1980 και μετα.
    ιδιαιτερα την 5ετια 2004-2009 οπου μια ηδη προβληματικη κατασταση (η οποια ομως κατα καιρους γινοταν καποια επιφανειακη προσπαθεια να συγκρατηθει), εκτροχιαστηκε εντελως.
    ο μεγας καθηγητης οικονομολογος αλογοσκουφης, ο "πλεϊστεσιον" και οι υπολοιποι σωτηρες που βγηκαν με συνθημα την επανιδυση του κρατους, φορτωσαν τη χωρα με ρεκορ υποχρεωσων για το ετος 2009. (ναι αυτοι οι ιδιοι ειναι που μας σωνουν αυτη τη στιγμη που μιλαμε... χαχαχαχχα)
    οσοι αυτα τα παρακολουθουσαν τοτε (και δεν βρισκονταν στη γενικοτερη ευφορια που ζουσαμε ολοι), ηταν βεβαιοι οτι το χρεος δεν θα μπορουσε να αναχρηματοδοτηθει μετα το 2009.
    ηρθε η αμερικανικη κριση του 2008 και τα πραγματα εγιναν δυσκολα, ετσι διεψευστηκαν στην πραξη οι ελπιδες του γαλαζιου οικονομικου επιτελειου που θεωρουσε οτι θα μπορουσε να δανειζεται στο διηνεκες.
    τοτε ηταν που βγηκε ο "πλεϊστεϊσιον" και δηλωσε τις πολυ δυσκολες αποφασεις που πρεπει να παρθουν.
    ηταν η μοναδικη φορα που ειπε αληθεια και δεν το εκανε τυχαια, αλλα για να μην ψηφιστει και αναλαβει το πολιτικο κοστος.
    απο τοτε ειμασταν ηδη πτωχευμενοι.

    στη συνεχεια βγηκε ο "λεφτα υπαρχουν" και με μια σειρα απο τραγικα λαθη και παιδαριωδεις χειρισμους οδηγησε τα πραγματα σε αυτο που ξερουμε ολοι.
    δεν θα μπω στη διαδικασια να αναρωτηθω αν ο ανθρωπος εκτελουσε διατεταγμενη υπηρεσια ή απλως ηταν εξαιρετικα βλακας (ή και τα δυο), αυτο θα το πει με καθαρο μυαλο σε μερικα χρονια η ιστορια.

    το μνημονιο ηταν μια συμφωνια ωστε η χωρα να χρηματοδοτηθει βραχυπροθεσμα και να συνεχισει να λειτουργει μεχρι να μπορεσει να διορθωσει δομικες αδυναμιες (που ολοι ξερουμε και ολοι εχουμε παραδεχθει κατα καιρους), ωστε να σταθει καποια στιγμη και παλι στα ποδια της.

    το μνημονιο εφαρμοστηκε επιλεκτικα και παρθηκαν μετρα με το μικροτερο δυνατον πολιτικο κοστος, αφου οι απαραιτητες μεταρρυθμισεις και αλλαγες προσεκρουσαν σε συντεχνιες, συνδικα-ληστες, πελατες και στις λοιπες ομαδες που ολοι ξερουμε.

    σχεδον κανεις δεν καταλαβε τι εγινε, σχεδον κανεις δεν ηθελε να δεχθει να χασει κατι απο αυτα που αδικα ή παρανομα απολαμβανε.
    αποτελεσμα το βαρος να πεσει σε οσες κοινωνικες ομαδες ηταν οι ευκολοτεροι στοχοι.

    υπηρξε μεγαλη φορολογικη επιδρομη επι δικαιων και αδικων, αδικες οριζοντιες περικοπες, μειωση επενδυσεων του δημοσιου που εως τοτε ηταν ενας σημαντικος πυλωνας οικονομικης δρατηριοτητας, αλλα δυστυχως δεν εγινε η απαραιτητη μειωση των εξοδων του δημοσιου το οποιο ειναι και το μεγαλυτερο προβλημα, αντιθετα τα εξοδα αυξηθηκαν εστω και οριακα διοτι οι πολιτικοι μας εξαπατησαν κι εμας και την τροϊκα.

    αρα το προγραμμα δεν εφαρμοστηκε οπως αρχικα αλλα και στη συνεχεια συμφωνηθηκε.
    θα ηταν καλυτερα τα πραγματα? δεν το ξερουμε, πιθανολογω οτι γενικα θα ηταν τα ιδια με τη διαφορα οτι θα ειχε διασωθει μεγαλυτερο μερος του ιδιωτικου τομεα σε βαρος του δημοσιου.
    αυτο δεν θα ειχε διαφορα απο ανθρωπιστικης πλευρας καθως ο ανθρωπος ειναι το ιδιο οπου και αν ανηκει (ασχετα αν μερικοι πολιτικοι χωροι προσπαθουν να μας πεισουν για την ιεροτητα του δημοσιου), απλα ομως θα υπηρχε καλυτερη προοπτικη αν διασωζονταν παραγωγικες θεσεις εργασιας αντι θεσεις υποστηριξης και εξυπηρετησης οπως αυτες του δημοσιου.

    για τις ιδιωτικοποιησεις εχω να πω οτι γενικοτερα ειμαι κατα διοτι πιστευω οτι καποιες υποδομες και υπηρεσιες ειναι καλυτερα και πιο ασφαλες να ειναι κρατικες, αλλα τα λαμογια, τα αποβρασματα συνδικα-ληστες, οι τεμπεληδες αντιπαραγωγικοι εργαζομενοι και ολα αυτα τελος παντων που ξερουμε πολυ καλα και εφτασαν τη φραση "δημοσιος υπαλληλος" να ειναι συνωνυμη με την οκνηρια, την απαθεια κλπ να αποτελει υποτημιτικο χαρακτηρισμο, μας εδειξαν οτι η δημοσια διαχειρηση μιας εταιριας ειναι τρισχειροτερη απο τον πιο αδιστακτο και κακο επιχειρηματια.
    δυστυχως λοιπον (και το εννοω το δυστυχως) ας πανε σε ιδιωτες, το κρατος και οι ανθρωποι του αποδειχθηκαν διεφθαρμενοι και ανικανοι να τις διαχειριστουν με επιτυχια.
    δε νομιζω οτι θα πανε χειροτερα με το χειροτερο ιδιωτη.

    τα περισσοτερα απο τα υπολοιπα που περιλαμβανοται στο ποστ ειναι παραμυθια της χαλιμας, ενος χωρου που ψαχνει να μαζεψει πελατες με ψεματα και με ανυποστατες υποσχεσεις.
    υπηρχαν παντα τετοιοι πολιτικοι χωροι, αφου το χαμηλο μορφωτικο επιπεδο της πλειοψηφιας του λαου, πειθεται ευκολα απο καθε λογης πολιτικους απατεωνες οπως μας δειχνει η ιστορια.
    ετσι οταν καποιος φευγει (μασοκ), ενας αλλος ερχεται να αναπληρωσει το κενο που μενει (τριλιζα).
    αφου υπαρχουν αγοραστες για φουμαρα και φυκια, θα βρεθει καποιος να τα πουλησει.
    σημερα λεγεται τσιπρας, χθες λεγοταν γαπ, προχθες "πλεϊστεσιον", αντιπροχθες ανδρεας και παει λεγοντας...

  2. The Following 10 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

    bill_m3 (03-07-12), katsaraios (02-07-12), Monsta (03-07-12), Panos 316T (02-07-12), PANOS-E60 (03-07-12), pilot (03-07-12), Ptboul (03-07-12), S8N (02-07-12), Thomelef (02-07-12), Κωνσταντίνος (03-07-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP