Ξερω Σταματη, η μιση Νεμεα Deere εχειΣτους στιχους αναφερει Ζετορ
Στο χωριο ειχαμε ενα αρχαιο - δεν θυμαμαι μαρκα/μοντελο αλλα πρεπει να ηταν 70-80's, με εβαζε ο παππους μου στα ποδια του και εκανα βολτες στο χωριο, υστερα δειλα-δειλα μονος μου, πηγαινε στα αμπελια με το αγροτικο και εγω επαιρνα τη γιαγια να παμε να τον βρουμε. Δεν θυμαμαι τι απεγινε.. το πουλησαμε? Το απεσυραν?
Υστερα πηραμε ενα Fiat καινουριο παλι δεν ξερω τι μοντελο ειναι, θυμαμαι τη χαρα του παππου μου αλλα και τη δικη μου που το εβλεπα διαστημοπλοιο σε σχεση με το παλιο που φαινονταν τα χρονια του. Ελα να ζεψουμε το αλετρι, ελα να ζεψουμε τη φρεζα, παμε να ραντισουμε με το βυτιο.. σε ολα μεσα εγω!
Καθε φορα μου λεγε μια ιστορια απο τη Γερμανια που πηγε να δουλεψει, του ελεγες "ελα Αθηνα" και εβγαζε σπυρακια. Δυσκολα αφηνε το χωριο και ακομα πιο δυσκολα το τρακτερ. Καθε μερα και δουλεια να μην ειχε, βολτα με τρακτερ θα εκανε. Εφτασε τα 78 και δεν ειχε παρει ουτε depon. Αν μας ακουγε και αφηνε τις δουλειες για εμας και τους εργατες ή αν σηκωνε την αψιδα προστασιας σιγουρα θα εφτανε τα 90+ αυτος ο ανθρωπος.. καταπλακωθηκε 25/11/09 σε μισο μετρο "γκρεμο"Ελεγε και ξαναλεγε πως θελει να φυγει ορθιος και οχι με μια σακουλα χαπια και μηχανηματα. Ετσι εγινε. Καποτε φτιαξαμε την αυλη, τη καναμε διπλασια και περγκολα με κεραμιδια και ελεγε για πλακα "την εφτιαξα για τη κηδεια μου να χωρεσουν ολοι και να μη βραχουν". Τελικα δεν χωρεσαν ολοι.. γεμισε και ο δρομος. Νοεμβρης μηνας και ειχε τοσο ηλιο και κανενα συννεφο τριγυρω.