Για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα: VanVIC speaking ...
Αεροτομή στο Ζ3 χρείαζεται για ταχύτητες πάνω απο 200-220 km/h, άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι απαραίτητο για normal χρήση του Ζ3
Προσωπικά, σε κάποιες νυχτερινές "εξορμήσεις" (παλιά...) σε ταχύτητες "καταδίωξης" ένιωθα την ανάγκη χρήσης αεροτομής για να νιώθω ότι τα Ζ πατούσε πιο σταθερά πίσω.
Δεδομένου ότι κι εγώ θεωρώ εντελώς αταίριαστη την σταθερή αεροτομή πίσω στο Ζ3, άρχισα να σκέφτομαι μια πατέντα με χρήση πτυσσσόμενης αεροτομής που "κρύβεται" στο πίσω καπώ όπως πχ. στις boxster.
Αυτή η λύση συνδυάζει και διακριτηκότητα και βοηθάει ουσιαστικά "εκεί" που χρειάζεται (όταν...).
Έχω βρεί απο Corrado το σύστημα με τον μηχανισμό, αλλά η αεροτομή που θα χρειαστεί, πρέπει να σχεδιαστεί με βάση την καμπυλότητα του καπώ του Ζ3.
Όταν βρώ και καμιά καλή ευκαιρία με πίσω καπώ απο Ζ3Μ, θα ξεκινήσω το project. Τον καλλιτέχνη-φανοποιό που θα αναλάβει, τον έχω βρει.
Θα δούμε...
Αν πετύχει, θα έχω την δυνατότητα να σηκώνω την αεροτομή είτε κατ΄επιλογή με διακόπτη απο το cockpit ή αυτόματα μετά απο συγκεκριμένη ταχύτητα.
Ιδανικό φαντάζει, αρκεί να εξασφαλιστεί η διακριτηκότητα (να μην εξέχει καθόλου όταν είναι "κάτω").
Το παρατράβηξα ε ?
Εμμ, σε τέτοιους καιρούς... τα όνειρα μας έμειναν που να μην έχουν τεκμήριο, φόρο ή/και εισφορές. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Στο επανειδείν !
VanVIC (ως επισκέπτης στην οικία deepblue)