Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 836

Θέμα: Eπικαιροτητα-Προβληματισμοι...2

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυό κουβέντες στον πάντα καλό συνομιλητή τον DriverM γύρω από τις απόψεις του κ. Καζάκη.

Καταρχήν θα σου πω, γιά να είμαι ειλικρινής, ότι προ 2 μηνων δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του διότι αρθρογραφούσε σε μέσα τα οποία δεν παρακολουθώ, Το τελευταίο διάστημα όμως έχει φιλοξενηθεί σε τηλεπτικούς σταθμούς επανειλημμένα και του έχει δοθεί άπλετος χρόνος να εξηγήσει τις απόψεις του (κανάλι 10 και κοντρα channel).

Η γνώμη μου είναι πως οι προτάσεις του από τεχνοκρατικής πλευράς παρουσιάζουν σοβαρά μειονεκτήματα, εξ ου και προβάλλει κυρίως επιχειρήματα που έχουν κα κάνουν με το διεθνές δίκαιο και λιγότερο με τη λειτουργία των μηχανισμών της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Μιλάει γιά μονομερή διαγραφή του χρεους μας και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα (αποφεύγει να πει τη λέξη δραχμή). Υποστηρίζει ότι οι πρωτογενείς τομείς της οικονομίας επαρκούν γιά να θρέψουν αυτό το λαό. Να θυμίσω ότι η έξοδος από το μηχανισμό που σήμερα μας δανείζει, συνεπάγεται την οριστική αποχή της χώρας από οποιασδήποτε μορφής εξωτερικό δανεισμό στο μέλλον. Ας μη γελιόμαστε, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα δανείσει μιά χώρα που θα θυμίζει την Αλβανία του Χότζα, ούτε κινέζος, ούτε ρώσος, ούτε βραζιλιάνος. Σημαίνει επίσης βίαιο ισοσκελισμό του κρατικού προυπολογισμού, νομίζω αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό γιά τα εισοδήματα του απλού λαού και γιά τις κοινωνικές παροχές.

Είναι έτοιμος αυτός ο λαός να βιώσει κάτι τέτοιο ? Παραπέμπω γιά απαντήσεις στο ποστ του S8N παραπάνω. Το κλειδί στην επιχειρηματολογία του κ. Καζάκη είναι ο μηδενισμός του εξωτερικού χρεόυς της χώρας και το οποίο παρουσιάζεται ως το απόλυτο αγαθό. Δε νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Η δυναμική της ενδιαφέρουσας ανάλυσης του οδηγεί σε σταλινικό μοντέλο οικονομίας και μάλιστα σε σύντομο χρόνο. Ιδεολογικά δεν έχω κανένα θέμα, ας απαντήσει όμως στο κρίσιμο ερώτημα όσον αφορά την επάρκεια της χώρας σε πρώτες ύλες και κυρίως σε καύσιμα. Το συνάλλαγμα γιά την προμήθειά τους από που θα βρεθεί ? Από τον τουρισμό μόνο ? Είμαστε βέβαιοι ότι θα επαρκέσει γιά όλες τις συναλλαγματικές ανάγκες της χώρας ή παίζουμε με τη φωτιά ? Την άμεση εκροή του συνόλου του συναλλαγματικού αποθέματος των Τραπεζών και της Τρ. Ελλάδος τη λάβαμε υπόψη μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ?

Ολοι πονάμε γιά την κατάντια της χώρας Αρη, όχι μόνο ο κ Καζάκης. Ολοι ψάχνουμε τη χαμένη περηφάνια μας σα λαός και σαν άτομα. Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνουμε ποτέ ισότιμοι εταίροι στην ευρωπαική οικογένεια αλλά να ξέρεις ότι αυτός είναι ο εθνικός στόχος και κανείς άλλος. Αν πείσουμε τους δανειστές μας ότι μετανιώσαμε γιά ότι κάναμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως το πετύχουμε, αν όχι ... θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε διατήρηση κεκτημένων απέναντι σε ένα πτωχευμένο κράτος. Δικαίωμά μας είναι ... όπως και η αυτοκτονία.
    Φίλε Πάνο, σέβομαι και εκτιμώ πραγματικά τις απόψεις σου παρότι συχνά με βρίσκουν αντίθετο.

Συμφωνώ κι εγώ πως ορισμένα απ'όσα λέει ο Καζάκης είναι δύσκολα ως προς την υλοποίησή τους και θα σημάνουν σε μεγάλο βαθμό την απομόνωση της χώρας.

Ωστόσο, θεωρώ καταστροφολογική την άποψη πως μετά δεν θα μας δίνει κανείς καύσιμα, τρόφιμα κλπ.
    Δεν μας τα χαρίζουν ούτε σήμερα, τα πληρώνουμε και μάλιστα ακριβά κι αν καταφέρουμε να ανορθώσουμε τη χώρα μας, ακόμα και με νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, αυτό σημαίνει πως θα έχουμε έσοδα και φυσικά θα μπορούμε να αγοράσουμε ό,τι χρειάζεται για την κάλυψη των αναγκών της χώρας και των πολιτών.

Οι έρευνες δείχνουν πως ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι τεράστιος, οπότε με δεδομένο αυτό και σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της γεωργίας (όση μπορεί να είναι αυτή αλλά σίγουρα αισθητά μεγαλύτερη απ΄ότι είναι τώρα), της κτηνοτροφίας, της ηλιακής ενέργειας και φυσικα του τουρισμού θεωρώ πως έχουμε όλες τις προδιαγραφές να παράγουμε πρωτογενές πλεόνασμα, αρκεί φυσικά να διαχειριστούμε σωστά τους φυσικούς μας πόρους και να μη χρωστούμε τα δυσθεώρητα ποσά που οφείλουμε σήμερα, τα οποία σε τεράστιο βαθμό είναι πανωτόκια και απεχθές χρέος που φαγώθηκε σε μίζες, ρεμούλες κλπ και τσακίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης.

ΔΕΝ είμαστε φτωχή χώρα όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ορισμένοι και επίσης, δε νομίζω πως η Σουηδία ή η Δανία είναι τόσο περισσότερο "φυσικά" προικισμένες ώστε να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Και εν τέλει, αν η Ελλάδα μας είναι φτωχή, ας ζήσουμε φτωχά αλλά ως κυρίαρχοι στην ίδια μας τη χώρα, όχι σαν φόρου υποτελείς στους ξένους.
    Μια φτωχή χώρα άλλωστε με τραγικά χρέη, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης και ύφεση στα ύψη είναι σίγουρα περισσότερο καταδικασμένη από μια φτωχή χώρα που ζει με όσα έχει, χωρίς χρέη και αφεντικά.

Έτσι κι αλλιώς τη μεγάλη ζωή δεν πρόκειται να την έχουμε ούτε στη μια ούτε στην άλλη οδό, τουλάχιστον ας έχουμε την αξιοπρέπειά μας και μια ελπίδα ανάτασης για τη συνέχεια, που σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά το μέλλον δείχνει ολοένα πιο δυσοίωνο και μίζερο.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

2. The Following 3 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

joseph (15-10-11), PANOS-E60 (15-10-11), S8N (15-10-11)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP