Xαίρομαι για το παραπάνω ποστ φίλε Γιάννη και στο μεγαλύτερο βαθμό του είμαι απόλυτα σύμφωνος, όπως έχω δείξει άλλωστε και με πολλά ποστ μου στο παρελθόν.
Το δημόσιο στη χώρα αυτή είναι υπεράριθμο και απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από αργόσχολους, κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό.
Δεν είναι όμως ούτε τόσο υπεράριθμο όσο θέλουν να μας παρουσιάζουν, ούτε οι άχρηστοι είναι τόσο πολλοί, αφού υπάρχουν πάμπολλοι τομείς, όπως αυτοί που ανέφερες (υγεία, εκπαίδευση κλπ) που είναι ιδιαίτερα κακοπληρωμένοι, ακόμα και με ιδιωτικά κριτήρια, και καλούνται να δεχθούν περικοπές μισθών και επιδομάτων που τις απειλούν με εξαθλίωση.
Και μην ξεγελιέστε με τις δήθεν απολύσεις.
Τους κακομοίρηδες και τους συμβασιούχους διώχνουν, τα δικά τους παιδιά δεν τα πειράζει κανείς, αντίθετα προσλαμβάνουν κι άλλους (πάνω από 20.000 προσλήψεις από την αρχή του έτους).
Και αυτό που χρειάζεται στο δημόσιο δεν είναι απολύσεις.Είναι αξιοκρατία, δικαιοσύνη και σωστός καταμερισμός εργασίας που όσο κυβερνούν αυτοί που κυβερνούν, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.
Δεν μπορεί στην εφορία να είναι 10 υπάλληλοι των 3 χιλιάδων ευρώ που δεν κάνουν τίποτα και στο νοσοκομείο να είναι ένας νοσηλευτής (δημόσιος υπάλληλος είναι κι αυτός) των 1200 ευρώ για 40-50 ασθενείς !
Και να κόβουμε μισθούς και στους 2 (τη στιγμή που ο ένας ήδη υποαμείβεται) και ο κοσμάκης να λέει καλά κάνει το κράτος!
Τη γνώμη μου για τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας την έχω ξαναγράψει, δεν είναι ανάγκη να επεκταθώ παρά μόνο να συνοψίσω πως δεν θεωρώ πως είναι σε καλύτερη μοίρα από το δημόσιο (δεν καταλογίζω ευθύνες φυσικά στους απλούς εργαζομένους, αλλά σε πολλά αφεντικά της ρεμούλας, του κρατικοδιαιτισμού και της εκμετάλλευσης).
Και μόνο όμως που μια κυβέρνηση-έκτρωμα στοχοποιεί τη μια ομάδα μετά την άλλη, αφήνοντας στην απ'έξω τους πραγματικά ισχυρούς (τράπεζες, μεγαλοεπιχειρηματίες κλπ), θα έπρεπε να προβληματίσει πολύ κόσμο ο οποίος οφείλει να βρει ποια είναι αυτά που τον ενώνουν με τον συμπολίτη του και όχι ποια τον χωρίζουν.
Όταν βγαίνουν κάποια γελοία υποκείμενα όπως ο υπουργός υγείας και βάζουν στο ίδιο τσουβάλι όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τη στιγμή που διόρισε την ίδια του τη γυναίκα ως δ. υπάλληλο (https://kostasxan.blogspot.com/2011/...post_2876.html), ακόμα και ο πλέον αφελής πρέπει να καταλάβει με ποιους έχει να κάνει και πως ΚΑΝΕΝΑ μέτρο απ'όσα παίρνουν δεν είναι για το καλό της χώρας και των πολιτών της, αλλά εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά του μέσου πολίτη.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong