Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο spar@ Εμφάνιση μηνυμάτων
καταρχην εγω δεν εχω θεμα με την δουλεια, δουλευω οπου να ναι....και με το ζορι πηγα να σπουδασω, απλα ειναι αδικο να μπλεκεις στο λουκι, να δινουν μια περιουσια οι δικοι σου με το κ..λοσυστημα, να σε στελνουν σε ενα κ..πανεπιστημιο, να συμβιβαζεσαι με τα ψυχολογικα του καθενως για να βγαινεις και να κυνηγας μια δουλεια 600ευρο, τα λεφτα ειναι σεβαστα οταν μιλαμε για θεμα επιβιωσης, απλα οταν εχεις φαει τα χρονια σου σου βγαινει ενα ειδος κομπλεξισμου! οταν εισαι στο ιδιο τσουβαλι με ολους!
Και μενα με κυνηγουσαν οι δικοι μου να σπουδασω, και οταν πατωσα γιατι τα φορτωσα σε ολο το κοτετσι οχι μονο στον κοκκορα, να ξαναδωσω ή να παω Αγγλια, αλλα αφου ξερω οτι μολις ανοιξω βιβλιο σε 10 λεπτα θα σκεφτομαι αλλα πραγματα, θα κοροιδευω τον εαυτο μου ή τους δικους μου? Τωρα το μετανιωνω αλλα ειναι αργα για βιβλια.
..Και δεν ειχα και προβλημα οικονομικο, πολλες φορες το "χαρτζιλικι" μου πριν αρχισω να δουλευω ηταν παραπανω απο το μισθο μου, παρε αυτο, παρε εκεινο. Τωρα εχω το μισθο μου και ξερω οτι μεσα στο μηνα εχω τοσα για βενζινες, τοσα για μπαξιμο, τοσα για διασκεδαση, και τοσα στην ακρη για τον αλλο μηνα. Οι διακοπες μου ξεκινουσαν μολις τελειωσει το σχολειο, και τελειωναν πριν αρχισει, την επομενη μερα δεν ειχαν μεινει ρεστα απο τη προηγουμενη. Περσι οι διακοπες μου ηταν 1 βδομαδα, προπερσι 3, γυρναγα μαυρος σπιτι, οι δικοι μου βλεπαν τον ηλιο απο το παραθυρο.. ας τους ξεκουρασω στο βαθμο που μπορω.

Αδικο ειναι, και με 600¤ ουτε να κλασεις δεν φτανουν, αλλα και να μη τιθεται θεμα επιβιωσης σημερα, θα τεθει σε μερικους μηνες που ο λογαριασμος στη τραπεζα θα εχει στερεψει.. αυτο δεν ειναι κομπλεξισμος, ειναι "οτι φαμε και οτι πιουμε σημερα" και απο αυριο βλεπουμε..

2 σπιτια εχουν παιδια με πτυχιο ΑΕΙ, το ενα τα ξυνει γιατι δεν ριχνει τα μουτρα του και το αλλο δουλευει σε ακυρη με τις σπουδες, δουλεια για να βγαζει τα εξοδα του. Το 1ο σπιτι θα παει απατο μια μερα γιατι οι γονεις του δεν θα ζουν για παντα, ουτε θα αυξανεται ο λογαριασμος αν τα εξοδα ειναι περισσοτερα απο τα εσοδα. Το 2ο θα εχει να φαει γιατι πολυ απλα εστω και τα 600¤ ειναι λεφτα που θα βγαιναν απο την τραπεζα (ή θα τρωγαν φασολια οι γονεις για να πινει mojito το παιδι)..αλλα δεν βγηκαν.