Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Να κάνουν τα παιδιά του δημοτικού φροντιστήριο και στη 2η ξένη γλώσσα?

Ψήφισαν
9. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Σαφώς και να κάνουν......αστειεύεσαι?

4 44,44%
  • Όχι βέβαια. Να κάνουν κάποια άλλη εξωσχολική δραστηριότητα.

5 55,56%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Θέμα: Φροντιστήριο 2ης ξένης γλώσσας?

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Προεπιλογή

Κώστα εγώ είχα ξεκινήσει αγγλικά στην 2α δημοτικού και γαλλικά στην τετάρτη. Πλακώθηκα στα καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα .Στο γυμνάσιο συνέχισα με ιδιαίτερα και όταν ήταν να μπω στο λύκειο είχα ξεμπερδέψει απο αυτά για να μπώ στο άλλο κανάλι.

Οι ξένες γλώσσες δεν μου άρεσαν... Τα αγγλικά κάπως τα γούσταρα ,τα γαλλικά καθόλου (μου άρεσαν τα άλλα γαλλικά, της πλατείας). Τα έκανα υπο την ''πίεση'' ,κατα κάποιο τρόπο των γονιών μου... Επειδή στο γυμνάσιο που θα πήγαινα είχε δεύτερη γλώσσα γαλλικά. Ομολογώ ότι για 6 χρόνια γυμνάσιο λύκειο δεν χρειάστηκε να ανοίξω βιβλίο για το σχολείο .Ηταν το μόνο που θεωρούσα θετικό στην όλη υπόθεση.

Μεγαλώνοντας και περνώντας πλέον στην σχολή μου... ευγνωμονούσα που κατείχα την αγγλική .Καλώς ή κακώς είναι απαραίτητα. Όσον αφορά στα γαλλικά ... τα ξέχασα .Πολύ απλά γιατί δεν μου χρειάστηκαν ποτε! Ούτε κάν σε τουρίστα. Θα προτιμούσα λοιπόν να είχα ξοδέψει τις ώρες μου μαθαίνοντας Γερμανικά. Απείρως χρησιμότερα σε κάποιον που ασχολείται με τεχνολογικές επιστήμες.

υ.γ Με τα ταχύρυθμα προγράμματα θέλει προσοχή σε μικρή ηλικία. Εγώ είχα φτάσει να κάνω ταυτοπροσωπία-ετεροπροσωπία στα αγγλικά ,αλλά δεν το είχα διδαχτεί στα ελληνικά.

υ.γ 2 Σε μεγαλύτερη ηλικία 18-25 μπορείς να κάνεις ταχύρυθμα μαθήματα σε ειδικά τμήματα για φοιτητές και σε 1-2 χρόνια να είσαι σε θέση να πάς στην γερμανία πχ να κάνεις μεταπτυχιακό. Αλλά πιθανότατα δεν θα είσαι σε θέση να πάρεις κάποιο πτυχίο που να πιστοποιεί την γνώση σου.(πχ lower)

Προσωπική μου άποψη, αν το σχολείο που πάει σαν δεύτερη γλώσσα έχει γερμανικά ,ας ξεκινήσει σε ένα φροντιστήριο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m-power_01 : 16-06-11 στις 19:26

2. The Following 4 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

alexm (16-06-11), bill_m3 (16-06-11), Monsta (16-06-11), S8N (16-06-11)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP