Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6

Θέμα: πως να βαψετε τα πλαστικα που κοσμουν το σαλονι του αυτοκινητου σας.

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή πως να βαψετε τα πλαστικα που κοσμουν το σαλονι του αυτοκινητου σας.

αν και δεν το εχω κανει σε δικο μου αμαξι, γιατι δεν μου αρεσει να αλλαζω τα εργοστασιακα πραγματα οσον αφορα την εμφανιση, το εχω κανει σε ενα saxo vts ενος φιλου και σε ενα sierra ενος αλλου φιλου και το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο για οσους αρεσκονται στις αισθητικες παρεμβασεις του αυτοκινητου τους. ο τροπος με τον οποιο γινεται ειναι απλος και σχετικα ευκολος και φθηνος. φωτο δεν εχω να παραθεσω μιας και το παραπανω πειραμα ειχε γινει αρκετα χρονια πριν. θυμαμαι οτι ειχε κρατησει για αρκετο χρονο το αποτελεσμα.
    εφαρμοζεται σε χειρολαβες κουμπια απο κονσολες και γενικα οπου υπαρχει τετοιου ειδος πλαστικου στο αμαξι μας.

θα χρειαστειτε

τουκοχαρτο 800αρι
    τουκοχαρτο 1000αρι
    τουκοχαρτο 1200αρι
    σπρεΐ με το χρωμα που να σας αρεσει(υπαρχουν μαγαζια τα οποια βγαζουν χρωματα σε σπρεΐ με τον κωδικο που θα τους πατε και ειναι καλης ποιοτητας)
    ασταρι για πλαστικο (σπρεΐ)
    βερνικι για το χρωμα (σπρεΐ)
    μια λεκανη
    και τελος νερο

εννοειται οτι αν καποιος διαθετει κομπρεσσερ και πιστολι το κανει με αυτα(με ευθυνη δικη του γιατι δεν μπορω να ξερω ποσο καλα βαφει με πιστολι)

αφου αφαιρεθουν τα κομματια που θελουμε να βαψουμε αρχιζουμε να τα τριβουμε ελαφρα με το 800αρι τουκοχαρτο μεχρι να σπασει η γυαλαδα τους και να γινουν απαλα και λεια στην αφη.κατα την διαρκεια του τριψηματος φροντιζουμε να υπαρχει αφθονο νερο επανω στην επιφανεια. αυτο το επιτυγχανουμε βουτωντας το τουκοχαρτο μας ανα τακτα χρονικα διαστηματα μεσα στην λεκανιτσα με το νερο την οποια εχουμε αναμεσα στα ποδια μας.
    αφου αφησουμε το πλαστικο μας να στεγνωσει καλα απο τα νερα το καθαριζουμε και το περναμε με ασταρι. τα στρωμματα πρεπει να ειναι λεπτα και πρεπει να αφηνουμε το ασταρι να στεγνωνει περιπου 10 λεπτα πριν ριξουμε το επομενο στρωμα. 8 με 10 χερια ειναι καλα και μιλαμε παντα για λεπτα στρωμματα. οι κινησεις μας φροντιζουμε να ειναι γραμμικες για να μην εχουμε σκιασματα και το σπρει το εχουμε περιπου περι τα 20 με 30 εκατοστα μακρυα απο το πλαστικο την ωρα που ψεκαζουμε αναλογα με την βαλβιδα που χρησιμοποιουμε.
    αφου στεγνωσει καλα το ασταρι μας, το αφηνουμε τουλαχιστον 8 ωρες κατ εμε, ξεκιναμε να το τριβουμε αρχικα με το 1000αρι τουκοχαρτο και μετα με το 1200 μεχρι να γινει λειο και απαλο στην αφη μας. η διαδικασια με την λεκανηη ισχυει παντα οταν χρησιμοποιουμε τουκοχαρτο.
    μολις τελειωσει και αυτο το σταδιο τοτε αφηνουμε για 24 ωρες να στεγνωσει καλα το ασταρι απο τα νερα και να μην κρατησει υγρασιες γιατι αλλιως θα σπασει η δεν θα κατσει σωστα το χρωμα.
    οταν ειναι στεγνο πλεον περναμε το χρωμα μας απο πανω αρκετα λεπτα χερια(10 με 15 λεπτα χρονος μεχρι να πεσει το επομενο χερι) μεχρι να ερθει στην μορφη και την εμφανιση που θελουμε. φροντιζουμε οι κινησεις μας να εχουν καποια συγκεκριμενη φορα γιατι αλλιως θα εχουμε κυματα στο χρωμα και θα φαινεται ασχημο.
    το αφηνουμε να στεγνωσει και αρχιζουμε να το βερνικωνουμε. εδω πιστευω οτι 4 με 5 χερια εινια αρκετα.. παντα μιλαμε για λεπτα στρωματα και παντα το ενα χερι με το αλλο εχει διαφορα 10 με 15 λεπτα. αυτα απο εμενα. ελπιζω να βοηθησα. καλη τυχη και καλα βαψιματα

2. The Following 5 Users Say Thank You to patriNOS For This Useful Post:

Konstantinos E60 (23-01-10), M_Dolce (27-04-10), Stefanos_Cool (23-01-10), yannisv (23-01-10), Κωνσταντίνος (23-01-10)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP