εγω σαν νεοτερος απο εσενα πηγα σε δημοσιο σχολειο.
ημουν καλο παιδι και δεν δημιουργουσ απροβλημα σε δασκαλους η καθηγητες.
εχω φαει και εγω χαστουκι απο το δασκαλο,αλλα λιγες φορες γιατι δεν εδινα δικαιωμα.αν τυχον μου ξεφευγε και το ελεγα στη μαμα μου η πρωτη της ερωτηση ηταν ..τι εκανες??
δεν μπορει να μην εκανες τιποτα..γιατι σε χαστουκισε τοτε?
οταν με τη σειρα μου ηρθε η ωρα να διδαξω και πηγα σε ενα σχολειο στο κεντρο,αντιμετωπισα το εξης...
σε ενα βιωματικο παιχνιδι γνωριμιας ενα παδι δημοτικου επεφτε επιτηδες πανω σε αλλα παιδια με αποτελεσμα καποιες φορες να πεφτουν κατω.επειδη το κρατησα για να μην πεσει πανω σε ενα κοριτσακι.......ολοι οι γονεις ηθελαν να με σταυρωσουν.
ο διευθυντης επενεβη αν και με διστακτικο υφος,ενω οταν μια αλλη δασκαλα πηρε το λογο και κεραυνωσε ολους τους γονεις στο τελος μερικοι ηρθα και με επιασαν λεγοντας μου οτι ενταξει υπερβαλαμε και εμεις και απο οτι φαινεται κανετε καλα τη δουλεια σας και ενταξει υπαρχουν εντασεις ......
ετσι για να περιαυτολογησω κι ολας,εχω τρεις ευχαριστηριες επιστολες απο σχολεια (πανοραματος πυλαιας και κορδελιου) που με ευχαριστουν για τις σχολικες διαλεξεις και την προσφορα μου προς αυτους.
το θεμα ομως δεν ειναι τι εκανα εγω η πως μαθαμε γραμματα εμεις στα χρονια μας.
το θεμα ειναι οτι στο ιδιο εργο θεατες ειμαστε και βλεπουμε τη διαδραστικοτητα του εργου να εξαπλωνεται,αξιες θεσμοι,εθιμα και κεκτημενα να αλλοτριονωνται,να καταρακωνεται η αξιοπρεπεια,να εξαλειφεται ο Ελληνισμος και εμεις απλα καθομαστε και παρακολουθουμε.
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....