Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο yannisv Εμφάνιση μηνυμάτων
Παντρεύοντας λοιπόν τις δύο απόψεις θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο εξής: ας είναι το αρχαιοελληνικό πνεύμα οδηγός μας για να γίνουμε καλύτεροι αλλά ας μην προσκολλώμαστε στο παρελθόν μας δίχως διάθεση να κάνουμε και να ανακαλύψουμε νέα πράγματα, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για το πνεύμα μας.
Ο Σωκράτης ήταν ένα καλό παράδειγμα συνομιλητή..γιατί να μην αρχίσουμε από εκει?
Ισως ειναι το "ζουμι" της ολης κουβεντας και πολυ ομορφα διατυπωμενο.

Εγω απο τη μερια μου θελω να εκφρασω τη λυπη μου που δεν διδαχτηκα οπως θα επρεπε την ιστορια μας.
Υστερα απο 13 χρονια απο το τελευταιο μαθημα Ιστοριας που εκανα και ξεφυλιζοντας την Ιστορια της δευτερας λυκειου της χρονιας του 2009-10 που επεσε στα χερια μου τυχαια,βλεπω οτι δεν εχουν αλλαξει και πολλα.
Δυστυχως οταν δεν υπαρχει και η ορεξη για γνωση,πραγμα πολυ αναμενομενο σε αυτες τις ηλικιες,το μαθημα της ιστοριας στο σχολειο γινεται ενας βραχνας παπαγαλιας και αποστηθισης.
Ισως να ειμαι λιγο εκτος θεματος,αλλα οντας 30 χρονων νιωθω πλεον οτι η οποια αλλαγη προς το καλυτερο σε ΚΑΘΕ χωρα ξεκιναει απο τη σωστη παιδια.Μaria Montessory is dead!!!