Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
Tις απόψεις αυτές κράτα τες για την πάρτη σου και να μη λες καλύτερα για εμάς, να λες καλύτερα για ΕΜΕΝΑ, να αναφέρεσαι δηλαδή στον εαυτό σου. Γιατί εγώ δεν έχω πρόβλημα να συζητάω με οποιονδήποτε, ασχέτως εθνικότητας (αν και ο rosinante γράφει βορειοπειραιώτης και όχι βορειοηπειρώτης όπως πάνω στη φούρια σου θα διάβασες!), φύλου, ηλικίας και μορφώσεως. Αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συνομιλήσω είναι η παιδεία (όχι η εκπαίδευση) του άλλου και άνθρωποι που μιλούν με το ύφος σου δείχνουν μεγάλο έλειμμα στον τομέα αυτό.

Όσο για το αν προήλθαν τα γράμματα, οι τέχνες και ο πολιτισμός από εμάς, οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει ασχοληθεί έστω και επιφανειακά μπορεί να σε διαβεβαιώσει πως όσο καίρια και αν ήταν η συμβολή των Ελλήνων, τίποτα δεν προέρχεται μόνο από έναν λαό. Και μιας και ανέφερες τα γράμματα, σαν γλωσσολόγος μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η Ινδοευρωπαϊκή, μέρος της οποίας είναι και η αρχαία (και κατά συνέπεια και η σύγχρονη) ελληνική, συναντάται στην πλεοψηφία των λαών της Ευρώπης (πλην Φινλανδίας και Ουγγαρίας όπου η γλώσσα τους προέρχεται από την ουραλο-αλταϊκή) και πολλών χωρών της ανατολής. Συνεπώς και εμείς από κάπου προερχόμαστε, δε γεννηθήκαμε ούτε φιλόσοφοι, ούτε ποιητές, ούτε ραψωδοί ούτε τίποτα. Τα πάντα έχουν ένα υπόβαθρο και όποιος αρνείται να το δει, απαξιώνει και τα ίδια τα αντικείμενα τα οποία θαυμάζει και αυτό κάνεις κι εσύ με την αρχαία Ελλάδα.

Τέλος, άσε το τι έκαναν οι πρόγονοί μας και κοίτα το τι κάνουμε εμείς σήμερα και μετά μίλα με τόση έπαρση και φανατισμό. Γιατί η προσκόλληση στο παρελθόν είναι ίδιο(ν) λαών χωρίς παρόν και μέλλον και δυστυχώς συναντάται κατά κώρον σε πολλούς νεοέλληνες, εξηγώντας σε μεγάλο βαθμό το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει πολιτιστικά (εκτός των άλλων) η χώρα μας.
Σ ευχαριστω που υπαρχεις και δεν ειμαι μονος μου σ'αυτη τη λαιλαπα πατριωτων....