Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nik200 Εμφάνιση μηνυμάτων
γιατι εχει νοημα να πας 1.8Τ με μαμα εξατμιση και κο4 (σχετικα μικρη τουρμπινα) στις 6800rpm????αφου εχει ξεφουσκωσει απο τις 6000...εγω προσωπικα οσες φορες εβαλα κοντρα (που δεν συνηθιζω..ειμαι αλλης φιλοσοφιας) αμα αλλαζα κοφτες εχανα την διαφορα του φουσκωματος με παραπλησια αμαξια!!!!αν ειχε καμια 28αρα το ξανασυζηταμε....

το οφελιμο φασμα σε αυτους τους κινητηρες με αυτο το set up ειναι 3000-6000rpm...ισως και 6000 ειναι πολυ..αλλα το αφηνω λογω κο4...με κο3s και χωρις εξατμιση ειναι ακομα πιο χαμηλα (5600rpm)...

στο συγκεκριμενο αμαξι...αν εχει 2α,3η σταθερα 1.2ct bar...ισως εχει νοημα..αλλα στις παραπανω σχεσεις που εχουν over 1.4 ισως δεν πρεπει...βασικα τα βλεπεις απο το μπαρομετρο και κρινεις αναλογα...που θα αλλαξεις...αν ξεφουσκωνει πολυ (0.8bar κοφτη) δεν εχει νοημα!!!

παντως να σημειωσω κατι που μου φαινεται πολυ λαθος.....αν ο μαραβελιας στο χει ρυθμισει 1η, 2α ,3η με 1.2 και στον κοφτη μου φαινεται πολυ υπερβολικο και ισως μειωνεις την ζωη της τουρμπινας πολυ....για να καταλαβεις τι λεω..ειχα μπει σε φιλου ibiza 1.8T με κο3s που ειχε βγαλει σε αυστηρο δυναμομετρο 235 αλογα (πρωτο σταδιο χωρις intercooler) και προγραμμα xxelixis (πολυ πιεσμενο..καθαρο κοντραδικο) και μεχρι κοφτη κρατουσε 0.9-1.0 bar...ενω σηκωνε 1.7 over!!!

για να συνοψισω...οι μικρες τουρμπινες δεν εχουν νοημα στροφαρισματος...η παροχη τους τελειωνει πολυ πιο νωρις απο τον κοφτη...αρα στην κοντρα δεν χρειαζεται κοφτες...
Eχει μονο και μονο επειδη πεφτει σε πιο δυνατη περιοχη η επομενη σχεση.
Κ η διαφορα ειναι μεγαλη.
7100 σηκωνει και δεν ειναι οτι τραβα τρελα μεχρι εκει. Αλλα οταν το κρατας ξεκινα πολυ καλυτερα η ταχυτητα που ακολουθει.

Δεν εχω ανακατευθει με τις ρυθμισεις του αυτοκινητου να σου πω, μιας και δεν ειναι δικο μου, απλα το βουταω που κ που.

Ο οδηγος του εβγαλε με το προηγουμενο τουρμπο πανω απο 200.000 χλμ(δεν θυμαμαι ειλικρινα ακριβως ποσα) ενω με αυτο εχει καμια 30.000.
Φανταζομαι θα ξερει πως να το κρατησει...
Παντως γενικα, η Κ04 δεν αντεχει να κρατησει στον κοφτη τις πιεσεις που αναφερεις.
Ακομα και στις σχεσεις που δουλευει over η πιεση στον κοφτη πεφτει επειδη δεν επαρκει η παροχη της Κ04.