Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
Υπαρχει και ελληνικο site που ξεχωριζει οτι αφορα την Ελλαδα και μερικα τα εχει μεταφρασει κιολας:

https://www.thepressproject.gr/cable...ist.php?tag=GR

Αφου δεν φανερώνονται μόνα τους τα λαμόγια ..θα τους βγάλει άλλος στο φως..



https://www.voanews.com/greek/news/W...114006389.html
Ελβετός πρώην τραπεζίτης δίνει τραπεζικά απόρρητα στην Wikileaks

Πρώην τραπεζίτης της Ελβετίας παρέδωσε στην Wikileaks χιλιάδες έγγραφα που περιλαμβάνουν απόρρητα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών, πολυεθνικών εταιρειών και επενδυτικών ταμείων που χρησιμοποιούν τραπεζικούς παραδείσους για να αποφύγουν την φορολόγηση τους.
Ο πρώην τραπεζίτης, Ρούντολφ Έλμερ, παρέδωσε τους δίσκους με τις πληροφορίες αυτές στον ιδρυτή της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δήλωσε ότι ο ιστότοπος του θα δημοσιεύσει τα στοιχεία αυτά αφότου τα επιβεβαιώσει.
Ο Ασάνζ δήλωσε ότι θα χρειαστεί εβδομάδες για να επιβεβαιώσει και να δημοσιεύσει τις πληροφορίες που πήρε και πρόσθεσε ότι η ομάδα του θα παραδώσει κάθε σχετική πληροφορία στην Βρετανική Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Διαφθοράς.
Ο κ. Έλμερ δήλωσε ότι οι δίσκοι που παρέδωσε έχουν πληροφορίες που καλύπτουν την περίοδο 1990-2009 και αναφέρονται σε 2 χιλιάδες πελάτες της τράπεζας Cayman Island Trust θυγατρικής της τράπεζας Julius Baer, μιας απΆ τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες της Ελβετίας. Ο πρώην τραπεζίτης επεσήμανε ότι το απόρρητο των Ελβετικών τραπεζών «βλάπτει» την κοινωνία.
Ο Ρούντολφ Έλμερ θα παρουσιαστεί την Τετάρτη ενώπιον Ελβετικού δικαστηρίου κατηγορούμενος ότι παραβίασε το απόρρητο του Ελβετικού τραπεζικού τομέα.