Με τo HTC Desire που έχω κάπου ένα μήνα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Tο μόνο αδύνατο σημείο του, η λήψη video στα 720p που είναι στα 15fps και αυξάνει δυναμικά ανάλογα με τον φωτισμό μέχρι τα 30fps, όπως π.χ σε ηλιόλουστη μέρα. Η τελευταία αυτή δυνατότητα γίνεται αφού κάνεις update από android 2.1 σε 2.2 (froyo).
Φήμες στο διαδίκτυο, αν και δεν το βλέπω πιθανό, λένε πως θα προχωρήσουν και στην περίφημη 2.3 (gingenbread).
Προσωπικά με επίπονες δοκιμές ποτέ δεν ξεπέρασε τα 24fps.
Κατά τα άλλα είναι ταχύτατο σε σύνδεση WIFI η 3G μέσω κινητής.
Διαθέτει επεξεργαστή ταχύτατο στο 1Ghz και το sence UI λειτουργικό του πρόγραμμα είναι όλα τα λεφτά. Το αγγλικό techradar το έβγαλε top για το 2010, με βαθμολογία 5/5 μεταξύ των 10 κορυιφαίων smartphones, συμπεριλαμβανομένου και του iphone4.
Σημείωση ότι μετά τον Σεπτέμβρη δεν διαθέτει πλέον Amoled οθόνη, αλλά την slcd απ την sony. Οι δύο οθόνες έχουν ασήμαντες διαφορές χωρίς η μιά να υπερτερεί της άλλης αισθητά σε κάποιον τομέα.
Του ριξα και το ndrive και το navigon, τα οποία συνδέονται και τρέχουν ταχύτατα.
Με την εφαρμογή δε, 3g watchdog και 80mb free μηνιαία που έχω, σερφάροντας και ανοίγοντας mail για κάπου μισή ώρα, ξόδεψα μόνο 14,7 του συνόλου που δικαιούμαι.
Όσο για update που παίρνει χρόνο και όγκο δεδομένων, το κάνεις μέσω WIFI και είσαι εντάξει.
Tώρα τελευταία, ισως να έχει πάρει τα σκήπτρα το Samsung Galaxy S με την Super Amoled οθόνη του, ακρβότερο κατά 30ε unbranded, στα 530ε, ενώ το HTC Desire παίζει στα 489-499. Μιλάμε για τιμές με ελληνική εγγύηση και όχι Ευρώπης η Ασίας.
Σε σχέση με το desire όμως, απ όσα έχω διαβάσει πάντα,υστερεί στο λειτουργικό, στην ποιότητα κατασκευής και στην μη ύπαρξη led flash για φωτογραφία η video.